ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτό το καλοκαίρι, θα μάθω να αγαπάω τον εαυτό μου!

Post by: 03/07/2020 0 comments

Αυτό το καλοκαίρι, θα μάθω να αγαπάω τον εαυτό μου. Γιατί δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να αγαπήσουμε τον εαυτό μας; Να μας αποδεχτούμε και να μας θαυμάζουμε για ακριβώς αυτό που είμαστε. Με τα καλά μας και τα κακά μας. Ο καθένας για τον εαυτό του, είναι ο πιο αυστηρός κριτής. Πάντα βλέπουμε τον εαυτό μας με τα πιο επικριτικά μάτια. Δεν αναγνωρίζουμε τόσο εύκολα τα θετικά μας και όλα όσα καταφέρνουμε και με πολλή ευκολία διακρίνουμε όλα όσα κάνουμε λάθος. Και φυσικά τα διογκώνουμε κιόλας.

Έχω να προτείνω το εξής! Μπορείς αυτό το καλοκαίρι να δεις τον εαυτό σου από τα μάτια της καλύτερής σου φίλης; Να μιλάς στον εαυτό σου όπως θα μιλούσες σε εκείνη; Να σε φροντίσεις και να σε προσέχεις όπως κάνεις στην κολλητή σου; Ακούγεται πολύ απλό και σίγουρα για κάποια λεπτά θα είναι εύκολο. Όμως στις δυσκολίες, εκεί που δεν θα είσαι τόσο ευχαριστημένη με τον εαυτό σου θα φανεί η διαφορά. Να είσαι ευγενική, συμπονετική και να σε υποστηρίζεις. Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Αν το σκεφτείς και το ψάξεις λιγάκι, θα δεις πως όλα όσα κάνεις, τα κάνεις για κάποιο λόγο.

Όταν λοιπόν εντοπίσεις αυτά που δεν σου αρέσουν, να προσπαθήσεις να τα αλλάξεις. Πάντα με ευγένεια και με αγάπη. Να μην θυμώνεις με τον εαυτό σου. Να σε συγχωρείς και να σε καταλαβαίνεις.

Όταν το καταφέρεις αυτό, θα δεις που η ζωή θα σου χαμογελάσει. Και φυσικά θα σου χαμογελάσουν και οι άλλοι. Οι σχέσεις σου θα αλλάξουν. Όταν εσύ καταφέρεις να σέβεσαι, να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν θα συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που αξίζεις. Είσαι ένα σπάνιο πλάσμα και έχεις καταφέρει τόσα και τόσα που κάποτε σου φαίνονταν πολύ δύσκολα. Το μάθημα της αγάπης είναι από τα δυσκολότερα, ίσως και το δυσκολότερο. Αλλά αν βρεις τα μικρά «μικρά» που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου, τότε σίγουρα είσαι πολύ κοντά στην ευτυχία.

Να αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν. Να ξυπνάς νωρίς και να χαμογελάς. Να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο. Να ντύνεσαι όμορφα. Να περπατάς και να γυμνάζεσαι. Να χαζεύεις τη θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα. Να βρίσκεις φως ακόμα και στις πιο σκοτεινές καταστάσεις. Να λάμπεις! Να αγαπάς… πρώτα απ’ όλα τον εαυτό σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons