ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

4 επιλογές που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Post by: 16/03/2021 0 comments

Η πανδημία του κορωνοϊού και οι κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που εργαζόμαστε και έχουν ανατρέψει πολλά πράγματα στη καθημερινότητά μας.

Τα επίπεδα άγχους και η ανασφάλεια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ταυτόχρονα, όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε πολλούς ανθρώπους, θέλοντας και μη, να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους και να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες, που ούτε φανταζόντουσαν ένα χρόνο πριν.

Η ουσία είναι να παραμείνεις θετική, γιατί οι άνθρωποι που προσαρμόζονται στις δύσκολες συνθήκες και παραμένουν αισιόδοξοι, είναι αυτοί που επιβιώνουν και βγαίνουν πιο δυνατοί.

Αυτές είναι 4 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να δεις τα πράγματα με μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά.

1. Επαναπροσδιόρισε τους στόχους της ζωής σου.
Ξαναθύμισε στον εαυτό σου ότι σκοπός της ζωής σου δεν είναι να δουλεύεις 10 ώρες τη μέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα, μέχρι να πάρεις σύνταξη και να αποσυρθείς σε κάποιο νησί. Ο αληθινός σκοπός στη ζωή σου είναι να ανακαλύψεις τη φυσική σου κλίση και να απολαύσεις το ταξίδι μέχρι να τα καταφέρεις, με τις επιτυχίες αλλά και τις απογοητεύσεις του.

2. Σταμάτα τις σκέψεις που σε σαμποτάρουν και σε αμφισβητούν.
Δυστυχώς, η ζωή μάς έφερε μια μεγάλη αναποδιά. Ο χρόνος σταμάτησε για όλους μας και όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε τις νέες συνθήκες που έφερε στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού. Το σημαντικό, όμως, είναι να μην μείνεις εκεί, υποθέτοντας και αναλύοντας κάθε πιθανό σενάριο για το μέλλον, αλλά να προχωρήσεις.

Η διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους ανθρώπους και όλους τους υπόλοιπους είναι ότι δεν ξοδεύουν το χρόνο τους, νιώθοντας λύπη για τον εαυτό τους.  Αντίθετα, επανακάμπτουν, προσαρμόζονται, μεταμορφώνουν τις αποτυχίες τους σε εμπειρία και δεν μένουν κολλημένοι στο παρελθόν.

Όσο συνέρχεσαι από οτιδήποτε σε έβλαψε, η νοοτροπία «αφήνω πίσω μου το παρελθόν» μπορεί να σε απελευθερώσει από τη δίνη της ανάλυσης-παράλυσης. Πάρε το μάθημά σου και προχώρα.

3. Μοιράσου τη χαρά της ζωής με τους άλλους.
Μην αφήνεις τις δυσκολίες να σε «ρίχνουν». Αποδέξου τες και βρες στήριξη και χαμόγελο στη ζωή μέσα από το σύντροφό σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τους συναδέλφους σου και γίνε αγγελιοφόρος μόνο καλών νέων. Οι έρευνες δείχνουν ότι όταν μοιράζεσαι τα καλά νέα που συμβαίνουν στη ζωή σου, γίνεσαι πιο ευτυχισμένη. Άρπαξε κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται για να μοιραστείς όμορφα πράγματα: ρητά, αστεία, εμπνευστικές ιστορίες, βιβλία ή sites για τη θετική πλευρά της ζωής, ομιλίες, βίντεο, ευχάριστα νέα στις ειδήσεις. Μοιράσου τον ενθουσιασμό σου, την ενέργεια, τα πάθος σου και γίνε ένας φάρος θετικότητας για τους γύρω σου.

4. Κάνε παρέα με θετικούς ανθρώπους.
Αν θέλεις να είσαι ένας θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος, η λύση είναι απλή: μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους, γιατί μολύνουν τους γύρω τους με τον ιό του αρνητισμού, σαν τον κορωνοϊό.

Άκου προσεκτικά τους συνεργάτες σου στο γραφείο: υπάρχουν κάποιοι που  βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και καταστροφολογούν διαρκώς; Αυτό είναι σημάδι της ψυχολογίας και της στάσης ζωής τους. Καλύτερα να μείνεις μακριά τους και να συναναστρέφεσαι αυτούς που έχουν ενθουσιασμό, αισιοδοξία, είναι δραστήριοι, ανθεκτικοί και υποστηρικτικοί, προσπαθώντας να σε ανεβάσουν και όχι να σε «ρίξουν» ψυχολογικά!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons