ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επαγγελματική συνέντευξη: πώς να απαντήσετε στην ερώτηση «γιατί να σας προσλάβουμε;»

Post by: 09/03/2021 0 comments

Ο νούμερο ένα παράγοντας για την επιτυχία μιας επαγγελματικής συνέντευξης είναι η προετοιμασία. Πρέπει να έχεις κάνει την έρευνά σου, να έχεις μάθει λεπτομέρειες για την εταιρία που σε ενδιαφέρει, τα προσόντα που απαιτεί η θέση που θέλεις και κάποιες πληροφορίες για τα στελέχη που πρόκειται να συναντήσεις.

Είναι σημαντικό να έχεις ετοιμάσεις το βιογραφικό σου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει έμφαση στα προσόντα που απαιτεί η θέση και να έχεις σκεφτεί τις απαντήσεις και τα επιχειρήματά σου, στις πιθανές ερωτήσεις που θα σου γίνουν.

Κάθε συνέντευξη έχει ερωτήσεις-παγίδες – «ποιες είναι οι αδυναμίες σου», «γιατί θέλεις να φύγεις από την εταιρία που βρίσκεσαι – αλλά και ερωτήσεις που μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό.

Μια από τις πιο συχνές και πιο σημαντικές είναι η ερώτηση «γιατί να σας προσλάβουμε;»

Πώς μπορείς να απαντήσεις ολοκληρωμένα σε αυτή την ερώτηση και να κερδίσεις επιπλέον πόντους;

Αυτή η ερώτηση είναι η πιο κατάλληλη «πάσα» να συνοψίσεις τα 3 βασικά σου πλεονεκτήματα. Η κατάλληλη απάντηση είναι ότι «πρέπει να με προσλάβετε γιατί έχω τα προσόντα, τις αξίες και το κίνητρο για να πετύχω τα καλύτερα αποτελέσματα για την εταιρία σας.»

Μετά από αυτή την φιλόδοξη δήλωση, πρέπει να δώσεις στοιχεία και να τεκμηριώσεις την άποψή σου.

Υπενθύμισε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά σου προσόντα και την εμπειρία σου.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να εξηγήσεις γιατί θεωρείς ότι είσαι η τέλεια υποψήφια για τη θέση αυτή.

Αν, για παράδειγμα, η θέση απαιτεί εμπειρία στην στατιστική ανάλυση ερευνών, τόνισε ότι αυτό είναι το πτυχίο σου. Ή αν χρειάζονται κάποιον που θα ασχοληθεί με την καινοτομία, υποστήριξε ότι αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος σου στην προηγούμενη εταιρία σου.

Το μυστικό είναι να είσαι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται, αναφέροντας παραδείγματα. Απόδειξε με στοιχεία ότι εσύ είσαι το κομματάκι που λείπει για να συμπληρωθεί το παζλ της εταιρίας.

Τόνισε τις αξίες σου.

Εδώ είναι σημαντικό να δείξεις ότι έχεις τις ίδιες αξίες με την εταιρία, με απτά παραδείγματα. Για παράδειγμα, πες μια ιστορία που δείχνει το ομαδική σου πνεύμα, το πάθος σου για καινοτομία, την εφευρετικότητά σου, τον αυθεντικό τρόπο σκέψης σου.

Τέλος, δείξε πόσο πολύ θέλεις αυτή τη θέση.

Μπορεί να ακούγεται λίγο άσχημο να λες ότι θέλεις απεγνωσμένα αυτή τη θέση, αλλά μην ανησυχείς. Μια επαγγελματική συνέντευξη είναι μια σκληρή και οδυνηρή διαδικασία. Όμως, αν έχεις το σθένος και την αυτοπεποίθηση να αποκαλύψεις την ενδόμυχη επιθυμία σου στον πιθανό σου εργοδότη, θα φανεί πόσο δυνατή, ακομπλεξάριστη και αυθεντική είσαι.

Καλή επιτυχία!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons