ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να εκτιμήσεις τις απλές, καθημερινές χαρούμενες στιγμές του καλοκαιριού!

Post by: 17/07/2020 0 comments

Τι πάει να πει για εσένα καλοκαίρι; Τι απολαμβάνεις περισσότερο απ΄ όλα το καλοκαίρι που όλα είναι πιο απλά και πιο ανέμελα; Αν το παρατηρήσεις, η ζωή μας είναι γεμάτη με απλές, καθημερινές στιγμές που όμως έχουν μεγάλη αξία. Αρκεί να τις παρατηρούμε!

Στην καθημερινότητα, στο πρόγραμμα και στο άγχος, παύουμε να δίνουμε σημασία σε όλα αυτά που συμβαίνουν γιατί τα έχουμε δεδομένα. Όμως εκεί κρύβεται η ευτυχία. Αν μάθουμε να απολαμβάνουμε την κάθε απλή στιγμή, τότε η ζωή μας θα αλλάξει. Δεν θα περιμένουμε όλη την εβδομάδα για να έρθει το Σαββατοκύριακο. Δεν θα περιμένουμε όλο το χειμώνα για να έρθει το καλοκαίρι.

Αλλά αυτό το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σου να κάνεις μια ωραία εξάσκηση όλα αυτά που θα σου χαρίσουν μία ευτυχισμένη ζωή. Από πού ξεκινάει αυτό λοιπόν; Ξεκινά από τον μυρωδάτο καφέ που θα απολαύσεις το πρωί στη βεράντα σου. Το δροσερό τσάι που θα πιεις, ακούγοντας το ελαφρύ θρόισμα των φύλλων. Το παγωτό που θα φας έχοντας τα πόδια σου βουτηγμένα στη θάλασσα. Το βιβλίο που θα διαβάσεις και θα σε ταξιδέψει.

Τις όμορφες αναμνήσεις που θα φτιάξεις με τις φίλες σου όταν πάτε διακοπές. Τα ανέκδοτα που θα πείτε, τις ιστορίες που θα ανταλλάξετε, τις εμπειρίες που θα συλλέξετε. Τις τρυφερές στιγμές που θα ζήσεις με τον σύντροφό σου αγκαλιά στην παραλία μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα γλυκά λόγια που θα ανταλλάξετε για να δείξετε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Τον ήλιο που θα σε ζεσταίνει όσο θα ρίχνεις έναν γλυκό ύπνο στην ξαπλώστρα. Το νερό της θάλασσας που θα ξεπλύνει και θα πάρει μακριά όλη την κούραση, το άγχος και τους φόβους σου. Τα μαγικά ροζ χρώματα στον ουρανό την ώρα που θα πέφτει ο ήλιος. Τα όνειρα που θα κάνεις για τη ζωή σου. Τις πολύτιμες στιγμές που θα περάσεις ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική που θα σε ηρεμήσει και θα σε γεμίσει αισιοδοξία.

Η πραγματική χαρά βρίσκεται σε όλα αυτά. Τα απλά, τα καθημερινά μικροπράγματα που πολλές φορές παραβλέπουμε. Δεν θα ήταν πολύ πιο όμορφη η ζωή μας αν τα εκτιμούσαμε όλα αυτά και τα περιμέναμε με την ίδια ανυπομονησία κάθε μέρα; Αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε πόση ομορφιά υπάρχει γύρω μας και πόσο δεν αξίζει να χαλάμε την κάθε στιγμή με μικρές λεπτομέρειες; Αν πάρουμε λίγη απόσταση, θα δούμε πως είμαστε πολύ τυχεροί! Και πρέπει να μάθουμε να είμαστε χαρούμενοι, ακόμη και με τα πιο απλά.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons