ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Θετική σκέψη. Μήπως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Post by: 28/08/2018 0 comments

Αν θέλετε να ορίζετε εσείς τη μοίρα σας, πρέπει η θετική σκέψη να σας γίνει καθημερινός τρόπος ζωής. Πρέπει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να ενεργείτε με τρόπους που αντανακλούν τη θετική σας αντίληψη για τη ζωή και τα πράγματα.

Όλη αυτή η φιλοσοφία αποτυπώνεται σε μια φράση του Henry David Thoreau η οποία σε ελεύθερη μετάφραση λέει: «Όποιος προχωρά με αυτοπεποίθηση προς τα όνειρά του και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή που έχει φανταστεί, τότε θα γνωρίσει απροσδόκητη επιτυχία».

Αυτή η φράση είναι γεμάτη ισχυρές λέξεις και έννοιες! Αν την πιστέψετε βαθιά μέσα σας, τότε πραγματικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία μαγική φόρμουλα που μπορεί να σας φέρει όλα όσα ονειρεύεστε στη ζωή. Μια μαγική φόρμουλα που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε και να σας γεμίσει θετική ενέργεια για να πετύχετε τους στόχους σας. Ας την δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

  • Αν «προχωράτε» σημαίνει ότι αναλαμβάνετε δράση, πηγαίνετε μπροστά. Στην ουσία δημιουργείτε νέες συνήθειες και, μέρα με τη μέρα, πλησιάζετε περισσότερο το στόχο σας. Δεν έχει σημασία εάν κάνετε μικρά βηματάκια ή τεράστια άλματα, αρκεί να σημειώνετε πρόοδο.
  • Αν προχωράτε με αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη προς τα όνειρά σας, τότε είστε στην πιο δυναμική κατάσταση που θα μπορούσατε ποτέ. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων και όλοι την έχουμε μέσα μας. Απλά πρέπει να την ανακαλύψετε και να νιώσετε τη δύναμή της! Η αυτοπεποίθηση είναι η κινητήριος δύναμη που μπορεί να σας οδηγήσει στα όνειρά σας. Πρέπει όμως να ξέρετε ποια είναι αυτά γιατί πολύ συχνά οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πού πηγαίνουν. Ξέρουν τι δεν τους αρέσει αλλά δυσκολεύονται πολύ να βρουν αυτό που τους αρέσει. Σκεφτείτε σοβαρά πού θέλετε να φτάσετε και φροντίστε ώστε οι ενέργειες και η θετική σας σκέψη να οδηγούν στην εκπλήρωση των ονείρων σας!
  • Αν προσπαθείτε να ζήσετε τη ζωή που ονειρεύεστε, στην ουσία αποκτάτε μία εικόνα, του πώς θα ήταν η ζωή σας εάν είχατε όλα όσα επιθυμείτε. Επιπλέον, εάν έχετε συνεχώς στο μυαλό σας πώς θα είναι η ζωή των ονείρων σας, θα νιώσετε την εμπειρία σαν να είναι πραγματική. Αυτό θα σας δυναμώσει συναισθηματικά, θα ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τα κίνητρά σας και θα σας δώσει τη δύναμη να συνεχίσετε.
  • Αν πιστέψετε στη φράση του David Thoreau και ακολουθήσετε το θετικό τρόπο σκέψης που πρεσβεύει, είναι πολύ πιθανό να κατακτήσετε τους στόχους σας. Είναι σαν όλο το σύμπαν να συνωμοτεί για να επιτύχετε! Μόνο που δεν μπορείτε να γνωρίζετε τον χρόνο και τον τρόπο που θα έρθει αυτή η επιτυχία. Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε προσεκτικά τα όνειρά σας, να εξελίσσεστε διαρκώς, να έχετε αυτοπεποίθηση, θετική σκέψη και να είστε σίγουροι ότι η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει!

 

Φωτό από: drjohnzhang.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons