ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς θα γίνεις πιο ενδιαφέρουσα, ώστε όλοι να θέλουν να σε γνωρίσουν;

Post by: 01/08/2018 0 comments

Αν συχνά αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνει κάποιους την ψυχή της παρέας, παρατήρησέ τους προσεχτικά. Δεν έχουν κάπου κρυμμένο το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, αλλά έχουν σίγουρα μια καλή ιστορία να διηγηθούν. Για ρίξε μια ακόμα καλύτερη ματιά: τώρα θα δεις ότι το μυαλό είναι πάντα σε εγρήγορση, σημάδι ότι δεν το αφήνουν σε καμία περίπτωση να τεμπελιάζει. Αν θες λοιπόν να γίνεις κι εσύ το επίκεντρο, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει.

  • Οι ενδιαφέροντες άνθρωποι έχουν πάντα στο τσεπάκι τους κάποιες ωραίες ιστορίες. Ψάξε λοιπόν στο παρελθόν και βρες κάτι που έτυχε σε σένα ή κάποιον άλλον και πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να το ακούσουν κι οι υπόλοιποι. Οργάνωσε την ιστορία σου, σκέψου τους πρωταγωνιστές της και δούλεψέ τους καλά στο μυαλό σου. Στη συνέχεια, εντόπισε δυο τρία καλά σημεία της και εστίασε εκεί. Μην πλατειάσεις γιατί θα κουράσεις. Μια σύντομη και διασκεδαστική αφήγηση, θα ανεβάσει αυτόματα τις μετοχές σου.
  • Κάνε το χιούμορ σύμμαχό σου. Καλλιέργησε μια πιο ελαφριά θεώρηση των πραγμάτων, δώσε βάση στο κωμικό και στο αναπάντεχο. Βρες αυτό που σε κάνει να γελάς και κάνε τους άλλους να γελάσουν μ’ αυτό. Έχε έτοιμα μερικά καλά ανέκδοτα, κάποιες αστείες ατάκες που θα μοιραστείς μαζί τους και να! πώς γίνεσαι το αστέρι της παρέας.
  • Κοίτα με περιέργεια και ενθουσιασμό τα μικρά πράγματα της ζωής. Ας πούμε, ένα παλιό κτίριο στην καρδιά της πόλης, που πάντα προσπερνούσες αδιάφορα, αλλά σήμερα κοντοστάθηκες και το παρατήρησες με θαυμασμό είναι ένα καλό θέμα συζήτησης. Ψάξε πληροφορίες γι’αυτό και στη συνέχεια μοιράσου αυτά που έμαθες με τους υπόλοιπους. Μάθε να κάνεις τα μικρά πράγματα συναρπαστικά και να τους δίνεις μεγαλύτερο ειδικό βάρος.
  • Μάθε να ακούς τους άλλους. Για να είσαι ενδιαφέρουσα, δείξε ενδιαφέρον για τη ζωή, τη δουλειά τους, τα χόμπι τους. Προχώρα εσύ κάνοντας το πρώτο βήμα θέτοντας ερωτήσεις. Δείξε ότι νοιάζεσαι κι ότι είναι σημαντικοί για σένα. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να μιλάνε στους άλλους για τον εαυτό τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Και πάντα αναζητούν καλούς ακροατές. Δώσε τους την προσοχή σου και θα στην δώσουν κι αυτοί.
  • Βάλε στόχο να μαθαίνεις καθημερινά καινούργια πράγματα. Αναζήτησε άρθρα που σου κάνουν «κλικ». Στον κόσμο συμβαίνουν καθημερινά χιλιάδες αξιοθαύμαστα γεγονότα. Εντόπισε κάποια θέματα που σε ιντριγκάρουν και διάβασε γι’ αυτά χρησιμοποιώντας διαφορετικές πηγές. Φτιάξε στο μυαλό σου το θέμα που σε ενδιαφέρει, αποθηκεύοντας τις πληροφορίες και στη συνέχεια χρησιμοποίησε αυτά που έμαθες για να ανοίξεις μια συζήτηση.

Φωτό από: Best World News

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons