ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

10+1 “παγίδες” γεμάτες μικρόβια, από τις οποίες μπορείτε να κολλήσετε κάτι και να αρρωστήσετε!

Post by: 12/10/2018 0 comments

Ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσετε την υγεία σας, είναι να προσέχετε να μην αρρωστήσετε. Υπάρχουν γύρω σας παγίδες γεμάτες μικρόβια, που καλό είναι να αποφεύγετε για να μην μπείτε σε περιπέτειες. Ποιες είναι αυτές;

  1. Το γραφείο σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ένα γραφείο έχει πολύ περισσότερα βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό από μια τουαλέτα! Φροντίστε να σκουπίζετε καλά το τηλέφωνο, το πληκτρολόγιο, την οθόνη και την επιφάνεια του γραφείου σας με απολυμαντικό υγρό, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Και προσπαθήστε να μην τρώτε πάνω από το πληκτρολόγιο.

  1. Το ψυγείο του γραφείου.

Θυμάστε αυτό το ψυγείο που έχετε στη δουλειά για να βάζετε τα ταπεράκια σας; Σύμφωνα με την Αμερικανική Διατροφική Ένωση, το 44% αυτών των ψυγείων καθαρίζονται το πολύ μια φορά το μήνα, ενώ ένα 22% μια με δυο φορές το χρόνο. Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται από τα βακτήρια. Για αυτό, μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν ξεκινήσετε το γεύμα σας.

  1. Ο νιπτήρας, η σαπουνοθήκη και ο στεγνωτής χεριών στις δημόσιες τουαλέτες.

Η υγρασία που επικρατεί και η ζέστη από το στεγνωτή, ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων, που προέρχονται από την συχνή επαφή πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε χαρτί, όπως καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε χαρτί για να ανοίξετε την πόρτα, χωρίς να ακουμπήσετε το πόμολο.

  1. Τα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Τραπεζών.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, το 95% των ανθρώπων δεν πλένουν σωστά τα χέρια τους. Οπότε οι χρήστες των ΑΤΜ, εκτός από χρήματα κάνουν ανάληψη και έναν σημαντικό αριθμό μικροβίων. Το πανεπιστήμιο της Αριζόνα βρήκε ότι κάθε πλήκτρο ενός ΑΤΜ, φιλοξενεί τουλάχιστον 1600 διαφορετικά βακτηρίδια, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων του e.coli και της γρίπης.

  1. Το τηλεκοντρόλ και οι διακόπτες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Χιούστον, αυτά τα δύο σημεία έχουν ιδιαίτερα σημαντικό μικροβιακό φορτίο και καλά θα κάνετε να τα απολυμαίνετε πριν τα χρησιμοποιήσετε.

  1. Οι φέτες λεμονιού στα μπαρ.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Εφημερίδας για την Περιβαλλοντική Υγεία, σχεδόν το 70% των φετών λεμονιού που οι μπάρμαν βάζουν στα ποτά και τα αναψυκτικά, είναι μολυσμένο με διάφορα παθογόνα βακτήρια. Οπότε καλύτερα να αφήσετε εκείνη τη φετούλα λεμόνι στο κοκτέιλ σας.

  1. Τα χαρτονομίσματα.

Όταν λέμε το βρόμικο χρήμα το εννοούμε. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κάθε χαρτονόμισμα, μεταφέρει κατά μέσο όρο 26000 βακτηρίδια. Να έχετε πάντα μαζί σας απολυμαντικά μαντηλάκια και να σκουπίζετε τα χέρια σας κάθε φορά που πιάνετε χρήματα (ευτυχώς η δυστυχώς, τώρα με την κρίση, δεν κυκλοφορούν και πολλά)

  1. Το καροτσάκι του σουπεμάρκετ.

Εκτός από τα μικρόβια των άλλων πελατών και των παιδιών τους, τα καροτσάκια λερώνονται και από διαρροές τροφίμων όπως είναι το ωμό κρέας. Προσπαθήστε να απολυμαίνετε τη χειρολαβή του καροτσιού με ένα μαντηλάκι, για να είστε σίγουροι.

  1. Τα βαράκια του γυμναστηρίου.

Μία έρευνα του Κλινικού Περιοδικού της Αθλητικής Ιατρικής, ανακάλυψε ιούς της γρίπης στο 63% του εξοπλισμού ενός γυμναστηρίου. Επιπλέον, μία άλλη έρευνα στην Ιαπωνία, έδειξε ότι τα μικρόβια περνούν και στα πολυεστερικά γάντια, με αποτέλεσμα να μετακομίζουν στον οργανισμό σας όταν σκουπίζετε τον ιδρώτα από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε γάντια, να απολυμαίνετε τα βαράκια με ένα μαντηλάκι και να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

  1. Οι κατάλογοι των εστιατορίων.

Εκατοντάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν πιάσει τον ίδιο κατάλογο πριν από σας και  πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να επιβιώσει σε μία σκληρή επιφάνεια μέχρι και 18 ώρες. Οπότε είναι καλό, να μην αφήσετε τον κατάλογο να έρθει σε επαφή με τα μαχαιροπήρουνα ή το πιάτο σας.

  1. Οι κυλιόμενες σκάλες.

Υπολείμματα τροφής, e.coli, περιττώματα, μύξα, αίμα. Αυτά είναι μόνα μερικά από τα πράγματα που διάφοροι ερευνητές ανακάλυψαν στις λαβές των κυλιόμενων σκαλών. Οπότε καλά θα κάνετε να μην τις αγγίζετε καθόλου.

 

Φωτό από: Sanofi Pasteur / (CC BY-NC-ND 2.0)

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons