ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τοξικοί φίλοι: αποτοξινώσου με 5 βήματα

Post by: 24/10/2019 0 comments

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλάς με μίζερους, αρνητικούς ή τοξικούς ανθρώπους. Στη ζωή σου χρειάζεσαι ανθρώπους που σκέφτονται θετικά, που σε ενθαρρύνουν, σε στηρίζουν σε κάθε σου προσπάθεια και θέλουν το καλύτερο για σένα. Γιατί αξίζεις να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα.

Οι ζηλόφθονοι, αυτοί που ανακαλύπτουν διαρκώς προβλήματα σε ό,τι κι αν ονειρεύεσαι, οι ξερόλες, αυτοί που σού ασκούν διαρκώς κακή κριτική, οι “στα ‘λεγα εγώ”, αυτοί που σε εκμεταλλεύονται, που σου κάνουν το φίλο και μετά σε θάβουν πίσω από την πλάτη σου, αυτοί που ξοδεύουν άσκοπα το χρόνο σου, δεν πρέπει να έχουν χώρο στη ζωή σου.

Τι πρέπει να κάνεις για να “αποτοξινωθείς” από όλους τους αρνητικούς ανθρώπους γύρω σου;

1. Ανακάλυψε τις εστίες αρνητισμού γύρω σου.
Μερικοί αρνητικοί άνθρωποι φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά. Κάποιοι άλλοι όμως, φοράνε τη μάσκα του φίλου ή αυτού που θέλει το καλό σου και δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι. Αυτοί είναι και οι πιο τοξικοί. Αξιολόγησε, λοιπόν, προσεκτικά όλους τους ανθρώπους γύρω σου και δες αν έχουν θετική ή αρνητική επίδραση στη ζωή σου.

2. Είσαι πολύτιμη. Κατάλαβέ το!
Είσαι καταπληκτική! Είσαι μοναδική! Είσαι ένας άνθρωπος τόσο υπέροχος, που δεν τού αξίζει να καταστρέφεται από τον αρνητισμό των άλλων. Μόλις καταλάβεις πόσο πολύτιμη είσαι, αμέσως θα νιώσεις ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφορτωθείς τους τοξικούς “φίλους” σου.

3. Προετοιμάσου ψυχολογικά να αναλάβεις δράση.
Μόλις συνειδητοποιήσεις την αξία σου, θα νιώσεις έτοιμη ψυχολογικά να ξεκινήσεις το ξεκαθάρισμα στη ζωή σου. Βέβαια, το να βγάλεις από τη ζωή σου κάποιους ανθρώπους που σε κρατάνε πίσω, αλλά τους έχεις συνηθίσει, μπορεί να είναι δύσκολο. Αν θέλεις, μπορείς πρώτα να τους αντικαταστήσεις με άλλους, θετικούς ανθρώπους και μετά να αρχίσεις σιγά-σιγά να απομακρύνεσαι από αυτούς. Κάντο χωρίς ενοχές, γιατί δεν σημαίνει ότι τους μισείς, απλά σημαίνει ότι αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο και πρέπει να βρεις το δρόμο σου και αυτοί το δικό τους.

4. Απάλλαξε τον εαυτό σου από την παρουσία των αρνητικών ανθρώπων.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξεφορτωθείς τους τοξικούς ανθρώπους. Μπορείς να σταματήσεις να τους παίρνεις στα σοβαρά, να τους συναντάς πιο αραιά, να τους αποφεύγεις ή απλά να μην τους ξαναδείς ποτέ! Το ότι κάποιος βρίσκεται δίπλα σου, δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει και ενεργό ρόλο στη ζωή σου.

5. Ανοίξου σε νέους ανθρώπους και γέμισε τη ζωή σου με θετικότητα.
Τώρα που έκανες χώρο στη ζωή σου, είσαι έτοιμη να υποδεχτείς νέους, θετικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Γέμισε τη ζωή σου με ανθρώπους που σε στηρίζουν, σε ενθαρρύνουν, σε κάνουν να πιστεύεις στον εαυτό σου και σε εμπνέουν για να πραγματοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου και όλα τα θαυμάσια πράγματα που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου!

Φωτό από: www.bingapis.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons