ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

10 συμβουλές για την επόμενη επαγγελματική σας συνέντευξη

10 συμβουλές για την επόμενη επαγγελματική σας συνέντευξη

Post by: 13/09/2012 0 comments

Έχετε ετοιμάσει τα βιογραφικά σας, έχετε σκεφτεί τι θα απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας γίνουν αλλά ξέρετε τι μηνύματα περνάει το σώμα σας; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αίσθηση της γλώσσας του σώματος, ειδικά όταν βρίσκονται κάτω από συνθήκες στρες, όπως είναι μία επαγγελματική συνέντευξη. Για αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε τι μηνύματα περνάμε με τις κινήσεις και τη στάση του σώματός μας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ή να αποφύγουμε για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι ευκαιρίες στις μέρες μας δεν είναι πολλές, οπότε πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

1. Επιλέξτε ρούχα που σας δίνουν λάμψη.
Τα ρούχα μας, αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά μας και αν φοράμε κάτι που μας κάνει να νιώθουμε υπέροχοι τότε αυτό θα εκπέμπει και το σώμα μας. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μας κάνει πιο λαμπερούς.

2. Πάρτε μαζί σας ένα «φυλαχτό».
Φορέστε το αγαπημένο σας ρολόι, ένα γούρι, ένα αγαπημένο μαντήλι, οτιδήποτε έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία στη ζωή σας. Αν αισθανθείτε νευρικότητα, αγγίξτε το ώστε να νιώσετε ότι έχετε τη δύναμή του. Ας πούμε μια βέρα μπορεί να μας δώσει δύναμη γιατί αισθανόμαστε την θετική ενέργεια του συντρόφου μας, που μας στηρίζει και μας βοηθά. Αυτή η κίνηση μερικές φορές είναι αρκετή για να ξεπεράσουμε την αρχική μας νευρικότητα.

3. Μείνετε σχετικά ακίνητοι για να μην δείχνετε νευρικοί.
Η νευρικότητα δεν είναι καλό σημάδι. Πολλοί άνθρωποι σταυρώνουν και ξεσταυρώνουν τα πόδια τους, τα κουνάνε νευρικά σαν να έχουν τικ, κτλ. Δεν είπαμε να είστε σαν άγαλμα αλλά απλά φροντίστε να κάνετε αργές και σίγουρες κινήσεις που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση.

4. Καθίστε με μια ελαφριά κλίση προς το μέρος του συνομιλητή σας, ώστε να δείξετε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και σοβαρότητα

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «αράξετε» πίσω στην καρέκλα σας. Αυτό σημαίνει ότι παραείστε χαλαροί, ίσως λίγο τεμπέληδες και ακατάστατοι.

5. Το σταύρωμα των χεριών προδίδει εχθρότητα.
Είναι μια πολύ κακή συνήθεια με όποιον κι αν μιλάτε. Πόσο μάλλον όταν αυτός αποφασίζει αν θα πάρετε μια δουλειά ή όχι.

6. Μην παίζετε με τα μαλλιά σας.
Αν παίζετε με τις μπούκλες σας ή αν ξύνετε το κεφάλι σας σημαίνει αμηχανία.

7. Να έχετε οπτική επαφή αλλά μην «καρφώνετε» συνέχεια τον συνομιλητή σας.
Υπάρχει περίπτωση να σας περάσουν για λιγάκι τρελούς. Κοιτάξτε το συνομιλητή σας στα μάτια αλλά μετά αφήστε το βλέμμα σας να περιπλανηθεί με ένα χαλαρό και άνετο τρόπο.

8. Μην βάζετε τα χέρια στις τσέπες.
Αν κάποια στιγμή σταθείτε όρθιοι, προς θεού μην βάλετε τα χέρια στις τσέπες. Δείχνει αδέξιο και ακατάστατο χαρακτήρα. Αφήστε τα να κρέμονται στο πλάι χαλαρά, χρησιμοποιήστε τα για να δώσετε έμφαση στα λεγόμενά σας κτλ.

9. Μην εισβάλετε στο ζωτικό χώρο του συνομιλητή σας.
Υπάρχει μια αόρατη γραμμή ανάμεσα σε σας και το συνομιλητή σας. Ο καθένας έχει το δικό του κομμάτι… γραφείου. Μπορείτε αν θέλετε να πλησιάσετε για να δείξετε οικειότητα και ενδιαφέρον αλλά μην το παρακάνετε.

10. Χρησιμοποιήστε βοηθήματα, όπως ένα στυλό για να νιώσετε άνετα.
Οτιδήποτε μπορεί να καταπολεμήσει την αμηχανία σας, είναι χρήσιμο. Απλά μην το παρακάνετε και όταν αισθανθείτε περισσότερη σιγουριά αφήστε το στην άκρη. Έτσι θα δείξετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πρόβες ακόμα και μπροστά στον καθρέφτη. Όσο περισσότερο εξοικειώνεστε με τη διαδικασία, τόσο περισσότερο χαλαροί θα είσαστε μέσα σας και αυτό θα φαίνεται!
Καλή επιτυχία!
 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons