Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 Συμβουλές για να ξεκινήσετε τη δική σας μικρή επιχείρηση

Με την ανεργία που υπάρχει γύρω μας και τις λιγοστές νέες θέσεις εργασίας πολλοί σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Αυτές είναι μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα πρώτα σας “επιχειρηματικά” βήματα.

 1. Αποφασίστε το αντικείμενο της επιχείρησής σας

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε τον τροχό. Μπορεί η ιδέα σας να είναι μια δοκιμασμένη συνταγή αλλά πρέπει οπωσδήποτε να έχει τη δική σας, προσωπική πινελιά. Κοιτάξτε γύρω σας. Ο κόσμος πάντα θα αγοράζει ψωμί, θα πηγαίνει στο κομμωτήριο, θα πίνει καφέ, θα αγοράζει ρούχα, θα ψάχνει υδραυλικό. Αλλά και ο ανταγωνισμός πάντα θα υπάρχει. Απλά εσείς πρέπει να βρείτε αυτό το κάτι που θα σας κάνει διαφορετικούς και λίγο καλύτερους.

 2. Μην ξεκινάτε μόνοι σας

Θα χρειαστείτε ένα δίκτυο υποστήριξης ειδικά στις αρχές. Κάποιο μέλος της οικογενείας σας, ένας φίλος που μπορείτε να τον εμπιστευτείτε. Ακόμα καλύτερα βρείτε κάποιον μέντορα με εμπειρία σε επιχειρήσεις που μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει λύσεις. Γιατί τα προβλήματα που θα προκύπτουν θα είναι πολλά.

 3. Καταρτίστε ένα απλό Business Plan

Πολλοί επίδοξοι επιχειρηματίες νομίζουν ότι πρέπει να κάτσουν κάτω και να γράψουν ένα εξαιρετικά λεπτομερές και πολυσέλιδο Business Plan κάνοντας ένα σωρό υποθέσεις για τις πωλήσεις, τα έξοδα, τα έσοδα της επιχείρησής τους για τα επόμενα χρόνια. Μερικοί αγχώνονται τόσο πολύ με αυτές τις προβλέψεις που στο τέλος τα παρατάνε πριν καν ξεκινήσουν. Για μια απλή μικρή επιχείρηση αρκεί μια σελίδα στην οποία θα αναγράφονται οι υπηρεσίες ή τα προϊόντα που θα προσφέρετε, ποιους πελάτες στοχεύετε, πόσο θα χρεώνετε και ποια βήματα απαιτούνται για να ξεκινήστε. Είναι μία σελίδα που θα αλλάξει πολλές φορές στην πορεία μέχρι να βρείτε τη σωστή συνταγή οπότε καλύτερα να είναι απλή.

 4. Προσδιορίστε ακριβώς τους πελάτες σας

Όσο πιο στοχευμένοι είστε, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας. Να είστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι: θα προσφέρω λογιστικές υπηρεσίες σε εστιατόρια, θα προωθώ συναυλίες με καμπάνιες στα social media, θα φτιάχνω βιολογικές κρέμες χεριών αποκλειστικά για γυναίκες με αλλεργίες. Όσο καλύτερα ξέρετε τους πελάτες σας τόσο πιο εύκολο είναι να τους προσεγγίσετε.

 5. Βρείτε τη σωστή τιμή

Η τιμή που χρεώνετε δεν πρέπει απλά να καλύπτει τα έξοδά σας αλλά να σας αφήνει και κέρδος. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχετε σωστές χρεώσεις και να μην “μπαίνετε μέσα” υποτιμώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Ένας τρόπος είναι να ξεκινήσετε ανάποδα. Πόσα χρήματα θέλετε να βγάζετε το χρόνο (δεν χρειάζεται να είστε υπερβολικοί, αρχή είναι); Σπάστε αυτό το ποσό σε μηναία και εβδομαδιαία βάση. Πόσα έξοδα έχετε; Πόσα προϊόντα πρέπει να πουλήσετε για να πιάσετε το κέρδος που θέλετε; Τι τιμές έχουν οι ανταγωνιστές γύρω σας; Δεν χρειάζονται ειδικές λογιστικές γνώσεις και σχεδιαγράμματα. Πειραματιστείτε με αυτά τα νούμερα και θα γίνεστε όλο και πιο ρεαλιστικοί χρόνο με το χρόνο.

 6. Βγείτε έξω και κυνηγήστε πελάτες

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας! Όλες σας οι προσπάθειες πρέπει να είναι αφοσιωμένες στις πωλήσεις. Βρείτε ένα έξυπνο τρόπο να προσελκύσετε ενδιαφέροντα άτομα και κάντε τους πελάτες σας. Αυτοί με τη σειρά τους θα γίνουν οι πρεσβευτές σας για νέους πελάτες. Μην σκέφτεστε περίπλοκους τρόπους. Κάντε μια λίστα με 50 άτομα και ξεκινήστε τηλέφωνα και επαφές. Χρησιμοποιήστε τα social media. Δικτυωθείτε σε επιμελητήρια και συνδέσμους. Στείλτε προσφορές. Οι πελάτες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής σας.

 7. Τέλος και πιο σημαντικό από όλα “φροντίστε αυτό που θα κάνετε να το αγαπάτε”.

 Θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο και ενέργεια για να χτίσετε μια νέα επιχείρηση για αυτό είναι σημαντικό αυτό που κάνετε να το απολαμβάνετε πραγματικά!

 Καλή επιτυχία!

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates