ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

6 οικονομικές συνήθειες των αυτοδημιούργητων, πλούσιων ανθρώπων.

Post by: 30/08/2016 0 comments

Ο πλούτος έχει συνδυαστεί με βίλες, κότερα, πανάκριβα αυτοκίνητα, εξωτικές διακοπές και ως ένα σημείο είναι αλήθεια. Αλλά δεν είναι όλοι οι πλούσιοι έτσι. Υπάρχουν και κάποιοι πλούσιοι, κυρίως αυτοδημιούργητοι, που δεν ζουν κατά αυτό τον τρόπο. Έχουν το δικό τους τρόπο ζωής και σκέψης. Ας γνωρίσουμε μερικές από αυτές τις διαφορετικές τους συνήθειες.

Σέβονται τα χρήματά τους. Δεν τα σκορπάνε. Ξέρουν ότι τα χρήματα είναι ένας «οικονομικός σπόρος» που μπορεί να φυτρώσει, να ανθίσει και να δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία.

Αποταμιεύουν. Αντί να τρώνε έξω κάθε βράδυ, να ανοίγουν σαμπάνιες στα μπουζούκια, να κάνουν περιττά έξοδα, τοποθετούν τα χρήματά που τους περισσεύουν σε διάφορες επενδύσεις (ακίνητα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, επιχειρήσεις κτλ)

Παζαρεύουν. Το έχουν για κακό να αγοράσουν κάτι χωρίς έκπτωση. Μιλάνε με τον πωλητή, μιλούν με το διευθυντή, επιμένουν μέχρι να καταφέρουν να κερδίσουν το κάτι παραπάνω, είτε σε τιμή είτε σε έξτρα δώρα. Πολλοί έχουν δει τη διάσημη ηθοποιό Hilary Swank, με περιουσία πάνω από $40εκ., να χρησιμοποιεί τα κουπόνια της στο supermarket.

Δεν κάνουν ευχές. Κάνουν πράγματα. Έχουν συνεχώς το μυαλό τους στο πώς να βγάλουν χρήματα. Δεν περιμένουν να είναι τα πράγματα βολικά, να έρθει η κατάλληλη στιγμή, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις κτλ. Αντίθετα δημιουργούν τις προϋποθέσεις σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με στόχο πάντα το κέρδος.

Δεν ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα που δεν είναι απαραίτητα. Δεν αγοράζουν πράγματα απλά για επίδειξη. Αν δεν χρειάζονται ένα μεγάλο σπίτι, αγοράζουν μικρότερο. Δεν ξοδεύουν μία περιουσία για καθημερινά ρούχα. Δεν συντηρούν ένα πολυέξοδο τζιπ αν δεν το χρειάζονται. Προτιμούν ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο. Ο κύριος Facebook Mark Zuckerberg, οδηγεί ένα σεμνό Acura TSX που κοστίζει $30.000. Η περιουσία του ανέρχεται σε $13.3δις.

Ζουν απλά. Μπορεί να έχουν την δυνατότητα να ζήσουν σαν βασιλιάδες αλλά δεν το κάνουν. Επιλέγουν μία αξιοπρεπή και συνετή ζωή. Ο Warren Buffett, o 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $65,4δις, ακόμα μένει στο ίδιο σπίτι 5 δωματίων που αγόρασε πριν 55 χρόνια για $30.000.

Αυτές οι μικρές συνήθειες είναι που διαχωρίζουν αυτούς που το παίζουν πλούσιοι και αυτούς που πραγματικά είναι.

Φωτό από: en.wikipedia.org

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons