ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι κακό για τις γυναίκες να έχουν υψηλές ηθικές αξίες στη δουλειά τους;

Post by: 18/10/2016 0 comments

Κατά γενική ομολογία, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι πιο ηθικά όντα από τους άντρες. Γενικά, δηλαδή, πιστεύουν ότι οι γυναίκες έχουν μια προδιάθεση προς τις ηθικές και κοινωνικές αξίες, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό, όμως, το “θετικό” στερεότυπο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στην πραγματική ζωή των γυναικών.

 

  • Η κοινωνιολόγος Μαίρη Χάντερ Μακντόνελ του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, προσπάθησε να ανακαλύψει την επίδραση που έχει αυτό το στερεότυπο στην επαγγελματική ζωή των γυναικών. Έτσι, συνεργάστηκε με την Τζέσικα Κένεντι του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ και την Νικόλ Στίβενς του Πανεπιστημίου Νορθγουεστ και οργάνωσαν ένα εθελοντικό πείραμα.
  • Στο συγκεκριμένο πείραμα ζήτησαν από τους εθελοντές να ορίσουν μια ποινή φυλάκισης για ένα νοσηλευτή και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι εσκεμμένα κατέθεσαν την ίδια πλαστή αίτηση αποζημίωσης νοσοκομειακών εξόδων. Στην περίπτωση του άντρα, η ποινή ήταν 80 μέρες φυλακής, ενώ στην περίπτωση της γυναίκας ήταν 130 μέρες φυλακής.
  • Ταυτόχρονα, η κοινωνιολόγος Μακντόνελ, εξέτασε τις πειθαρχικές κυρώσεις που ασκήθηκαν σε δικηγόρους από το Δικηγορικό Σύλλογο των Η.Π.Α. Στις 500 διαφορετικές υποθέσεις που ερευνήθηκαν, οι άντρες είχαν 17% πιθανότητα να τους αφαιρεθεί η άδεια, ενώ οι γυναίκες είχαν 37%, πάνω από διπλάσιο ποσοστό.
  • Άρα, όλοι περιμένουν από τις γυναίκες να έχουν υψηλότερα ηθικά στάνταρ από τους άντρες στον επαγγελματικό τομέα και τιμωρούνται αυστηρότερα, όταν δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες.

 

Φωτό από: her-etiquette.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons