ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

8 συμβουλές για την πρώτη μέρα στη δουλειά μετά τις διακοπές!

Post by: 04/09/2018 0 comments

Η επιστροφή στο γραφείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι συνήθως σκέτη μελαγχολία. Το inbox σας μοιάζει έτοιμο να εκραγεί από τον όγκο των emails και ο τηλεφωνητής σας είναι γεμάτος μηνύματα για προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί χθες. Αλλά μην πανικοβάλλεστε! Με λίγη οργάνωση, θετική σκέψη και πολλή δουλειά, όλα θα ξαναμπούν σε μία σειρά και εσείς θα βρείτε ξανά τους κανονικούς εργασιακούς ρυθμούς σας. Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να προσαρμοστείτε ευκολότερα.

  1. Προσπαθήστε να ανεβάσετε τη διάθεσή σας πριν επιστρέψετε. Δείτε τα θετικά της επιστροφής σας. Θα ξαναδείτε τα παιδιά του γραφείου. Θα ξαναδουλέψετε εκείνο το ενδιαφέρον project που αφήσατε στη μέση. Αφήστε που είστε και τυχεροί που στις μέρες μας έχετε δουλειά, πόσο μάλλον που πήρατε και άδεια.
  2. Πηγαίνετε στο γραφείο μια ώρα νωρίτερα. Αν δεν είστε πολύ κουρασμένοι από το ταξίδι της επιστροφής, πηγαίνετε στο γραφείο νωρίτερα. Έτσι, θα έχετε λίγο χρόνο να δουλέψετε με την ησυχία σας πριν έρθουν οι συνάδελφοί σας και αρχίσουν να σας βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για τις διακοπές.
  3. Απενεργοποιήστε το ΟΟΟ (Out Of Office) μήνυμα στον υπολογιστή σας και αλλάξτε το μήνυμα στον τηλεφωνητή.
  4. Ενημερώστε τους πελάτες σας και τους συναδέλφους σας ότι επιστρέψατε. Δεν θυμούνται όλοι την ημέρα της επιστροφής σας και μπορεί να έχουν νέα που σας αφορούν.
  5. Διαβάστε το email που γράψατε στο εαυτό σας πριν φύγετε για διακοπές. Σε αυτό το email θα πρέπει να αναφέρετε όλες οι δουλειές που έχετε αφήσει σε εκκρεμότητα και τα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε πρώτα. Μετά από τόσες μέρες απουσίας σίγουρα δεν θα θυμάστε και πολλά.
  6. Ανοίξτε τα emails σας. Κανονικά θα έχετε δεκάδες emails, τα οποία όμως δεν είναι όλα σημαντικά. Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα και πετάξτε όσα δεν είναι σημαντικά, σημειώστε όσα πρέπει να απαντηθούν μέσα στην ημέρα και απαντήστε άμεσα τα επείγοντα.
  7. Ζητήστε να ενημερωθείτε για τα project σας. Κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, οι συνάδελφοί σας εξακολουθούσαν να τρέχουν τα project σας. Ζητήστε να μάθετε τις εξελίξεις και την πρόοδο των εργασιών ώστε να αναλάβετε πάλι εσείς.
  8. Ξεκινήστε με τα εύκολα. Το πιο πιθανό είναι το μυαλό σας να ταξιδεύει ακόμα στις παραλίες και δεν είναι έτοιμο  για μεγάλα και σημαντικά projects. Κάντε ένα «ζέσταμα» ξεκινώντας με τα μικρά και εύκολα.

 

Η προσγείωση πίσω στο γραφείο μπορεί να είναι “ανώμαλη” αλλά με λίγη οργάνωση και πολλή θετική σκέψη μπορεί να γίνει ομαλότερη!

Φωτό από: Express Bydgoski

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons