ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί είναι καλύτερα να τηλεφωνούμε παρά να στέλνουμε μηνύματα SMS.

Post by: 14/05/2021 0 comments

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να ζούμε σε μια εποχή, που η ανθρώπινη επαφή έχει γίνει αρκετά δύσκολη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφεθούμε στην κατάσταση αυτή. Από τη μια, σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε λίγο πιο σκληρά για να διατηρήσουμε επαφή με τους αγαπημένους μας ανθρώπους ακόμα και αν ο καθένας βρίσκεται στο σπίτι του, στην πόλη του, ή ακόμα και σε άλλη χώρα. Από την άλλη, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν, είναι πολύ εύκολο να μένουμε σε επαφή ο ένας με τον άλλον. Τι χάνουμε όμως όταν επικοινωνούμε κυρίως με γραπτά μηνύματα;

Πόσο καιρό έχεις να καλέσεις τηλεφωνικά τη φίλη σου για να συζητήσετε αναλυτικά τα νέα σας;

Αν σου πήρε λίγη ώρα να σκεφτείς το πότε, σημαίνει πως πάει καιρός! Ναι, τα μηνύματα και τα social media διευκολύνουν πάρα πολύ στο να επικοινωνήσεις πολύ γρήγορα και να κάνει μια άκρως επιφανειακή συζήτηση για να ξέρεις πως όλα πάνε καλά στη ζωή των φίλων σου.  Αν το καλοσκεφτείς όμως, μέσα από όλα αυτά, έχουμε χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας. Σα να έχουμε ξεχάσει το πως να είμαστε ο ένας με τον άλλον. Πόσες φορές έχει τύχει να κάνεις μία συζήτηση και παράλληλα να τσεκάρεις ή να απαντάς σε ένα μήνυμα. Για να μπορέσουμε να μαζέψουμε λιγάκι αυτή την κατάσταση, πρέπει να φροντίσουμε λίγο παραπάνω τον τρόπο που επικοινωνούμε.

Ακόμα και όταν προσπαθούμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση με μηνύματα, πολλές φορές χάνουμε το νόημα.

Είναι αυτό που λέμε πως κάποια πράγματα «get lost in translation». Με τα γραπτά μηνύματα, δεν ακούς τον τόνο του συνομιλητή σου, δεν νιώθεις τα συναισθήματά του και είναι πολύ εύκολο να μην καταλάβεις αυτά που σου εξομολογείται. Γι’ αυτό, το τηλέφωνο είναι η πιο καλή λύση για να συζητήσετε τα θέματα που σας απασχολούν. Φυσικά δεν είναι το ιδανικό. Το τέλειο θα ήταν να μπορούμε να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε καθημερινή βάση και να τα συζητάμε όλα από κοντά. Αλλά αυτό φυσικά δεν είναι πάντα εφικτό. Η καλύτερη λύση μετά από την προσωπική επαφή είναι να κάνουμε τον κόπο να αφιερώσουμε χρόνο για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο.

Μην ξεχνάμε, επίσης, πως με τα γραπτά μηνύματα έχουν γίνει τόσα, μα τόσα λάθη, μερικά από τα οποία μπορεί να ήταν καταστροφικά.

Αντί να στείλεις το screenshot της συζήτησης με το αγόρι σου στην κολλητή σου, κάνεις το λάθος να το στείλεις στο αγόρι σου. Πολύ δυσάρεστο και σίγουρα με ανεπιθύμητες συνέπειες. Κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν απλά τα λέγατε όλα τηλεφωνικά. Μην ξεχνάς την αξία του τηλεφώνου γιατί στην εποχή μας, είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξεις πως είσαι κοντά στους ανθρώπους που αγαπάς και να νιώσεις την αγάπη τους.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons