ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι καλές οικονομικές συνήθειες φέρνουν ευτυχία.

Post by: 05/12/2017 0 comments

Τα χρήματα είναι ένα περίεργο πράγμα. Όσο περισσότερο προσπαθείς να τα ξεφορτωθείς, τόσο πιο απαραίτητα σου γίνονται. Αλλά όσο περισσότερο τα ελέγχεις, τόσο λιγότερο σε ελέγχουν αυτά.

 • Καλώς ή κακώς, τα χρήματα είναι ένας δείκτης που αντανακλά τη θέση σου στην κοινωνία. Αν έχεις πολλά χρήματα, οι άλλοι σε σέβονται περισσότερο και σε παίρνουν στα σοβαρά. Όμως, αν δεν έχεις χρήματα, η ζωή σου γίνεται πολύ πιο δύσκολη. Γιατί τα χρήματα δεν επηρεάζουν μόνο την οικονομική σου κατάσταση, αλλά κάθε πτυχή της ζωής σου.
  Για παράδειγμα, οι έρευνες λένε ότι τα χρήματα είναι στενά συνδεδεμένα με την ευτυχία. Μπορεί σχεδόν όλοι να λέμε – και κάποιοι να το πιστεύουν – ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις χρήματα να συντηρήσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, είναι πολύ δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος.
  Από την άλλη πλευρά, όσοι διαχειρίζονται έξυπνα τα χρήματά τους είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή τους.
 • Άλλες έρευνες δείχνουν ότι το να μην μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα οικονομικά σου, μπορεί να σε οδηγήσει σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και στο να μην πιστεύεις στην αξία σου. Όταν δεν μπορείς να ελέγξεις τα οικονομικά σου, νιώθεις αβοήθητος, απελπισμένος και ανεπαρκής. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να διαχειρίζεσαι έξυπνα τα χρήματά σου, γιατί τα οικονομικά προβλήματα είναι πολύ δύσκολο να τα κρύψεις κάτω από το χαλί.
  Όταν έχεις οικονομικά προβλήματα δεν μπορείς να τραφείς σωστά, να κοιμηθείς καλά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδώσεις σωστά στη δουλειά σου.
 • Αν είσαι διαρκώς μεροδούλι – μεροφάι, αυτό από μόνο του, σου δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια. Τι θα γίνει αν χάσεις τη δουλειά σου; Πώς θα ανταπεξέλθεις σε μια ξαφνική μείωση μισθού; Αν δεν νιώθεις οικονομικά ασφαλής, τότε θα ανέχεσαι τις παράλογες απαιτήσεις κάθε αφεντικού ή θα αντιμετωπίζεις κάθε project στη δουλειά, σαν έναν τελικό κυπέλου, από τον οποίο κρίνεται το μέλλον σου. Όταν δουλεύεις με τόσο μικρά περιθώρια λάθους ή με την αίσθηση ότι οι συνέπειες μιας αποτυχίας είναι καταστροφικές, τότε κάθε μέρα γίνεται ένας εφιάλτης.
 • Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, για να αποφύγεις δυσάρεστες οικονομικές καταστάσεις, είναι να διαχειρίζεσαι σωστά τα χρήματά σου.
  Για αρχή, μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που κερδίζεις. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτό. Κάνε τον προϋπολογισμό σου και εφάρμοσέ τον αυστηρά.
 • Μάθε που “εξαφανίζονται” τα χρήματά σου. Κατάγραψε όλα τα έξοδά σου, ακόμα και τα πιο μικρά, και ανακάλυψε που ξοδεύεις τα χρήματά σου. Στη συνέχεια, κόψε κάποια έξοδα, που δεν είναι απαραίτητα.
 • Πλήρωνε τους λογαριασμούς σου στην ώρα τους, για να μην πληρώνεις έξτρα τόκους ή τέλη επανασύνδεσης.
 • Αν μπορείς και όσο μπορείς, βάζε κάτι στην άκρη, ώστε να έχεις χρήματα για κάτι έκτακτο.

Ξεκίνα, από αύριο κιόλας, κάποιες καλές οικονομικές συνήθειες και θα δεις ότι όλη σου η ζωή θα ισορροπήσει και θα βελτιωθεί.

Φωτό από: Dreamfox Media

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons