ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips για να καταλάβεις νωρίς αν μία σχέση σου δεν θα πάει μπροστά.

Post by: 13/01/2021 0 comments

Μακάρι να είχαμε ένα μικρό βιβλίο με συμβουλές και παραδείγματα για τις σχέσεις. Έναν οδηγό για σχέσεις. Επίσης, μακάρι να μπορούσαμε να δούμε στο μέλλον και να καταλάβουμε αν μια σχέση θα προχωρήσει ή θα διαλυθεί πολύ επώδυνα. Αυτά ίσως να μην τα έχουμε. Έχουμε όμως μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις νωρίς στη σχέση σου αν έχει τα φόντα να προχωρήσει και αν πραγματικά ταιριάζετε.

Νιώθεις πως είσαι δεδομένη στη σχέση σου;

Αν η απάντηση είναι ναι μάλλον πρέπει να τα ξανασκεφτείς τα πράγματα. Ο άνθρωπος με τον οποίο έχεις επιλέξει να είσαι, πρέπει να σε διεκδικεί συνεχώς. Το ίδιο και εσύ άλλωστε. Αν νιώθεις πως δεν είσαι η προτεραιότητά του και πως ξέρει απλά πως υπάρχεις, χωρίς όμως να προσπαθεί για το δικό σου καλό και για μια όμορφη σχέση, τότε ίσως να μην είναι αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος για εσένα.

Σε έχει φέρει σε επαφή με τον κύκλο του;

Ο κύκλος του μπορεί να είναι οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του ή η οικογένεια του. Από ένα σημείο της σχέσης και μετά αποκτάτε μία κοινή ζωή. Σε αυτό το στάδιο όπως εσύ θα τον γνωρίσεις στις φίλες σου, έτσι και εκείνος θα σε γνωρίσει σε κοντινούς του ανθρώπους. Αν αυτό το στάδιο το αποφεύγει σε κάθε ευκαιρία τότε πιθανόν να μην πρέπει να το προχωρήσεις.

Υπάρχουν τρυφερές στιγμές;

Αυτές οι στιγμές που σας φέρνουν πιο κοντά, είναι συνήθως και οι πιο απλοί και μικροί τρόπου να δείξεις στον άλλον πως νιώθεις. Μια αγκαλιά, ένα φιλί, μερικά χάδια εκεί που δεν το περιμένεις. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία μίας σχέσης και έτσι έρχεστε και μένετε κοντά.

Νιώθεις πως μπορείς να συζητήσεις όλα όσα σε απασχολούν μαζί του;

Εάν δεν νιώθεις την άνεση να μιλήσεις για τα όνειρά σου, το μέλλον σου, τους φόβους σου και τις εμπειρίες που έχεις περάσει, τότε αργά η γρήγορα θα κλοτσήσει η σχέση. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Εάν νιώθεις πως δεν σου ανοίγεται, πως δεν συζητάτε ουσιώδη πράγματα, τότε ίσως να μην νιώθετε όσο άνετα θα έπρεπε σε μία κοντινή σχέση.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons