ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Πώς θα διακοσμήσεις το σπίτι σου για να σου χαρίζει ηρεμία και γαλήνη.

Post by: 01/04/2021 0 comments

Οι συνθήκες του τελευταίου χρόνου, μας έχουν οδηγήσει στο να εκτιμήσουμε όλοι  πολύ παραπάνω το σπίτι μας, το σπιτάκι μας. Έχουμε περάσει ατελείωτες ώρες στις αγαπημένες μας γωνιές του σπιτιού μας, οπότε πλέον δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά αναγκαίο το να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που μας χαρίζει ηρεμία και γαλήνη. Ποιες είναι οι μικρές και εύκολες αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να φέρεις την ηρεμία που αναζητάς στο σπίτι σου; Διάβασε παρακάτω για να βρεις τα μυστικά!

Το Α και το Ω είναι η οργάνωση. Δώσε βάση στο που χρειάζεσαι να έχεις κάποια αντικείμενα αλλά και πόσο συχνά τα χρειάζεσαι. Αυτά που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση πρέπει να είναι πιο προσβάσιμα από αντικείμενα που χρησιμοποιείς μια στα τόσα. Αμέσως-αμέσως, αυτό το εύκολο τρικ θα σε κάνεις πιο οργανωμένη και δεν θα αγχώνεσαι για να βρεις κάτι που χρειάζεσαι επειγόντως.

Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις τα χρώματα που έχεις στους τοίχους σου, τότε να είσαι σίγουρη πως η αλλαγή θα είναι μεγάλη. Γι’ αυτό αξίζει, όταν μπεις σε αυτή τη διαδικασία, να διαλέξεις τα κατάλληλα χρώματα. Ποια χρώματα σε ηρεμούν και σου ταιριάζουν. Τα πιο δημοφιλή που φέρνουν γαλήνη σε ένα χώρο είναι το σπασμένο άσπρο, το ανοιχτό γκρι και το ανοιχτό μωβ. Θες να επιλέξεις χρώματα απαλά που θα σου ηρεμούν τη ψυχή μπαίνοντας στο δωμάτιο.

Από την άλλη, το να έχεις διακοσμητικά, μαξιλάρια και άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι με έντονα χρώματα σίγουρα θα σου φτιάξει τη διάθεση. Άλλωστε τα διακοσμητικά είναι αυτά που συνήθως μας τραβάνε την προσοχή μπαίνοντας σε ένα χώρο. Το μπλε είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού και συμβολίζει την ηρεμία, την ισορροπία, τη σοφία και την έμπνευση. Από την άλλη, το κίτρινο είναι το χρώμα της αισιοδοξίας και δημιουργικότητας. Βρες τα χρώματα που σου ταιριάζουν και στόλισε το σπίτι σου αναλόγως.

Σε περίπτωση που έψαχνες για μια καλή δικαιολογία να αγοράσεις μερικά ακόμα κεριά, σου έχουμε την καλύτερη! Οι μυρωδιές που σε ταξιδεύουν και σου φέρνουν στο μυαλό όμορφες αναμνήσεις είναι ιδανικές για να σε ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν την ατμόσφαιρα. Βρες ένα άρωμα που αγαπάς και βάλε κεριά, ή και αρωματικά χώρου σε διάφορες γωνίες του σπιτιού για να σου φτιάχνει πάντα η διάθεση μόλις τα μυρίζεις.

Μην ξεχνάς πως τα φυτά και τα λουλούδια μπορεί να είναι αυτό που λείπει από το σπίτι σου! Πέρα από το ότι το να τα βλέπεις θα σου φτιάχνουν τη διάθεση, είναι και ένα ωραίο project που μπορείς να ξεκινήσεις. Μπορείς να πάρεις παχύφυτα για παράδειγμα που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, κρατάνε πολύ καιρό και είναι τέλεια για το feng shui του σπιτιού σου.

Τέλος, το πως θα τοποθετήσεις τα έπιπλα παίζει μεγάλο ρόλο. Θες να δημιουργήσεις ένα χώρο που να κυλάει ομαλά. Να νιώθεις πως υπάρχει αέρας και φως μέσα στο σπίτι. Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να τοποθετήσεις τα έπιπλά σου έτσι ώστε να μην κλείνει ο χώρος, αλλά ίσα-ίσα να φαίνεται μεγαλύτερος. Να είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να νιώθεις πως είσαι σε ένα cozy και ήρεμο περιβάλλον που ηρεμεί και φέρνει την ασφάλεια και τη ζεστασιά που ψάχνεις.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons