ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

Τι τρώνε στην Ιαπωνία: 10+1 απολαυστικά street food!

Post by: 24/06/2021 0 comments

Η Ιαπωνία είναι μια χώρα με μεγάλη παράδοση, κάτι που φαίνεται και στην κουζίνα της, ειδικά στις μοναδικές γεύσεις που μπορείς να απολαύσεις στις υπαίθριες αγορές της.

Τα Yattai είναι μικρά κιόσκια στους δρόμους της Ιαπωνίας που προσφέρουν φθηνά και απολαυστικά μικρά γεύματα.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά street food της Ιαπωνίας!

  1. Takoyaki

Απολαυστικές, μικρές μπαλίτσες ζύμης, γεμιστές με χταπόδι, πίκλες τζίντζερ, τρίμματα tempura, γαρνιρισμένες με γιαπωνέζικη μαγιονέζα και αποξηραμένες νιφάδες φυκιών και ψαριού bonito. Φτιάχνονται σε ειδικά σκεύη από μαντέμι και δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις τους σεφ να γυρνάνε με μαεστρία τις μπαλίτσες με τα chopstick τους, για να γίνουν τραγανές από έξω, αλλά ζουμερές από μέσα.

  1. Okonomiyaki

Το όνομά του σημαίνει «Ψημένο όπως θέλεις» και προέρχεται από την πεντανόστιμη κουζίνα της Οζάκα. Είναι μια αλμυρή τηγανίτα που φτιάχνεται από αλεύρι, αυγό, τριμμένη γλυκοπατάτα, τριμμένο λάχανο και μια σειρά από διαφορετικά toppings, όπως μοσχάρι, θαλασσινά, χοιρινό και γλυκόξινη σάλτσα okonomiyaki, πίκλα τζίντζερ, φύκια και αποξηραμένες νιφάδες ψαριού bonito. Σε κάποιες περιοχές, όπως είναι η Χιροσίμα, το οkonomiyaki σερβίρεται επάνω σε νουντλς.

  1. Ramen

Ένα από τα πιο αγαπημένα comfort food των Γιαπωνέζων με πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Είναι μια σούπα-ζωμός με νουντλς, κομματάκια κοτόπουλου ή χοιρινού και μια σειρά από διαφορετικά συστατικά, όπως κρεμμυδάκι, αυγό, φύτρες φασολιών, λαχανικά, τόφου και πολλά άλλα.

  1. Gyoza

Μικρά πουγκάκια, σαν μπουρεκάκια, συνήθως με γέμιση από χοιρινό κιμά, κρεμμυδάκι, σχοινόπρασο, λάχανο, τζίντζερ, σόγια και λάδι από σουσάμι, που μαγειρεύονται στον ατμό ή στο τηγάνι. Σερβίρονται σε εξάδες, μαζί με μια ειδική σάλτσα φτιαγμένη από σόγια και ξύδι, για να τα βουτάς.

  1. Yakitori

Μικρά σουβλάκια από κρέας με μπαχαρικά, βουτηγμένα σε σάλτσα bbq και ψημένα στα κάρβουνα. Συνήθως, είναι από κοτόπουλο, αλλά και μοσχάρι ή χοιρινό. Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν και με εντόσθια κοτόπουλου, όπως καρδιά ή συκώτι. Άλλες φορές, ανάμεσα στο κρέας βάζουν κομματάκια πράσου, δίνοντας μια πιο γλυκιά γεύση.

  1. Nikuman

Η Ιαπωνική παραλλαγή των κινέζικων Bao Buns, τα αφράτα ψωμάκια στον ατμό με γέμιση από χοιρινό με μπαχαρικά, λαχανικά και σόγια.

  1. Dango

Μικρές γλυκές μπαλίτσες φτιαγμένες από mochiko, ένα ρυζάλευρο πλούσιο σε γλουτένη. Σερβίρονται σε ξυλάκι σαν σουβλάκι και έχουν επικάλυψη από διαφορετικές σάλτσες και γλάσσο, ανάλογα την εποχή. Συνοδεύονται από πράσινο τσάι.

  1. Kakigori

Τριμμένος πάγος με διάφορες γεύσεις, όπως τσάι μάτσα και λεμόνι, με γαρνιτούρα από γλυκιά πάστα κόκκινων φασολιών έως ζελεδάκια και σαντιγί.

  1. Yaki tomorokoshi

Καλαμπόκι στα κάρβουνα , αλειμμένο με σάλτσα σόγιας, μιρίν και βούτυρο, που του δίνει μια πιο γλυκιά και καπνιστή γεύση.

  1. Yakisoba

Λαχταριστά νουντλς μαγειρεμένα σε wok μαζί με χοιρινό και λαχανικά και γαρνιτούρα από νιφάδες ψαριού, πίκλες τζίντζερ και γιαπωνέζικη μαγιονέζα.

  1. Yaki Imo

Απλά, γλυκοπατάτα Satsumaimo ψημένη στη θράκα, τραγανή από έξω και αφράτη από μέσα, με γεύση που θυμίζει καραμέλα! Σερβίρεται μέσα σε καφέ χαρτοσακούλα. Το απόλυτο comfort food!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons