MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Βιβλία: Γιατί το διάβασμα μάς κάνει πιο ευτυχισμένους.

Post by: 19/04/2021 0 comments

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα κερδίζεις όταν διαβάζεις βιβλία; Πέρα από το ότι είναι ένας ωραίος και εποικοδομητικός τρόπος να περνάς τον χρόνο σου, τα βιβλία όπως είπε και ο Stephen King είναι «μαγεία σε φορητή μορφή». Και αυτό είναι η αλήθεια. Η μαγεία του να ανοίγεις την πρώτη σελίδα ενός καινούριου βιβλίου και να διαβάζεις την κάθε πρόταση ρουφώντας όλες τις πληροφορίες που σου προφέρει είναι κάτι το μαγικό. Είναι ένας τρόπος να πάρουμε ιδέες, να βρούμε έμπνευση, να ονειρευτούμε. Τα βιβλία είναι ένας τρόπος να φροντίσεις τον εαυτό σου και να νιώσεις πραγματική χαρά.

Αυτή την περίοδο, τα ταξίδια είναι κάτι που σχεδόν έχουμε ξεχάσει. Τα βιβλία όμως μπορούν να μας χαρίσουν εικόνες από τα πιο μαγικά μέρη του κόσμου. Αν σου λείπουν τα ταξίδια και έχεις πεθυμήσει τις περιπέτειες, τότε διάλεξε ένα βιβλίο που θα σε ταξιδέψει στα πιο όμορφα μέρη. Αφέσου και για λίγα λεπτά ζήσε όλα όσα διαβάζεις.

Ένα ακόμα μαγικό που μπορούν να κάνουν τα βιβλία, να μας βγάλουν από τη ζωή μας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Σου έχει τύχει ποτέ να διαβάζεις και να μπεις σε μια άλλη διάσταση; Να μην ακούς τι συμβαίνει και να μην αντιλαμβάνεσαι το τι γίνεται γύρω σου. Αν το καταφέρεις αυτό, σημαίνει πως είσαι τόσο απορροφημένη που έβαλες τις σκέψεις σου σε pause και βρήκες την απόλυτη ηρεμία.

Το διάβασμα επίσης είναι ένα αθώο αγχολυτικό. Το άγχος σίγουρα είναι μια πηγή θλίψης και εκνευρισμού. Αν καταφέρουμε να ξεχαστούμε όσο διαβάζουμε ένα βιβλίο που μας αρέσει τότε θα καταφέρουμε να διώξουμε το άγχος και ηρεμήσουμε. Είτε αυτό είναι για λίγα λεπτά είτε για ώρες ατελείωτες μέσα στη μέρα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως το διάβασμα μας κάνει πιο συμπονετικούς. Τα βιβλία μας διδάσκουν να μπαίνουμε στη θέση του άλλου για να καταφέρουμε να καταλάβουμε καλύτερο το πως σκέφτονται και γιατί λειτουργούν που με τον τρόπο που λειτουργούν. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι κάτι που ίσως μας μείνει και το κάνουμε και στη ζωή μας με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Πολλές φορές επιλέγουμε τα μυθιστορήματα, γιατί μας προετοιμάζουν να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που εμφανίζονται στη ζωή μας. Μας δείχνουν πως οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και πως πάντα υπάρχει τρόπος να τις αντιμετωπίσουμε. Οπότε, όταν βρίσκεις τον εαυτό σου σε ένα δίλημμα ή αντιμέτωπη με μια κατάσταση που δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις, διάβασε ένα μυθιστόρημα και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταφέρεις να βρεις μια νέα οπτική. Τα βιβλία μας δίνουν τη δύναμη να μπαίνουμε στη θέση του άλλου για να καταλάβουμε καλύτερα το πώς σκέφτονται και γιατί λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό είναι κάτι που ίσως μας μείνει και το κάνουμε και στη ζωή μας με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

Τι είναι αυτό που νιώθεις πως λείπει από τη ζωή σου; Τι θα ήθελες να αλλάξεις; Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς να βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις μέσα από αυτά που διαβάζεις. Μπορείς να ταυτιστείς και να εμπνευστείς από ένα βιβλίο. Γι’ αυτό άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τι πληροφορίες καταπίνουμε. Στις μέρες μας είναι τόσο εύκολο να διαβάζουμε μόνο τα posts στα social media. Σίγουρα είναι ένας τρόπος αν αποκομίσουμε κάποιες πληροφορίες για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν αλλά τίποτα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει ένα βιβλίο.

Διάλεξε αυτό που σε ικανοποιεί και βρες το δική σου φορητή μαγεία! Μπορεί να θες να διαβάσεις μια όμορφη ιστορία για να σου φτιάξει η διάθεση. Ίσως να ψάχνεις κάτι που να σου δώσει την έμπνευση που αναζητάς για να κάνεις κάποιες αλλαγές στη ζωή σου. Μπορεί να θες να διαβάσεις κάτι που θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου ή και κάτι για να πάρεις γνώσεις για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει. Όποιος και να είναι ο λόγος και το κίνητρο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχεις την τέλεια παρέα!

Φυσικά είναι και ο πιο γαλήνιος τρόπος για να προετοιμαστείς για ύπνο. Τα βιβλία σε νανουρίζουν και εύκολα χαλαρώνεις για να σε πάρει ο πιο γλυκός ύπνος σε αντίθεση με την τηλεόραση ή το τηλέφωνο που μπορεί να σου δημιουργήσει εκνευρισμό.

Ας μην ξεχνάμε πως το διάβασμα είναι πάντα ένα οικονομικό και εύκολο χόμπι. Οι επιλογές στα βιβλία είναι ατελείωτες και μπορείς επιλέγεις αυτό που νιώθεις ότι χρειάζεσαι ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι. Από κάτι πιο ενημερωτικό έως και βιβλία αυτοβελτίωσης, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον. Διάλεξε αυτό που σε ικανοποιεί και βρες το δική σου φορητή μαγεία!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons