ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Φτιάχνουμε τα άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες.

Post by: 13/04/2021 0 comments

Οι φωτογραφίες είναι ο πιο γλυκός τρόπος να κοιτάς πίσω και να θυμάσαι τις πιο σημαντικές και όμορφες της ζωής σου. Βλέποντας μετά από καιρό μια φωτογραφία που ίσως να είχες ξεχάσει πως υπάρχει, θα σου φέρει αναμνήσεις και συναισθήματα, σαν να ξανά ζεις εκείνη τη στιγμή. Τώρα λοιπόν που έχουμε όλον αυτό το χρόνο στα χέρια μας, ίσως είναι η τέλεια ευκαιρία για να ασχοληθούμε τα άλμπουμ και την οργάνωση των φωτογραφιών.

Μόλις ανοίξεις τα παλιά σου άλμπουμ από τα παιδικά σου χρόνια θα αρχίσουν οι σκέψεις όπως «πως κυκλοφορούσα με τέτοιο μαλλί», «πως με έντυναν έτσι» και πολλές άλλες αντίστοιχες απορίες. Σε αυτές όμως τις φωτογραφίες τις οποίες ίσως να μην εγκρίνεις τις στιλιστικές επιλογές, κρύβονται τα παιδικά σου χρόνια και όλες οι εμπειρίες που είχες ζήσει παλιότερα. Εκεί θα βρεις ανθρώπους που αγαπάς πολύ ή ανθρώπους που μπορεί να μην έχεις πια κοντά σου, αλλά σήμαιναν για σένα κάποτε τα πάντα. Το πρώτο σου μπάνιο στη θάλασσα, οι πρώτες σου διακοπές με τις φίλες σου, ο εφηβικός σου έρωτας, εκδρομές του σχολείου και πόσα άλλα! Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσεις το χρόνο να τις φτιάξεις για να μπορείς να τις χαζεύεις όποτε θέλεις όσο περνούν τα χρόνια.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να οργανώσεις τις φωτογραφίες σου με τον καλύτερο τρόπο και να έχεις τις αναμνήσεις για πάντα κοντά σου; Μια επιλογή είναι να τυπώσεις όλες τις φωτογραφίες που θέλεις και να επιλέξεις να τις βάλεις στο παραδοσιακό άλμπουμ. Εκεί όπου σημειώνεις στην καρτέλα την ημερομηνία και το μέρος. Με κάθε κομμάτι που θα βάζεις στο άλμπουμ, θα δεις πως θα σκέφτεσαι όλα τα όμορφα πράγματα που έχεις ζήσει.

Μια ακόμη επιλογή είναι να επιλέξεις να βάλεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε ένα scrapbook. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να βάλεις όλη σου την τέχνη και να περάσεις λίγο παραπάνω χρόνο να δημιουργείς το αριστούργημά σου. Το scrapbook δεν έχει θήκη για την κάθε φωτογραφία. Αντιθέτως έχει απλά κενές σελίδες. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να βάλεις τις φωτογραφίες με όποια σειρά θέλεις, να ζωγραφίσεις, να γράψεις και να γίνεις όσο δημιουργική θέλεις για να έχεις το αποτέλεσμα που θα σε κάνει χαρούμενη.

Τέλος, από τη στιγμή που έχουμε τόσες χιλιάδες φωτογραφίες στα κινητά μας σε ψηφιακή μορφή ακόμα και το να οργανώσουμε το άλμπουμ του τηλεφώνου μας, είναι κάτι που μπορεί να πάρει ώρες ατελείωτες. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον δεν θέλεις να τις εκτυπώσεις θα μπορούσες να κάνεις το εξής! Να περάσεις όλες τις φωτογραφίες από το κινητό στον υπολογιστή σου και να τις αποθηκεύσεις σε φακέλους ανάλογα με την κατηγορία τους. Αφού επιλέξεις τις αγαπημένες σου, θα μπορούσες να φτιάξεις ένα collage που θα κρεμάσεις σε ένα σημείο του σπιτιού που αγαπάς για να έχεις τις αγαπημένες σου αναμνήσεις πάντα κοντά σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons