ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Ποιες είναι οι διαφορές στο στιλ ανάμεσα σε μια «νεόπλουτη» και μια αριστοκρατική γυναίκα;

Post by: 10/06/2022 0 comments

Το χρήμα μπορεί να έχει τη δική του γλώσσα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αριστοκράτες και οι νεόπλουτοι μιλούν την ίδια γλώσσα. Φυσικά, δεν είναι κακό να είσαι «νέο» χρήμα, αρκεί να μην είσαι αγενής, να μην φέρεσαι αλαζονικά και να μην αντιμετωπίζεις τους άλλους ως κατώτερούς σου.

Όμως, οι διαφορές στην εμφάνιση, στον τρόπο ζωής και τη συμπεριφορά των γυναικών φανερώνουν ποια είναι νεόπλουτη και ποια «παλιό τζάκι».

Κάθε της εμφάνιση είναι παρέλαση λογοτύπων.

Η ύπαρξη πολλών και μεγάλων λογότυπων στα ρούχα μιας γυναίκας είναι σημάδι νεοπλουτισμού. Βέβαια, δεν είναι κακό να υπάρχουν λογότυπα, αρκεί το σύνολο να μην είναι ακραίο. Μια κομψή εμφάνιση δεν πρέπει να «φωνάζει» ή να είναι κραυγαλέα, πρέπει να έχει μια ισορροπία, αλλιώς βγάζει ανασφάλεια και απόγνωση. Οι παραδοσιακά κομψές γυναίκες κάνουν πιο κλασικές και διακριτικές επιλογές, με βάση την ποιότητα, επιλέγοντας μικρές μάρκες που δεν είναι ευρέως γνωστές, αλλά αποτελούν κοινό μυστικό στις «παλιές» οικογένειες.

Σπαταλάει εύκολα τα λεφτά της.

Η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων και η επίδειξη πλούτου είναι άλλο ένα δείγμα νεοπλουτισμού. Μπορεί να εκδηλωθεί αγοράζοντας ένα κιλό χαβιάρι κάθε φορά που περνάει από το αεροδρόμιο (και περνάει συχνά). Φυσικά, ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξοδεύει τα χρήματά του, με όποιον τρόπο θέλει. Όμως, στις μέρες μας, όπου οι όροι βιωσιμότητα και ενσυναίσθηση έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, ίσως δεν είναι σωστό να πετάς χρήματα σε ένα outfit πανάκριβο ειδικά αν δεν σε κολακεύει, μόνο και μόνο επειδή είναι μάρκα. Άλλωστε, τα «παλιά τζάκια» που βρήκαν τον πλούτο τους από την οικογένειά τους θεωρούν καθήκον τους να διατηρήσουν την οικογενειακή περιουσία για τις επόμενες γενιές και ξοδεύουν χρήματα πιο συνετά και πάντα με γνώμονα την αξία και την ποιότητα.

Επιδεικνύει τον πλούτο της σε κάθε ευκαιρία.

Είναι αλήθεια ότι καμιά γυναίκα δεν θέλει να δείχνει ότι φοράει ένα φτηνό ρούχο. Δεν πρέπει όμως να φτάνουμε και στο άλλο άκρο και να φαίνεται ότι φοράμε κάτι πανάκριβο ή υπερβολικό. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου θέλεις να εμφανιστείς με μια πανάκριβη τσάντα, αλλά όλα τα πράγματα έχουν τον σωστό τόπο και χρόνο. Οι νεόπλουτες πολλές φορές δεν το τηρούν, ενώ οι αληθινά κομψές γυναίκες εφαρμόζουν πάντα τον κανόνα να είναι ελαφρώς πιο καλοντυμένες από όσο απαιτεί η περίσταση.

Προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει μέλος της ελίτ.

Ταξιδεύει στους πιο σικ προορισμούς, συχνάζει στα in νησιά και στέκια, εμφανίζεται στις κοσμικές εκδηλώσεις που παρακολουθούν παραδοσιακά οι πλούσιοι και προσπαθεί να γίνει μέλος του τζετ σετ. Δεν είναι κακό να πηγαίνεις σε αυτούς τους πολυδιαφημισμένους προορισμούς ή στέκια και να προσπαθείς να δικτυωθείς στον κύκλο των πλουσίων, αρκεί να μην σου γίνει εμμονή και απωθημένο. Άλλωστε, οι παλιές οικογένειες έχουν τους δικούς τους μυστικούς παραδείσους τους οποίους φυλούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Φωτογραφίζεται συχνά με σύμβολα πλούτου.

Λατρεύει να ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram με ακριβές σαμπάνιες σε exclusive clubs, με πολυτελή αυτοκίνητα ή πανάκριβα γιώτ, κρατώντας τσάντες από οίκους μόδας και διάσημους σχεδιαστές. Από την άλλη, οι κλασικά κομψές γυναίκες αποφεύγουν την επίδειξη και δεν θέλουν να προκαλούν.

Ακολουθεί πιστά την μόδα.

Οι νεόπλουτες λατρεύουν οτιδήποτε νέο και οτιδήποτε είναι τάση: trendy ρούχα, trendy ταξίδια, trendy εμπειρίες, trendy συνήθειες, trendy μέρη. Δεν είναι κακό, αρκεί οι επιλογές σου να σου ταιριάζουν και να σε κολακεύουν. Αυτός είναι ένας κανόνας των αριστοκρατικών γυναικών, οι οποίες επιλέγουν πιο διακριτικά και διαχρονικά σύνολα.

Είναι αγενής σε αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μιλάει άσχημα σε υπαλλήλους, σερβιτόρους, προσωπικό, οδηγούς και γενικά άλλους ανθρώπους. Συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένη, θυμώνει με το παραμικρό και χάνει την ψυχραιμία της όταν δεν γίνεται το δικό της. Όμως, μια αληθινά αριστοκρατική γυναίκα σέβεται τους ανθρώπους γύρω της, κάνει φιλανθρωπίες χωρίς να το φωνάζει και γενικά αποπνέει μια σιγουριά και μια εσωτερική δύναμη.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons