ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

20 λόγοι που η άσκηση σε κάνει πιο ευτυχισμένη!

Post by: 14/10/2016 0 comments

Η κίνηση, η άσκηση και η σωματική δραστηριότητα είναι συνώνυμα της ζωής. Γιατί όχι μόνο εξασκούν το σώμα σου, αλλά κρατούν σε εγρήγορση το πνεύμα σου και σου ανεβάζουν την ψυχολογία. Μέσα από την άσκηση μπορείς να αποκτήσεις σωματική και ψυχική αρμονία και αυτό το δίδυμο μπορεί να σε οδηγήσει στην απόλυτη γαλήνη και ευτυχία.

Αυτοί είναι μερικοί καλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου, ενισχύοντας το σώμα και το πνεύμα σου.

Η άσκηση:

 1. Σε γεμίζει ικανοποίηση. Η πρόκληση, του να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τις φυσικές σου αντοχές, σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, δύο πράγματα πολύ σημαντικά για μια θετική στάση ζωής.
 1. Σε κάνει πιο ταπεινή και σε μαθαίνει να σέβεσαι τα όριά σου. Το σώμα σου έχει όρια και πολλές φορές φτάνεις σε αυτό που λέμε πλατό, μένεις δηλαδή στάσιμη. Εκεί, όμως, είναι που παίρνεις μια ανάσα και βάζεις τα δυνατά σου για να κατακτήσεις τον επόμενο στόχο.
 1. Σε μαθαίνει να βάζεις στόχους, να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς, να αναλαμβάνεις δράση και να έχεις αυτοέλεγχο.
 1. Σε βοηθάει να είσαι πιο συγκεντρωμένη και πιο έξυπνη. Επιπλέον, ενισχύει την δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και προστατεύει τον εγκέφαλο από τον εκφυλισμό της ηλικίας.
 1. Βελτιώνει την παραγωγικότητά σου, αφού αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του σώματός σου και την οξυδέρκειά σου.
 1. Ομορφαίνει το σώμα σου. Η άσκηση είναι το πρώτο βήμα για να φτιάξεις ένα όμορφο σώμα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σου χαρίσει αυτοπεποίθηση. Μέσα από την άσκηση μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου και το σώμα σου, αλλά και να δέχεσαι τις ατέλειές σου.
 1. Σου ανεβάζει τη διάθεση. Όταν αθλείσαι όχι μόνο μειώνεις τα επίπεδα του στρες, αλλά παίρνεις και προληπτικά μέτρα για την υγεία και την ευεξία σου. Αυτή η συνειδητή προσπάθεια να φροντίζεις τον εαυτό σου, σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα.
 1. Σε προστατεύει από τις αρρώστιες. Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και η αίσθηση ότι είσαι υγιής, σε κάνει να απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή και να αναζητάς νέες εμπειρίες.
 1. Σου ανοίγει την όρεξη και σε βοηθάει να αποκτήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Όταν τρέφεσαι σωστά και παίρνεις όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου, βελτιώνεις την υγεία σου και την πνευματική σου διαύγεια.
 1. Σε βοηθάει να μείνεις νέα. Η γυμναστική σου δίνει ενέργεια, σε κάνει ευκίνητη και σε κρατάει για πάντα νέα!
 1. Μειώνει το αίσθημα κόπωσης. Όσο περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο λιγότερο εξαντλημένη νιώθεις και είσαι πάντα έτοιμη να κάνεις όλα όσα αγαπάς.
 1. Αυξάνει τις ενδορφίνες σου. Η γυμναστική μειώνει το στρες και για αντάλλαγμα ο εγκέφαλός σου εκκρίνει ενδορφίνες, οι ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και ευτυχισμένη.
 1. Αναζωογονεί τη ζωή σου. Βάζοντας στη ζωή σου ένα καινούριο χόμπι, όπως είναι το τζόκινγκ ή το γυμναστήριο, αλλάζεις τη βαρετή καθημερινότητά σου, προσθέτοντας κάτι ενδιαφέρον και δυναμικό.
 1. Σε βοηθά να αντιμετωπίζεις τις προσκλήσεις της ζωής πιο εύκολα. Η άσκηση σου δίνει τις σωματικές και ψυχικές αντοχές, ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις με ευκολία στις προκλήσεις της ζωής.
 1. Ενισχύει τη μνήμη σου. Η φυσική δραστηριότητα βελτιώνει τη μνήμη, ενώ ταυτόχρονα σε κάνει να νιώθεις πιο αισιόδοξη και πιο σίγουρη για τον εαυτό σου και το μέλλον. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεις καλύτερα τις δυσκολίες στην επαγγελματική ή την προσωπική σου ζωή.
 1. Καταπολεμά το άγχος. Οι άνθρωποι που γυμνάζονται έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης.
 1. Δυναμώνει το χαρακτήρα σου. Όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου και ξεπερνάς τα όριά σου, αποκτάς πίστη στις δυνάμεις σου και αυτοσεβασμό.
 1. Μειώνει την εξάρτησή σου από τις υλικές ανταμοιβές. Αρχίζεις σιγά-σιγά να εκτιμάς περισσότερο τα άυλα αγαθά στη ζωή σου, όπως είναι η υγεία, η ευζωία και η ευτυχία σου.
 1. Μαθαίνεις να εκτιμάς τις επιτυχίες σου, χωρίς να έχεις γνώμονα τις επιτυχίες των άλλων. Δεν συγκρίνεις τις επιτυχίες σου με αυτές των άλλων, αλλά νιώθεις ικανοποιημένη αποκλειστικά με τα δικά σου κατορθώματα και μεγαλώνει η αυτοεκτίμησή σου.
 1. Σε κάνει πνευματικά δυνατή. Το να εφαρμόζεις πιστά ένα σκληρό πρόγραμμα άσκησης δεν είναι εύκολο πράγμα. Όσο περισσότερο πιέζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο πνευματικά δυνατή γίνεσαι, κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και σε άλλες καταστάσεις στη ζωή σου

Ξεκίνα, λοιπόν σήμερα να γυμνάζεις το σώμα σου και αυτό θα ανταμείψει και το μυαλό σου!

Φωτό από: www.womancore.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons