ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Πόσα βήματα την ημέρα κάνει ο μέσος άνθρωπος;

Post by: 10/10/2017 0 comments

Πολύς λόγος έχει γίνει τώρα τελευταία για τους τεμπέληδες Έλληνες, που δεν δουλεύουν και τα λοιπά. Τώρα, όμως, μια έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, και να αποκαλύψει ποιοι είναι οι πραγματικοί τεμπέληδες αυτού του πλανήτη, όχι όμως με βάση τις επαγγελματικές επιδόσεις αλλά με βάση το πόσα βήματα κάνουν καθημερινά.

Ποιοι, λοιπόν, περπατάνε περισσότερο σε αυτόν τον πλανήτη και ποιο λιγότερο;

  • Μπορεί στην Ευρώπη και στην Αμερική να μην περπατάμε για να πάμε στη δουλειά ή στο σχολείο, αλλά σε χώρες όπως η Κίνα και η Ουκρανία οι άνθρωποι περπατάνε. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έρευνα του Πανεπιστημίου Στάρνφορτν των ΗΠΑ, σχετικά με το βάδισμα σε όλο τον κόσμο.
  • Οι ερευνητές του πανεπιστημίου, συγκέντρωσαν πληροφορίες από όλους όσους χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Argus Fitness και ανέλυσαν τις περιπατητικές συνήθειες όλων των κατοίκων του πλανήτη. Αφού όλα τα κινητά έχουν ενσωματωμένο GPS, μπορούν εύκολα να μετρήσουν πόσα βήματα έκανε κάποιος μέσα σε μια μέρα και να αποθηκεύσουν αυτά τα δεδομένα.
  • Σε αυτή την περίπτωση, 717,527 άνθρωποι από όλο τον κόσμο, πρόσφεραν τα δεδομένα τους στους ερευνητές, τα οποία έφτασαν τις 68 εκατομμύρια μέρες. Η έρευνα αυτή είναι 1000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έρευνα που έγινε ποτέ.
  • Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο nature.com και έδειξαν ότι ο μέσος άνθρωπος κάνει 4.961 βήματα τη μέρα. Οι πιο δραστήριες χώρες είναι το Χονγκ Κονγκ (6.880 βήματα), η Κίνα (6.189 βήματα) και η Ουκρανία (6.107 βήματα).
  • Στον αντίποδα βρίσκονται η Μαλαισία (3.963 βήματα), η Σαουδική Αραβία (3.807 βήματα) και η Ινδονησία (3.513 βήματα), αλλά αν λάβουμε υπόψη μας το πόσο θερμές είναι όλες αυτές οι χώρες, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι δεν το κουνάνε ρούπι από το κλιματιστικό.
  • Στην Βόρεια Αμερική ο μέσος όρος είναι 4.774 βήματα, στον Καναδά 4.819 βήματα και στην Ελλάδα 350 βήματα.
  • Οι ερευνητές, επίσης, ανακάλυψαν ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που έκανε τα περισσότερα βήματα και σε αυτόν που έκανε τα λιγότερα βήματα σε μια χώρα, τόσο μεγαλύτερο ήταν και το ποσοστό παχυσαρκίας.
  • Όπως, επίσης, ανακάλυψαν ότι στις χώρες με τη μεγαλύτερη διαφορά σωματικής δραστηριότητας, οι γυναίκες είχαν την τάση να είναι λιγότερο δραστήριες.
  • Οι ερευνητές, ελπίζουν ότι τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα τους δώσουν πολύτιμα στοιχεία για να καταπολεμήσουν καλύτερα τη μάστιγα που λέγεται παχυσαρκία.

Φωτό από: LT Network

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons