ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

10 σημάδια ότι ο προϊστάμενός σου είναι νάρκισσος.

Post by: 11/06/2019 0 comments

Οι νάρκισσοι είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι πολύ συχνά θριαμβεύουν σε αρχηγικούς ρόλους, γιατί από τη μία είναι ριψοκίνδυνοι και από την άλλη είναι αρκετά γοητευτικοί, ώστε να πείθουν τους άλλους για τις ιδέες τους.

Είναι στη φύση τους να προσπαθούν να εμπνεύσουν τους άλλους και να γίνουν αυτοί οι πρόδρομοι των μελλοντικών εξελίξεων, κερδίζοντας φυσικά και την ανάλογη δόξα, κάτι που αποτελεί και τον απώτερο σκοπό τους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ένας νάρκισσος δεν νοιάζεται για κανέναν άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό του. Για αυτό είναι διατεθειμένος να πολεμήσει όποιον τον αμφισβητήσει και να προσπαθήσει να κερδίσει τη δόξα για την δουλειά των άλλων.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι ο προϊστάμενός σου είναι νάρκισσος;

1. Είναι πολύ αυστηρός κριτής για τους άλλους, αλλά δεν ανέχεται την κριτική για τον εαυτό του.
Ο νάρκισσος δεν ανέχεται την παραμικρή κριτική και οποιαδήποτε νύξη ότι δεν είναι τέλειος τον εξοργίζει.

2. Θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο.
Του αρέσει να ελέγχει τους άλλους, χωρίς όμως να συνεργάζεται μαζί τους.

3. Είναι νέος και άντρας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες είναι πιο νάρκισσοι από τις γυναίκες και σχετικά νέοι. Ο ναρκισσισμός τους μειώνεται όσο μεγαλώνουν.

4. Ντύνεται πολύ καλύτερα από όλους.
Γενικά, ένας νάρκισσος είναι πιο στιλάτος και πιο εμφανίσιμος από τους περισσότερους ανθρώπους.  Είναι πάντα περιποιημένος και φοράει επώνυμα ρούχα.

5. Αρνείται να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του.
Διαρκώς γυρίζει την κουβέντα στον εαυτό του και λέει συνεχώς τη λέξη εγώ. Θέλει να περιστοιχίζεται από αυλικούς, να λέει “παραφουσκωμένες” ιστορίες για τα κατορθώματά του και οι άλλοι να κρέμονται από τα χείλη του.

6. Μειώνει διαρκώς τους άλλους.
Ο νάρκισσος μειώνει συστηματικά τους άλλους για να προβάλλει τον εαυτό του και να χτίζει για αυτόν μια θετική εικόνα. Ο θαυμασμός των άλλων είναι ο εθισμός του. Για αυτό ψάχνει διαρκώς νέο κοινό που θα τον θαυμάζει και θα τον κολακεύει.

7. Βρίζει πολύ.
Διαφωνεί διαρκώς χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά και μόνο για να φαίνεται και βρίζει πολύ, κάνοντας συχνά αστεία με σεξουαλικό περιεχόμενο.

8. Μπορεί να είναι επικεφαλής, αλλά δεν είναι και πολύ αποτελεσματικός.
Μπορεί να διψά για δόξα, αλλά από αποτελέσματα δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά. Είναι το πολύ στο μέσο όρο. Και όταν τα πράγματα στραβώνουν, φταίνε πάντα οι άλλοι.

9. Δεν ακούει τον άλλον, απλά περιμένει να μιλήσει αυτός.
Θέλει να “καπελώνει” τη συζήτηση και για αυτό κάνει υπερβολικές χειρονομίες, μιλάει δυνατά και κοιτάζει αδιάφορα όταν μιλάνε οι άλλοι.

10. Ανταμείβει τους “έμπιστούς” του και όχι τους ικανούς.
Κάνει κλίκες που τον ακολουθούν και τους φροντίζει για να είναι με το μέρος του και δεν δίνει αξία στους ικανούς που φέρνουν αποτελέσματα.

Φωτό από: Kidskunst.info

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons