ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Δημιουργικοί τρόποι για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι μας.

Post by: 24/04/2021 0 comments

Μόνο και μόνο στην ιδέα του ξεκαθαρίσματος στο σπίτι, πολλοί από εμάς αγχωνόμαστε. Χρονοβόρο, κουραστικό και πολλές φορές μη αποτελεσματικό. Τώρα όμως που περνάμε τόσο χρόνο στα σπίτι μας, είναι η τέλεια ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο στο να κάνουμε ένα γερό ξεκαθάρισμα. Το κόλπο για να μην μας πιάνει πανικός μόνο με τη σκέψη, είναι να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να το κάνουμε. Με καλή διάθεση και τις καλές ιδέες που θα βρεις παρακάτω, είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρεις να ξεκαθαρίσεις όσους χώρους θέλεις στο σπίτι σου εύκολα, γρήγορα και με μεγάλη επιτυχία!

Αυτές είναι μερικές θετικές «παρενέργειες» του ξεκαθαρίσματος. Το καθάρισμα θα γίνεται πολύ πιο εύκολα. Δεν θα χρειάζεται να σηκώνεις συνέχεια αντικείμενα και να τα μετακινείς από δωμάτιο σε δωμάτιο, ειδικά αυτά που δεν χρειάζεσαι ή δεν θέλεις πια.

Επίσης, ξαφνικά θα σου φαίνεται πολύ πιο εύκολο να βρεις πράγματα που ψάχνεις και όλα θα είναι τακτικά και οργανωμένα.

Τέλος, όταν στο σπίτι τα αντικείμενα είναι καλά τακτοποιημένα, θα σε βοηθήσει να ξέρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι και τι σου λείπει, ώστε από εδώ και στο εξής να αγοράζεις μόνο αυτά που χρειάζεσαι και να μην κάνεις άσκοπα ψώνια.

Πώς ξεκινάμε λοιπόν;

Για αρχή προσπάθησε να αφιερώνεις μερικά λεπτά και να κάνεις ένα μικρό κομμάτι. Θα μπορούσες για παράδειγμα να ξεκινήσεις τακτοποιώντας παλιά περιοδικά ή κάποια βιβλία. Αυτό σίγουρα θα σου πάρει λίγο χρόνο και δεν θα σε κουράσει.

Βάλε στόχο κάθε μέρα να δίνεις κάποια από τα πράγματα που ξεκαθαρίζεις. Τι νόημα έχει να τα βάζεις στην άκρη χωρίς να τα δίνεις στην ανακύκλωση, ή να τα χαρίζεις; Μόνο και μόνο που θα φεύγουν κάποια αντικείμενα και θα αδειάζει ο χώρος, θα σου δίνει ένα boost για να συνεχίσεις δυναμικά την επόμενη μέρα.

Όλες οι γυναίκες έχουμε κάποια ρούχα που κρέμονται χρόνια στη ντουλάπα μας και δεν έχουμε φορέσει ποτέ. Ή έχουμε να τα φορέσουμε χρόνια. Θέσε αυτόν τον κανόνα. Όσα ρούχα έχεις να φορέσεις πάνω από δυο σεζόν, ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Σκέψου τη θετική πλευρά. Έτσι θα δημιουργήσεις χώρο και για κάποιες νέες αγορές!

Ετοίμασε μια λίστα και σημείωσε τα δωμάτια, τους χώρους ή τα πράγματα που θέλεις να ξεκαθαρίσεις και την ημερομηνία που θα ήθελες να είναι όλα έτοιμα. Θα δεις πως θα σου δίνει ευχαρίστηση να βάζεις αυτό το περίφημο «τικ» κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις ένα κομμάτι.

Βγάλε φωτογραφίες το πριν. Πριν ξεκινήσεις να αδειάζεις και να ξεκαθαρίζεις, σχεδίασε ή φαντάσου το πώς θα ήθελες να είναι το μετά. Οι φωτογραφίες του πριν θα είναι το κίνητρό σου για να φτιάξεις τον χώρο όπως θα ήθελες!

Μην ξεχνάς τη μουσική! Μπορεί να θεωρείς πως το ξεκαθάρισμα είναι αγγαρεία αλλά πάντα μπορεί να γίνει ευχάριστο. Να ακούς μουσική που σε ανεβάζει και που σε χαροποιεί. Να χορεύεις λίγο και στα διαλείμματά σου! Συνδύασέ το και με το αγαπημένο σου ρόφημα και θα περάσει η ώρα πολύ γρήγορα και παραγωγικά.

Μην ξεχνάς πως οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται! Τα τέσσερα χέρια θα δουλέψουν σίγουρα πιο γρήγορα από δύο μόνα τους. Οπότε, μήπως να καλέσεις και κάποια φίλη για βοήθεια; Όσο θα λέτε τα νέα σας, θα κάνετε και τη δουλειά σας. Και κάπως έτσι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ πιο ευχάριστη!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons