ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι σημαίνει γίνομαι έρμαιο των σχέσεών μου;

Post by: 04/09/2020 0 comments

Ας το πιάσουμε από τα βασικά. Σε μία σχέση δεν είσαι πια μονάδα. Είσαι μέρος του συνόλου. Χρειάζεσαι για να υπάρχει αυτή η σχέση. Είσαι πολύ σημαντική. Μετράνε τα θέλω σου, μετράει η γνώμη σου, μετράει η αγάπη που έχει να δώσεις. Το ίδιο ισχύει και για το άλλο άτομο σε αυτή τη σχέση. Για να λειτουργήσει μία σχέση σωστά και να κυλήσουν όλα ομαλά πρέπει να υπάρχει ισότητα. Πολλές φορές, οι γυναίκες κάπου το χάνουμε αυτό. Οι λόγοι είναι πολλοί. Όμως αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως πρέπει να μάθουμε να αποφεύγουμε να γινόμαστε έρμαιο των σχέσεών μας.

Τι σημαίνει να γίνομαι έρμαιο των σχέσεών μου; Απλά υπάρχεις. Δεν καθορίζεις τίποτα και τα αφήνεις όλα στην τύχη τους. Φυσικά και ο άλλος το βλέπει αυτό και μπορεί πολύ εύκολα να το εκμεταλλευτεί. Λες και είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα στο κούτελό σου: «Μπορείς να με κάνεις ό,τι θέλεις!»

Σαν να χάνεσαι. Σαν να αφήνεις πίσω όλα όσα εσύ μπορεί να θέλεις, μπορεί να νιώθεις, μπορεί να αγαπάς. Από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα. Άθελά σου, επιτρέπεις στον άλλον να σου «κλέβει» λίγο λίγο την προσωπικότητά του. Να σου στερεί τα πράγματα και τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσένα. Και το κυριότερο; Συνήθως αυτή η βαλίτσα θα πάει πολύ μακριά και θα υποστείς πολλά μέχρι να το καταλάβεις.

Το πρώτο ερώτημα: γιατί πέφτω σε αυτή την παγίδα;

Η κάθε γυναίκα πρέπει να βρει τη δική της μαγική απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αλλά όλες μας έχουμε κάποια κοινά στοιχεία. Μας ελκύουν οι λεγόμενοι Alpha Males. Ελληνιστί, οι δυναμικοί άντρες, οι άντρες αρχηγοί. Από τη μία ξέρουμε πως αυτοί οι άντρες μπορούν να μας προσφέρουν ασφάλεια και προστασία. Από την άλλη όμως, μπορούν πολύ εύκολα να μας κλέψουν τον αέρα. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό ακριβώς που μας τράβηξε σε αυτούς, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει αυτό που θα μας κάνει να θέλουμε να φύγουμε μακριά τους.

Το δεύτερο ερώτημα: πώς μπορώ να το αλλάξω;

Για να μπορέσεις να το αλλάξεις, σημαίνει πως θέλεις να το αλλάξεις. Σημαίνει πως δεν θέλεις να είσαι σε μία σχέση από ανασφάλεια αλλά από έρωτα. Ξέρεις να πατάς γερά στα πόδια σου μόνη και έτσι ξέρεις πως να αφήνεις κάποιον να σε πλησιάζει χωρίς όμως να σου κλέβει τον αέρα και να σε κάνει ό,τι θέλει. Το κλειδί λοιπόν κρύβεται στο να νιώθεις εσύ καλά με τον εαυτό σου. Να αγαπάς τον εαυτό σου και ξέρεις πώς να τον φροντίζεις. Να μην αφήνεις να σε πατάνε. Όχι από εγωισμό αλλά από σεβασμό. Είσαι μοναδική και έχεις καταφέρει τόσα μα τόσα πράγματα. Πίστεψε στον εαυτό σου και στην αξία σου. Πάτα γερά στα πόδια σου και όλα θα είναι διαφορετικά!

Φωτό από: 8Tracks

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons