ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς θα βρεις την πολυπόθητη θέση εργασίας που δεν διαφημίζεται ποτέ στις αγγελίες.

Post by: 04/10/2022 0 comments

Είναι κοινό μυστικό ότι οι καλές θέσεις εργασίας δεν βγαίνουν ποτέ στις αγγελίες, αλλά τα νέα για κάποιο καλό άνοιγμα μεταδίδονται από στόμα σε στόμα ή ακολουθούν άλλες διαδρομές, πέρα από τις κλασικές. Για παράδειγμα, πολλές εταιρίες, πριν ανεβάσουν κάποια αγγελία για θέση εργασίας, κάνουν μια μικρή έρευνα ανάμεσα στους υπαλλήλους τους για συστάσεις. Έτσι, αν δεν είσαι στον κύκλο των γνωστών τους, δεν θα μάθεις ποτέ για την ανοιχτή θέση που υπάρχει.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τέτοιες θέσεις είναι να είσαι καλά δικτυωμένη και να έχεις πάντα τα μάτια σου και αυτιά σου ανοιχτά.

Αυτές είναι μερικές στρατηγικές για να βρεις θέσεις εργασίας που δεν διαφημίζονται.

Πού μπορείς να βρεις πληροφορίες για θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας μαθαίνονται μέσα από τα social media, από πρώην συναδέλφους, συνεργάτες, φίλους ή κατευθείαν από τις σελίδες των εργοδοτών. Άρα αξίζει να είσαι δραστήρια στα social media, όπως το LinkedIn, το Twitter, το Instagram, το Facebook κτλ. Να θυμάσαι ότι στα κοινωνικά δίκτυα είναι σημαντικό να κρατάς ένα επαγγελματικό προφίλ και να προωθείς των επαγγελματική σου φήμη.

Στείλε το βιογραφικό σου στη σελίδα Ευκαιρίες Καριέρας στο site της εταιρίας που σε ενδιαφέρει.

Οι αγγελίες κοστίζουν ενώ μια αναφορά στο εταιρικό site είναι δωρεάν. Στείλε το βιογραφικό σου, είτε υπάρχει άνοιγμα, είτε όχι.

Αξιοποίησε το δίκτυο των γνωριμιών σου.

Ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων γεμίζει από πληροφορίες και συστάσεις μέσω του δικτύου γνωριμιών. Οπότε, είναι καλό να διευρύνεις συνεχώς τις γνωριμίες και τις επαγγελματικές σου επαφές.

Χρησιμοποίησε τις εταιρίες ευρέσεως στελεχών.

Κάποιες εταιρίες προτιμούν να κάνουν μόνες τους τη διαδικασία εύρεσης στελεχών, αλλά κάποιες άλλες αναθέτουν τη διαδικασία σε εξειδικευμένες εταιρίες και συμβούλους. Αν συνδεθείς με διάφορους “head hunters” όπως τους αποκαλούν, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεις τη θέση των ονείρων σου, που δεν θα βγει ποτέ στις αγγελίες.

Στόχευσε συγκεκριμένες εταιρίες.

Αν υπάρχουν κάποιες εταιρίες που έχεις «βάλει στο μάτι» και θέλεις να δουλέψεις εκεί, βρες τρόπο να χτίσεις σχέσεις με τα στελέχη τους.

Ξεκίνα ως parttime.

Μια θέση μερικής απασχόλησης, μπορεί να είναι το διαβατήριό σου για μια μόνιμη δουλειά. Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν τις θέσεις μερικής απασχόλησης ως δοκιμαστική περίοδο για να δουν αν ένας εργαζόμενος τους κάνει ή όχι.

Δώσε το παρόν σε κλαδικές εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες ή φεστιβάλ.

Οι κλαδικές εκδηλώσεις, σού επιτρέπουν να έρθεις σε επαφή με πολλά στελέχη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άρα, είναι ένας πολύ παραγωγικός τρόπος να αποκτήσεις επαφές και να αντλήσεις πληροφορίες για πιθανές θέσεις εργασίας.

Γίνε εθελόντρια.

Ο εθελοντισμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου, να κάνεις γνωριμίες, ακόμα και να βρεις δουλειά. Απλά, πρέπει να είσαι σοβαρή, συνεπής, υπεύθυνη και να διεκπεραιώνεις τα καθήκοντά σου με επαγγελματισμό.

Κάνε αισθητή την επαγγελματική σου παρουσία online.

Σήμερα, δεν αρκεί απλά να μην κάνεις λάθη στο προφίλ σου στα κοινωνικά δίκτυα. Πρέπει να προβάλεις την ψηφιακή σου παρουσία και να εξελίσσεις το brand του εαυτού σου, αποπνέοντας επαγγελματισμό, συνέπεια, εμπειρία και γνώση. Είναι σημαντικό να είσαι δραστήριο μέλος του κλάδου σου που απολαμβάνει την εκτίμηση και το σεβασμό των συναδέλφων του. Έτσι, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο άνοιγμα το όνομά σου θα αναφερθεί σίγουρα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons