Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οι 10 πιο εντυπωσιακές ζαφειρένιες τιάρες στον κόσμο!

Οι γαλαζοαίματες λατρεύουν τα ζαφείρια! Δεν είναι τυχαίο ότι τα ζαφείρια, με τις απαστράπτουσες μπλε επιφάνειές τους, πρωταγωνιστούν σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές βασιλικές τιάρες όλων των εποχών!

Αυτή είναι μια λίστα με τις 10 πιο εντυπωσιακές ζαφειρένιες τιάρες!

 

Η τιάρα της βικτωριανής συλλογής του Βασιλιά Γεώργιου ΣΤ΄ της ΑγγλίαςΌταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, παντρεύτηκε το 1947, ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ της Αγγλίας, της έκανε δώρο μια ζαφειρένια συλλογή, η οποία αποτελούνταν από ένα υπέροχο περιδέραιο και σκουλαρίκια με μπλε ζαφείρια, πλαισιωμένα από διαμάντια. Το 1963, η Βασίλισσα παράγγειλε μία τιάρα και ένα βραχιόλι για να ολοκληρώσει τη συλλογή. Για αυτή την τιάρα ανακυκλώθηκε ένα περιδέραιο, που παλαιότερα ανήκε στην Πριγκίπισσα Λουίζα του Βελγίου. Πάντως, η συγκεκριμένη ζαφειρένια τιάρα ήταν μια από τις πιο αγαπημένες της Βασίλισσας Ελισάβετ και την φορούσε αρκετά συχνά μέχρι τη δεκαετία του 90, οπότε και αποσύρθηκε στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο. Πρόσφατα, όμως, την ξαναφόρεσε, στην επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας στην Αγγλία.

 

Η τιάρα της συλλογής του LeuchtenbergΗ τιάρα της συλλογής Leuchtenberg είναι μια δημιουργία του Marie-Étienne Nitot, ο οποίος ήταν επίσημος κοσμηματοπώλης του Μέγα Ναπολέοντα και ιδρυτής του Οίκου Chaumet. Τα μπλε ζαφείρια που διακοσμούν τη συγκεκριμένη τιάρα, ήταν γαμήλιο δώρο του Μέγα Ναπολέοντα στην Πριγκίπισσα Αυγούστα της Βαυαρίας, Δούκισσας του Leuchtenberg, όταν το 1806, παντρεύτηκε τον Ευγένιο ντε Μποαρνέ, ο οποίος ήταν γιος της συζύγου του, Ιωσηφίνας, από τον πρώτο της γάμο. Η Πριγκίπισσα Αυγούστα άφησε, σύμφωνα με τη διαθήκη της, τη συγκεκριμένη ζαφειρένια συλλογή στην μεγαλύτερη κόρη της, Ιωσηφίνα, η οποία παντρεύτηκε το Βασιλιά Όσκαρ Α΄ της Σουηδίας και Νορβηγίας. Σήμερα, η συλλογή και η τιάρα, ανήκουν στην Βασίλισσα Σύλβια της Σουηδίας.

 

Η Ολλανδική τιάραΗ τιάρα αγοράστηκε το 1881 από τον Βασιλιά Γουλιέλμο Γ΄ της Ολλανδίας για τη σύζυγό του, Βασίλισσα Έμμα και είναι μια υπερπαραγωγή. Έχει 33 μπλε ζαφείρια και 655 διαμάντια, καρφωμένα σε λευκόχρυσο. Αρκετοί από τους πολύτιμους λίθους είναι τοποθετημένοι “en tremblant”, που σημαίνει ότι στέκονται επάνω σε κάτι που μοιάζει με ελατήριο, ώστε να δονούνται με την κίνηση και να αντανακλούν καλύτερα το φως γύρω τους. Ένα περιδέραιο, δύο βραχιόλια και μια καρφίτσα προστέθηκαν αργότερα ώστε να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη συλλογή. Η Βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας έκανε πρόσφατα κάποιες σχεδιαστικές βελτιώσεις στην τιάρα, ώστε να έχει πιο σύγχρονη αισθητική.

 

Το διάδημα της Βασίλισσας ΒικτωρίαςΑυτό που κάνει το ζαφειρένιο διάδημα της Βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας τόσο μοναδικό, είναι ότι το σχεδίασε για αυτήν ο άντρας της, Πρίγκιπας Αλβέρτος, τον οποίο λάτρευε. Ήταν το μόνο κόσμημα που φορούσε η Βασίλισσα Βικτωρία, από τη στιγμή που έμεινε χήρα, αφού ο Αλβέρτος πέθανε σε ηλικία 42 μόλις ετών. Το διάδημα δημιουργήθηκε το 1842 από τον Τζόσεφ Κίτσινγκ και στη συνέχεια πέρασε στην Πριγκίπισσα Μαίρη. Τελευταία φορά που βρέθηκε σε κοινή θέα ήταν το 2002, σε μια έκθεση στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου.

 

Η τιάρα της Βασίλισσας Μαρίας-Αμαλίας Νο1Η ζαφειρένια συλλογή, ανάμεσά της και η τιάρα με τα ζαφείρια και τα διαμάντια, αρχικά ανήκε στην Αυτοκράτειρα Ιωσηφίνα, σύζυγο του Μέγα Ναπολέοντα. Η συλλογή έφτασε στη κατοχή της Βασίλισσας Μαρίας-Αμαλίας, όταν η Ορτάνς ντε Μποαρναί, κόρη της Ιωσηφίνας, την πούλησε το 1821 στον άντρα της, Βασιλιά Λουδοβίκο Φίλιππο της Γαλλίας. Η συλλογή παρέμεινε στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας μέχρι το 1985, όταν αποφάσισε να την πουλήσει στο μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται σήμερα.

 

Η τιάρα της Βασίλισσας Μαρίας-Αμαλίας Νο2Η Βασίλισσα Μαρία-Αμαλία είχε και δεύτερη ζαφειρένια συλλογή, η οποία περιλάμβανε μια τιάρα η οποία είχε και διαμάντια και μαργαριτάρια. Την έφτιαξε ο επίσημος χρυσοχόος της βασιλικής αυλής, Bapst, από κοσμήματα της προσωπικής συλλογής της βασίλισσας, τα οποία έδωσε για ανακύκλωση. Η τιάρα είχε 7 οβάλ, μπλε ζαφείρια που προέρχονταν από τη Σρι Λάνκα. Το σετ αποτελούνταν από την τιάρα, σκουλαρίκια, 3 καρφίτσες και μία πόρπη ζώνης. Και αυτή η συλλογή πουλήθηκε από την βασιλική οικογένεια της Γαλλίας στις αρχές του 1990.

 

Η τιάρα της συλλογής ΜπαρμπερίνιΗ συλλογή, αρχικά, ανήκε στην οικογένεια Μπαρμπερίνι, η οποία κυριάρχησε στην Ιταλία το 17ο αιώνα και αποτελούνταν από μία τιάρα με μπλε ζαφείρια και διαμάντια, ένα περιδέραιο, σκουλαρίκια και καρφίτσα. Η τιάρα, που μοιάζει με ένα στεφάνι με λουλούδια, είναι αέρινη και ρομαντική. Η συλλογή πουλήθηκε σε δημοπρασία σε ξεχωριστά κομμάτια και η αξία της έφτασε τα 250.000 δολάρια. Η τιάρα πουλήθηκε για 100.000 δολάρια.

 

Η τιάρα του ΝασσάουΗ τιάρα της Μεγάλης Δούκισσας Αδελαΐδας λέγεται ότι ήταν κομμάτι της συλλογής τής Πριγκίπισσας Adelheid-Marie of Anhalt-Dessau, Μεγάλης Δούκισσας του Λουξεμβούργου και δεύτερη σύζυγος του Αδόλφου του Λουξεμβούργου, που κυβέρνησε από το 1890 έως το 1905. Η τιάρα φτιάχτηκε το 1865 και στο κέντρο της έχει ένα μεγάλο ζαφείρι, που μπορεί να αφαιρεθεί και φορεθεί ξεχωριστά. Η τιάρα πέρασε από την Adelheid-Marie στην αδελφή της, Σαρλότ, Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου και από τότε την έχουν φορέσει η Μαρία Τερέζα, σημερινή Μεγάλη Δούκισσα του Λουξεμβούργου, η νύφη της, Πριγκίπισσα Τέσσυ και η Πριγκίπισσα Στεφανί. Η ζαφειρένια τιάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα-κειμήλια της βασιλικής οικογένειας του Λουξεμβούργου, αφού είναι στην κατοχή της πάνω από έναν αιώνα.

 

Η Océan τιάραΗ πιο καινούρια από τις τιάρες με ζαφείρια, ήταν γαμήλιο δώρο του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, στη σύζυγό του, Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό. Δημιουργήθηκε από τον οίκο Van Cleef & Arpels και αποτελεί φόρο τιμής στην πατρίδα της, τη Νότια Αφρική και στην καριέρα της ως Ολυμπιονίκη της κολύμβησης. Η τιάρα μοιάζει με μια σειρά από κύματα, επάνω στα οποία είναι καρφωμένα 850 διαμάντια και 359 ζαφείρια σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Η τιάρα μπορεί να φορεθεί και ως περιδέραιο, ενώ κάποια κομμάτια της είναι αποσπώμενα και μπορούν, επίσης, να φορεθούν χωριστά.

 

Η τιάρα της Μαρίας ΦεοντόροβναςΆλλη μία ιστορική τιάρα, με ένα μεγάλο και επιβλητικό ζαφείρι στο κέντρο, η οποία όμως είναι σχετικά απλή. Η τιάρα, αρχικά ανήκε στην Μαρία Φεοντόροβνα, Πριγκίπισσα Δάγμαρ της Δανίας, σύζυγο του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄ της Ρωσίας. Η τσαρίνα είχε μια τεράστια συλλογή από κοσμήματα, η οποία πουλήθηκε σταδιακά μετά το θάνατό της και έτσι η τιάρα έφτασε στα χέρια της Μαίρης του Τεκ, Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανικών Υπερπόντιων Κτήσεων και αυτοκράτειρας της Ινδίας. Στη συνέχεια, η Βασίλισσα Μαίρη έδωσε την τιάρα στην κόρη της, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα για να τη φοράει. Η σημερινή Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν την έχει φορέσει ποτέ δημόσια και βρίσκεται στο θησαυροφυλάκια μαζί με τα υπόλοιπα κοσμήματα του αγγλικού στέμματος.

Φωτό από: pinterest.com

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates