ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

9 σημάδια που φανερώνουν έναν άπληστο άνθρωπο.

Post by: 01/06/2021 0 comments
  • Η απληστία κάνει κακό στους ανθρώπους και στην κοινωνία γενικότερα.
  • Πολλές φορές οι άνθρωποι κρύβουν την απληστία τους, κάτω από την φιλοδοξία και την κοινωνική καταξίωση.
  • Ποια είναι τα σημάδια ενός άπληστου άνθρωπου και πώς θα μπορέσεις να τον καταλάβεις;

Η απληστία είναι μια από τις πιο άσχημες ανθρώπινες συμπεριφορές και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Οι άπληστοι άνθρωποι κάνουν κακό στους γύρω τους και στην κοινωνία γενικότερα. Η απληστία τους εκδηλώνεται με πολλούς και διάφορους τρόπους, ενώ πολλές φορές καλύπτεται από τον μανδύα της φιλοδοξίας και της κοινωνικής καταξίωσης.

Αυτοί είναι 9 τρόποι για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι άπληστος.

1. Σκέφτεται διαρκώς τον εαυτό του και είναι χειριστικός: τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν διάφορα μεγαλοστελέχη, που παρά τις κακές επιδόσεις και τις ζημιές των εταιριών που διοικούν, δίνουν στους εαυτούς παχυλά μπόνους και αυξήσεις, ενώ οι απλοί εργαζόμενοι πρέπει να επωμιστούν όλο το βάρος των ζημιών στο μισθό τους, είτε με περικοπές, είτε με πάγωμα. Γιατί πιστεύουν ότι αυτοί αξίζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους.

2. Προσπαθεί να ξεγελάσει το σύστημα: συνεχώς ψάχνει τρόπους να παρακάμψει τους κανόνες και να βρει παραθυράκια για να βγει κερδισμένος. Μπορεί οι πράξεις του να είναι νόμιμες, αλλά δεν είναι ηθικές.

3. Θα σε υποστηρίξει, αρκεί να μην πλήττεται το συμφέρον του: ο άπληστος άνθρωπος έχει ισχυρή άποψη για διάφορα κοινωνικά θέματα, αρκεί ο ίδιος να μείνει ανεπηρέαστος. Υποστηρίζει την αλλαγή, αλλά όχι για τον ίδιο, στηρίζει την επιθετική πολιτική της χώρας, αρκεί να μην χρειαστεί να πάει ο ίδιος στον πόλεμο, πιστεύει ότι η φορολογία πρέπει να αυξηθεί, αρκεί να μην χρειαστεί ο ίδιος να πληρώσει φόρους.

4. Είναι «λουφαδόρος»: ένας άνθρωπος που κάνει τα πάντα για να μην δουλέψει ή να φορτώσει τη δουλειά του στους άλλους, είναι σημάδι ότι είναι άπληστος. Περνάει όλη τη μέρα κάνοντας ότι δουλεύει, παρακολουθώντας ασυγκίνητος τους συνάδελφούς του να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Φυσικά, όταν  η δουλειά τελειώνει, είναι ο πρώτος που πετάγεται μπροστά, προσπαθώντας να κερδίσει όλη τη δόξα.

5. Δεν έχει όρια: ο άπληστος θα κάνει τα πάντα για να πετύχει. Θα προδώσει, θα κατηγορήσει, θα υποκριθεί, θα καταπατήσει νόμους, ηθικούς ή κοινωνικούς, αρκεί να πετύχει το στόχο του.

6. Είναι πρώτος στο «πάρε», αλλά τελευταίος στο «δώσε»: ο άπληστος άνθρωπος είναι πάντα πρώτος στη σειρά όταν είναι να πάρει κάτι, αλλά τελευταίος όταν πρέπει να δώσει ή  να προσφέρει. Θεωρεί ότι αξίζει να πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο, ακόμα και σε βάρος των άλλων, και το παίρνει.

7. Δεν νιώθει ποτέ ικανοποιημένος: ο άπληστος άνθρωπος είναι αχόρταγος και λειτουργεί σαν «αρπακτικό», παίρνοντας πράγματα που δεν του ανήκουν, συχνά σε βάρος των άλλων. Κλέβει τις ιδέες των συναδέλφων του και προσπαθεί να κερδίσει τα εύσημα για την προσπάθεια άλλων, υποστηρίζοντας ότι δεν φταίει αυτός αν ο άλλος είναι ανόητος και δεν διεκδικεί την ανταμοιβή του.

8. Μειώνει την αυτοπεποίθηση των άλλων: κάποιοι προσπαθούν για το καλό της ομάδας, προσπαθώντας να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση των μελών της. Όμως, ο άπληστος άνθρωπος κάνει ακριβώς το αντίθετο, είναι τοξικός και μειώνει τους άλλους για να αναδειχθεί περισσότερο αυτός.

9. Δανείζεται από τις μέλλον: ο άπληστος άνθρωπος δεν νοιάζεται για το αύριο, αλλά μόνο για το εδώ και τώρα. Δεν δίνει λύσεις, παρά μπαλώνει επιφανειακά τα προβλήματα, ώστε να σκάσουν στο μέλλον, στα χέρια άλλων. Κάνει αγορές με δανεικά και αφήνει τα χρέη σε άλλους ανθρώπους, συνεργάτες ή γενιές. Δεν σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του, αφού δεν είναι αυτός που θα πληρώσει το λογαριασμό.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons