VIDEO

3 μυστικά για να βρούμε το Νόημα στη ζωή μας! (VIDEO)

Post by: 19/01/2017 0 comments

Η γνωστή life coach, συγγραφέας και παρουσιάστρια Μαρί Φορλέο, στο βίντεο που ακολουθεί, μας εξηγεί γιατί ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδος για όλους μας.

Αυτή την περίοδο, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, όλοι κάνουμε μια ανασκόπηση της ζωής μας και μας πιάνουν τα υπαρξιακά μας. Τα έχουμε καταφέρει καλά; Είμαστε ευτυχισμένοι; Που βρισκόμαστε και πού θέλουμε να φτάσουμε; Τι αλλαγές χρειάζεται να κάνουμε για αποκτήσει η ζωή μας και πάλι νόημα; Πώς θα ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι;

Η Marie Forleo μας συστήνει να βρούμε τις απαντήσεις στο βιβλίο του Βίκτωρ Φρανκλ “Το Νόημα της Ζωής”, ένα βιβλίο-ύμνο στην ανθρώπινη δύναμη! “Το Νόημα της Ζωής” είναι ένα ημερολόγιο, όπου ο Βίκτωρ Φρανκλ περιγράφει τις εμπειρίες του από τα στρατόπεδα Κατοχής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πώς κατάφερε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τον Βίκτωρ Φρανκλ, ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που μας οδηγούν στην ολοκλήρωση είναι το εποικοδομητικό άγχος που έχουμε, για το ποιοι είμαστε σήμερα και ποιοι θα θέλαμε να είμαστε αύριο. Πολλές φορές αυτή η αντιπαράθεση μας δημιουργεί ένα αίσθημα αποτυχίας, γιατί δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εκπληρώσουμε όλα μας τα όνειρα. Ταυτόχρονα, όμως, μας δίνει το κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι και να ολοκληρωθούμε ως άτομα.

Η Μαρί Φορλέο, λοιπόν, μας αποκαλύπτει τα 3 μυστικά του Βίκτωρ Φρανκλ για να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι .

  1. Κυνήγησε ένα επαγγελματικό project ή έναν προσωπικό άθλο

Όταν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φρανκλ έφτασε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, είχε μέσα στο παλτό του το χειρόγραφο από το βιβλίο που έγραφε. Οι στρατιώτες το κατέσχεσαν και το έσκισαν. Ο Φρανκλ ήταν απαρηγόρητος, όμως, αντί να κλαίει τη μοίρα του, άρχισε να ψάχνει για τα κομματάκια, τα οποία μάζευε ένα-ένα για να ξανασυμπληρώσει το παζλ του χειρόγραφου. Αυτό του έδωσε ένα στόχο, ένα νόημα στη ζωή και τον βοήθησε να ξεπεράσει όλες τις κακουχίες, σωματικές και ψυχολογικές, που έζησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όλοι χρειαζόμαστε ένα είδος “πνευματικού παιδιού”, το οποίο θα βοηθήσουμε να μεγαλώσει και να εξελιχθεί και αυτό θα μας δώσει μια αίσθηση ικανοποίησης και ολοκλήρωσης.

  1. Νιώσε την εμπειρία της ομορφιάς, της αλήθειας, της καλοσύνης, του έρωτα

Η ομορφιά της φύσης, οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, ο έρωτας στη ζωή, όλα μας δημιουργούν μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Ο Φρανκλ περιγράφει μια συγκλονιστική στιγμή, όπου όλοι οι κρατούμενοι ήταν στοιβαγμένοι σε ένα βαγόνι τρένου, κατά τη μεταφορά τους σε ένα άλλο στρατόπεδο. Είχαν, λοιπόν, μαζευτεί σε ένα μικρό παραθυράκι και θαύμαζαν τις βουνοκορφές και το ηλιοβασίλεμα, κάτι που είχαν τόσο καιρό να απολαύσουν. Επίσης, μιλάει για το πώς η αγάπη του για τη γυναίκα του τον βοήθησε να συνεχίσει και να επιβιώσει. Ο Φρανκλ έγραψε: “η σωτηρία του ανθρώπου, πηγάζει από την αγάπη και τον έρωτα. Ένας άνθρωπος που δεν έχει τίποτα στον κόσμο, μπορεί να νιώσει την ευτυχία, έστω και για μια στιγμή, μέσα από την ανάμνηση των αγαπημένων του.”

  1. Βρες ένα τρόπο να μετατρέψεις την τραγωδία σε προσωπικό θρίαμβο

Ο Φρανκλ, κατάφερε να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του, να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί ως άνθρωπος, μέσα από τις τραγικές στιγμές που έζησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υπάρχουν δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που αντιμετώπισαν προκλήσεις στη ζωή τους που θα μπορούσαν να τους γονατίζουν, αλλά μέσα από αυτές βγήκαν πιο δυνατοί, πιο σοφοί και πιο ολοκληρωμένοι.

Δείτε την παρουσίαση της Μαρί Φορλέο στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons