ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμβουλές για καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό σου.

Post by: 08/12/2020 0 comments

Από… πάντα, η επικοινωνία μεταξύ αντρών και γυναικών ήταν κάπως δύσκολη. Όμως, η καλή επικοινωνία μεταξύ ενός ζευγαριού, είναι απολύτως απαραίτητη για να καταφέρει ένα ζευγάρι να είναι ευτυχισμένο. Ας αναγνωρίσουμε στους άντρες τη μεγάλη τους προσπάθεια για να μας καταλάβουν. Αλλά οι γυναίκες έχουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και έτσι μας είναι πιο εύκολο να τους καταλάβουμε. Ποιες είναι λοιπόν οι συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε για να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό σου;

Είμαστε από διαφορετικούς πλανήτες
Μόλις το καταλάβετε και το αποδεχτείτε αυτό, τότε θα μπορέσετε σιγά σιγά να προσαρμοστείτε στο διαφορετικό στιλ επικοινωνίας. Πρέπει λοιπόν να βρείτε πώς μπορείτε εύκολα και χωρίς εντάσεις να περάσετε το μήνυμά σας. Το λάθος όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές περιμένουμε πως ο άλλος θα καταλάβει αυτό που θέλουμε από μόνος του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει μεταξύ γυναικών αλλά δεν μπορεί να συμβεί ανάμεσα στα δύο φύλα.

Προσάρμοσε το στιλ της επικοινωνίας σου στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου
Μπορεί σε κάποια προηγούμενη σχέση ο σύντροφός σου να είχε μάθει τα κουμπιά σου, όπως και εσύ τα δικά του και να είχε γίνει αρκετά εύκολη η επικοινωνία σας. Αλλά κάθε φορά που έχεις έναν άλλον άνθρωπο απέναντι, θα πρέπει να αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνείς με σκοπό, να βρείτε σιγά-σιγά τον καλύτερο τρόπο επικοινωνίας που σας ταιριάζει.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του
Αν νιώθεις πως υπάρχουν πολλά κενά στην επικοινωνία σας, βάλε τον εαυτό σου στη θέση του και δες την κατάσταση από τα δικά του μάτια. Προσπάθησε να καταλάβεις πώς σκέφτεται εκείνος τα πράγματα, για να μπορέσεις να του περάσεις το μήνυμα που θέλεις με τον τρόπο που θα το καταλάβει.

Η facetoface επικοινωνία είναι πολύ σημαντική
Πλέον πολλοί προτιμούν τα μηνύματα και την επικοινωνία μέσω των social media. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία από κοντά. Μέσα από ένα μήνυμα ή ακόμη και από το τηλέφωνο, η ουσία μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί και να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Γι’ αυτό οι πιο σοβαρές συζητήσεις είναι καλό να γίνονται από κοντά. Μπορείς να δεις και να καταλάβεις τον άλλον καλύτερα.

Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες
Αυτό να το θυμάσαι όταν θέλεις να ξεκινήσεις μία σοβαρή συζήτηση. Είναι καλό τέτοιο είδους συζητήσεις να γίνονται όταν είστε οι δυο σας, σε έναν χώρο που νιώθετε και οι δυο οικεία και την κατάλληλη στιγμή.

Η ευθύτητα είναι το όπλο σου
Όσο πιο ξεκάθαρη είσαι με τα θέλω σου, τόσο πιο καλά θα επικοινωνείτε. Αν κρύβετε και οι δυο αυτά που θέλετε να πείτε, είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα ένας από τους δυο θα λυγίσει. Πάντα μιλώντας με ευγένεια και σεβασμό, μπορείς να εξηγήσεις με ηρεμία αυτά που νιώθεις.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons