ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα βρείτε δουλειά μέσα από το LinkedIn;

Post by: 19/09/2017 0 comments

Το LinkedIn, με πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, είναι το μεγαλύτερο και  καλύτερο κοινωνικό μέσο για να δικτυωθείς επαγγελματικά. Όλοι οι επαγγελματίες το συμβουλεύονται πριν προχωρήσουν σε κάποια πρόσληψη, ειδικά τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού. Μάλιστα, σύμφωνα με μια στατιστική του 2013, το 94% των εταιριών συμβούλων στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν το LinkedIn για να βρουν υποψήφιους εργαζόμενους. Αυτά είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο LinkedIn προφίλ σας, ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά.

  1. Δημιουργήστε το προσωπικό σας url

To url είναι η διεύθυνση του προφίλ σας στο LinkedIn. Αν το προσωποποιήσετε, δηλαδή περιέχει το όνομά σας, τότε θα βγαίνει πρώτο όταν κάποιος ψάχνει το όνομά σας στο Google.

Για να δείτε πώς, πατήστε εδώ και ακολουθήστε τις οδηγίες του LinkedIn.

  1. Συμπληρώστε τη λίστα με τις δεξιότητές σας

Μετά από την Εμπειρία και την Εκπαίδευση, υπάρχει το μενού με τις Δεξιότητες (Skills). Αφιερώστε λίγο χρόνο και συμπληρώστε το. Αυτό το τμήμα μπορεί να δώσει μια γρήγορη εικόνα για τις ικανότητές σας, σε οποιονδήποτε πιθανό εργοδότη σας.

  1. Αναπτύξτε το κομμάτι της εμπειρίας

Εδώ έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε το ψηφιακό βιογραφικό σας. Πολλοί αναφέρουν μόνο τη σημερινή τους θέση, αλλά είναι καλό να αναφέρετε όλες τις εταιρίες στις οποίες εργαστήκατε. Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε εξαντλητικά λεπτομερείς, απλά αναφέρεται τους σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα σας.

  1. Γράψτε μια σαφή σύνοψη της καριέρας σας

Γράψτε μια ιστορία από 100 έως 300 λέξεις, με στόχο να δημιουργήσετε μια ελκυστική περίληψη της καριέρας σας, που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες και μετρήσιμες επιτυχίες. Χρησιμοποιήστε λέξεις και φράσεις κλειδιά που σχετίζονται με τη θέση που ιδανικά ψάχνετε. Αν σας ενδιαφέρει ένας συγκεκριμένος τομέας, κάντε μια αναφορά, π.χ. με ενδιαφέρει η διδασκαλία.

  1. Συγκεντρώστε τουλάχιστον 5 συστάσεις

Οι συστάσεις πολλές φορές μπορεί να θεωρούνται χαριστικές, αλλά παρόλα αυτά, όχι μόνο φαίνονται στη δική σας σελίδα, αλλά και στη σελίδα του άλλου που σας δίνει τη σύσταση, όπως και στο δίκτυό του. Φροντίστε οι συστάσεις σας να μην είναι γενικόλογες, αλλά να περιέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ικανότητες και επιτυχίες.

  1. Δικτυωθείτε

Οι συνδέσεις και τα δίκτυα είναι η δύναμη του LinkedIn, για αυτό φροντίστε να συνδεθείτε με στελέχη που σας ενδιαφέρουν. Μπορεί κάποτε να χρειαστεί κάποιος από αυτούς να σας ανοίξει μια πόρτα ή να πει μια καλή κουβέντα για σας. Επίσης, όταν στέλνετε αίτημα για να συνδεθείτε με κάποιον/α, μην μένετε στο στεγνό και απρόσωπο μήνυμα του LinkedIn. Αφιερώστε λίγο χρόνο και γράψτε ένα πιο προσωπικό μήνυμα, ώστε να είναι αδύνατο να σας αρνηθούν.

Φωτό από: Flipboard

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons