ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η διαφορά ανάμεσα στην αποτυχία και το λάθος.

Post by: 24/09/2019 0 comments

Άλλο η αποτυχία, άλλο το λάθος. Στις μέρες μας η λέξη αποτυχία έχει σταματήσει να είναι ταμπού και πολλοί άνθρωποι νιώθουν περήφανοι για τις αποτυχίες τους, υποστηρίζοντας ότι η αποτυχία είναι καλό πράγμα.

Όλες οι αποτυχίες, όμως, δεν είναι το ίδιο. Ο κόσμος συγχωρεί πιο εύκολα την αποτυχία σε κάποιον που έχει περγαμηνές και τίτλους σπουδών ή σε κάποιον που έχει επιτύχει στο παρελθόν, παρά σε κάποιον που δεν έχει να επιδείξει τίποτα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι πολλοί συγχέουν την αποτυχία με το λάθος.

Η αποτυχία είναι ένα πρότζεκτ που δεν δουλεύει, μια πρωτοβουλία που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σε μαθαίνει κάτι που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου.

Ένα λάθος, όμως, είναι μια επαναλαμβανόμενη αποτυχία, η εμμονή σε κάτι που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει, μια επιπόλαιη προσπάθεια λόγω ελλιπούς ανάλυσης των δεδομένων ή η έλλειψη σοβαρότητας.

  • Λάθος, και μάλιστα μεγάλο, είναι να λες ψέματα σε πιθανούς επενδυτές για την επιτυχία της εταιρίας σου. Αποτυχία είναι όταν όλοι δουλεύουν ομαδικά για την επιτυχία μιας εταιρίας, αλλά για χίλιους δυο λόγους αυτή η επιτυχία δεν έρχεται.
  • Λάθος είναι να δημιουργείς μια εταιρική κουλτούρα “κολλητών”. Αποτυχία είναι να μην προσλαμβάνεις ταλαντούχους ανθρώπους.
  • Λάθος είναι να δημοσιοποιείς πράγματα για την εταιρία σου χωρίς να έχεις ενημερώσει κανέναν. Αποτυχία είναι να μην επενδύεις αρκετό χρόνο και χρήμα στην εταιρική σου επικοινωνία.
  • Λάθος είναι να μειώνεις τους συνεργάτες σου. Αποτυχία είναι να μην επενδύεις στην εξέλιξή τους και στην ανάπτυξη των ταλέντων τους.
  • Λάθος είναι να επενδύεις σε κάτι που ξέρεις ότι δεν είναι σωστό. Αποτυχία είναι όταν βάζεις τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις.
  • Λάθος είναι να κάνεις υπερβολικά εταιρικά έξοδα. Αποτυχία είναι να υποτιμήσεις τη διάρκεια και το μέγεθος ενός πρότζεκτ και να ξεμένεις από οικονομικούς πόρους.

Αυτό που χρειαζόμαστε στη ζωή μας είναι περισσότερες αποτυχίες, αλλά λιγότερα λάθη. Οι αποτυχίες μάς κάνουν πιο τολμηρούς, μας μαθαίνουν πράγματα, μας ανοίγουν πόρτες. Τα λάθη όμως, δεν μας οδηγούν πουθενά. Ειδικά τα επαναλαμβανόμενα.

Να ξέρεις ότι τα λάθη μπορούν να καταστρέψουν μια καριέρα, οι αποτυχίες όχι.

Φωτό από: HONEY

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons