ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σχέση μαμάς και κόρης: συμβουλές για μία υπέροχη σχέση.

Post by: 29/11/2020 0 comments

Η σχέση μαμάς και κόρης ίσως να είναι η σημαντικότερη σχέση στη ζωή μιας γυναίκας. Η μαμά είναι το πρότυπό μας, εκείνη που μας βοηθάει και μας στηρίζει, εκείνη που έχει τόσο δυνατό ένστικτο που μπορεί να καταλάβει τα πάντα. Με ένα μαγικό τρόπο η μαμά μπορεί να μας καθησυχάσει και να βρει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Μια μαμά κρύβει τόση δύναμη μέσα της που προέρχεται αποκλειστικά από την ατελείωτη και ανιδιοτελή αγάπη που τρέφει για τα παιδιά της.

Πολλές φορές όμως, όπως όλες οι σχέσεις, η σχέση μαμάς και κόρης μπορεί να έχει τις δυσκολίες της. Τι μπορεί να κάνει η κάθε μια από τη μεριά της για να διασφαλίσει μία υπέροχη σχέση;

Το παν είναι η επικοινωνία! Όπως σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Φυσικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή στην επικοινωνία σας. Η ηρεμία είναι πάντα πολύ καλύτερη από τα νεύρα και το θυμό για να εξηγήσεις τις ανησυχίες και τις σκέψεις σου.

Η συγχώρεση. Σε σχέσεις ζωής, η συγχώρεση είναι απολύτως απαραίτητη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν λάθη, παρεξηγήσεις και τσακωμοί. Όμως πρέπει να μπορέσετε να συγχωρέσετε η μία την άλλη και να το αφήσετε πίσω σας.

Επίσης είναι σημαντικό να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο. Σίγουρα μπαίνει στη μέσα η καθημερινότητα και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, αλλά όλες μπορούμε να κάνουμε χώρο για τη μαμά στο πρόγραμμα. Να πιείτε ένα καφέ, να μαγειρέψετε μαζί ένα ωραίο γεύμα, να πάτε ένα σινεμά και πού και πού να κανονίσετε και ένα ταξίδι. Ο ιδανικός τρόπος για να έχετε μία όμορφη και ήρεμη σχέση.

Από την άλλη είναι επίσης σημαντικό να θέσετε και οι δυο τα όριά σας. Από τη μία η μαμά μπορεί να πιστεύει πως πάντα ξέρει τι είναι καλό για το παιδί της και πολλές φορές αυτό βγαίνει με καταπίεση. Από την άλλη η κόρη μπορεί να πιστεύει πως εκείνη ξέρει πολύ καλύτερα τι θα της κάνεις καλό και τι όχι. Πολλές φορές μπορεί τελικά και οι δύο να έχουν άδικο. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια και για τις δυο για να μην υπάρχει τριβή και ένταση.

Και από τις δυο πλευρές είναι τόσο σημαντικό να φαίνεται πως πραγματικά ακούτε και σέβεστε αυτά που λέγονται μεταξύ σας. Η μαμά προς την κόρη αλλά και η κόρη προς τη μαμά. Αν ακούτε προσεκτικά, είναι σίγουρο πως θα έρθετε πιο κοντά και θα καταλάβετε η μία την άλλη καλύτερα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons