Αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι ω-3 λιπαρά οξέα έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας. Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου καρδιαγγειακών επεισοδίων, καταπολεμούν την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, δρουν προληπτικά κατά της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, ενδυναμώνουν τα οστά, μειώνουν την αρτηριακή πίεση του αίματος, βελτιώνουν την διάθεση και προστατεύουν από το διαβήτη. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές λιπαρών ω3!
- Λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα
- Λιναρόσπορος
- Αμύγδαλα
- Καρύδια
- Φιστίκια
- Φιστίκια Αιγίνης
- Φουντούκια
- Κάσιους
- Κουκούτσι βερίκοκου
- Κολοκυθόσπορος
- Ηλιόσπορος
- Σουσάμι και σουσαμέλαιο
- Φύτρο Σιταριού
- Χυμός Φραγκοστάφυλου
- Λάδι canola
- Φασόλια
- Άγριο ρύζι
- Κουνουπίδι
- Μπρόκολο
- Λαχανάκια Βρυξελλών
Πηγή: βιβλίο «50 secrets of the world’s longest living people»- Sally Beare
Φωτό από: Harsha K R / (CC BY-SA 2.0)