ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μήπως η «κακή» ψυχολογία σου στέκεται εμπόδιο στο να κατακτήσεις όλα όσα θες;

Post by: 23/02/2021 0 comments

Πολλές φορές όλα είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολα απ’ ότι πιστεύουμε. Αλλά μέσα στο άγχος και την ένταση της ζωής, ξεχνάμε πως η ψυχολογία μας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας. Λένε πως ενός κακού μύρια έπονται. Όταν μας παίρνει από κάτω, είναι λες και όλα πηγαίνουν στραβά. Αν το σκεφτείς, όταν συμβαίνει ένα «κακό», μετά απλά ακολουθούν και πολλά άλλα.

Τι θα γινόταν, όμως, αν μπορούσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε μία δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση, χωρίς να την αφήσουμε να μας κλέψει τη θετικότητά μας;

Είναι αυτό που λέμε happy go lucky attitude. Όσο πιο αισιόδοξη είναι η στάση που έχεις προς τη ζωή, τόσο πιο τυχερή θα είσαι! Και είναι απίστευτο που όντως ισχύει και σίγουρα όλοι μας έχουμε παραδείγματα είτε από τον εαυτό μας είτε από τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αν μπορούσαμε να παραμείνουμε χαρούμενοι, ήρεμοι και αισιόδοξοι, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, τότε ίσως η ζωή μας να ήταν εντελώς διαφορετική. Πρέπει βαθιά μέσα σου να πιστεύεις πως όλα με έναν μαγικό τρόπο θα γίνουν ακριβώς όπως πρέπει. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους και, πριν το καταλάβεις, θα βλέπεις τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται ένα-ένα.

Πώς μπορείς λοιπόν να εντάξεις αυτή τη στρατηγική στη ζωή σου λίγο-λίγο και να πάψεις να αφήνεις την «κακή» σου ψυχολογία στέκεται εμπόδιο στο να κατακτήσεις όλα όσα θες;

Για αρχή πρέπει να πάψεις να ρωτάς «γιατί να μου συμβεί αυτό;» Εννοείται πως όλοι το κάνουμε αυτό και είναι η πιο λογική και ανθρώπινη αντίδραση. Αλλά αντί να ρωτάς γιατί, προσπάθησε να επικεντρωθείς στην θετική πλευρά. Κάποτε μου είχε πει μία φίλη πως πάντα υπάρχουν τουλάχιστον δυο λύσεις για κάθε πρόβλημα. Και ενώ μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις το γεγονός που συμβαίνει, μπορείς να ελέγξεις το πως θα το αντιμετωπίσεις.

Η αισιοδοξία είναι φάρμακο! Να βλέπεις τη ζωή με φωτεινά χρώματα. Να τολμάς, να χαίρεσαι τα απλά και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις. Μόλις τα καταφέρεις αυτά, θα έρθουν και όλα τα άλλα τα οποία ονειρεύεσαι. Εσύ είσαι αυτή που καθορίζεις τη ζωή σου. Εσύ είσαι η μόνη που μπορείς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να βρεις τη δύναμη και το πάθος για να κάνεις όλα όσα θέλεις πραγματικότητα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons