ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

5 μυστικά για να αλλάξετε την τύχη σας!

Post by: 09/01/2018 0 comments

Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η τύχη έχει παίξει κι αυτή το ρόλο της στην επιτυχία τους. Είτε γιατί συνάντησαν κατά τύχη τους κατάλληλους ανθρώπους, είτε γιατί διάβασαν ένα άρθρο που τους έδωσε μια λαμπρή ιδέα κλπ.

Επιπλέον, σε μια πρόσφατη έρευνα που έκανε το LinkedIn ανακάλυψε ότι το 84% των στελεχών πιστεύει ότι η τύχη έχει βοηθήσει την καριέρα τους.

Αυτά είναι μερικά μυστικά όχι για να κερδίσετε το Τζόκερ αλλά για να κάνετε λίγο καλύτερη… την τύχη και την επιτυχία σας!

  1. Ταπεινοφροσύνη

Ένας τρόπος να γίνετε πιο τυχεροί είναι να αυξήσετε την επιρροή σας και τις γνωριμίες σας. Και για να το πετύχετε αυτό δεν πρέπει να γίνετε όπως πολλοί πιστεύουν πιο δυνατοί αλλά ακριβώς το αντίθετο: πιο ταπεινοί. Μπορείτε να κάνετε περισσότερους φίλους αν ενδιαφερθείτε εσείς για τους άλλους παρά αν προσπαθήσετε να κάνετε τους άλλους να ενδιαφερθούν για εσάς.

  1. Σκληρή Δουλειά

Όσοι πιστεύουν ότι είναι τυχεροί θεωρούν ότι αυτός είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που επηρεάζει την τύχη τους. Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε το LinkedIn, το 70% του δείγματος απάντησε ότι η σκληρή δουλειά σε κάνει πιο τυχερό. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε και τις κατάλληλες ικανότητες. Στην ίδια έρευνα οι μισοί απάντησαν ότι οι γνώσεις και οι επιδεξιότητες συμβάλανε σημαντικά στην «επιτυχία» της καριέρας τους

  1. Γενναιοδωρία

Μοιραστείτε τις γνώσεις σας με φίλους και συνεργάτες, προσφέρετε χωρίς ιδιοτέλεια στον κοινωνικό σας περίγυρο, πείτε ειλικρινά ευχαριστώ σε όσους σας έχουν βοηθήσει και γενικά κάντε πράγματα χωρίς να σκέφτεστε τα ανταλλάγματα που θα κερδίσετε. Όλα αυτά αποτελούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον που θα σας αποφέρει μεγάλα κέρδη όχι μόνο σε υλικό αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.

  1. Ετοιμότητα

Πρέπει να είστε πάντα έτοιμοι να αρπάξετε κάθε ευκαιρία που η τύχη φέρνει μπροστά σας και να προσπαθήσετε να κερδίσετε όσα περισσότερα μπορείτε. Ζωντανό παράδειγμα είναι ο Bill Gates. Πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν κάνει αυτό που έκανε ο Gates. Αλλά απλά δεν το έκαναν. Πόσοι από αυτούς άλλαξαν τα πλάνα που είχαν στη ζωή τους; Πόσοι πέρασαν ολόκληρες νύχτες χωρίς ύπνο και φαγητό μόνο και μόνο για να γράψουν τη γλώσσα Basic; Πόσοι αψήφησαν τις αντιρρήσεις των γονιών τους, παράτησαν το κολέγιο και μετακόμισαν στο Albuquerque για να δουλέψουν για την Altair; Γι’ αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο να μπορείτε να αναγνωρίσετε μια ευκαιρία που παρουσιάστηκε μπροστά σας κατά τύχη αλλά και να την κυνηγήσετε μέχρι τέλους.

  1. Πίστη

Απλά πιστέψτε ότι είστε τυχεροί. Ο καθηγητής ψυχολογίας Richard Wiseman έκανε το εξής πείραμα. Πήρε δύο ομάδες ανθρώπων, η μία με άτομα που πίστευαν ότι ήταν τυχεροί και η άλλη με άτομα που πίστευαν ότι ήταν άτυχοι. Τους έδωσε την ίδια εφημερίδα και τους ζήτησε να του πουν όσο γρηγορότερα μπορούσαν, πόσες φωτογραφίες είχε μέσα η εφημερίδα. Οι τυχεροί απάντησαν σε δευτερόλεπτα, πολύ πιο γρήγορα από τους άτυχους. Γιατί; Γιατί στη δεύτερη σελίδα υπήρχε μια διαφήμιση που έλεγε «Σταματήστε να μετράτε. Υπάρχουν 35 φωτογραφίες σε αυτό το τεύχος».

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι «άτυχοι» χάνουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται γιατί είναι συγκεντρωμένοι σε αυτό που ψάχνουν και μόνον. Ανοίγουν την εφημερίδα και κοιτάζουν αγγελίες μόνο για μια συγκεκριμένη δουλειά με αποτέλεσμα να χάνουν κάποιες άλλες ευκαιρίες. Ενώ οι «τυχεροί» είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, πιο χαλαροί και έτσι παρατηρούν τι υπάρχει γενικά γύρω τους. Δεν ψάχνουν αυστηρά για κάτι συγκεκριμένο κι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να αναγνωρίσουν κάποια ευκαιρία.

Καλή Τύχη!

 

Φωτό από: freedigitalphotos.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons