ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Διεθνής Ημέρα Μαιών – 5 Μαΐου

Post by: 05/05/2022 0 comments

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών καθιερώθηκε το 1991 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου.

Στόχος της ημέρας είναι η αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι Μαίες στην υπέροχη εμπειρία της εγκυμοσύνης και του τοκετού, καθώς και στην πολύτιμη σωματική και ψυχολογική βοήθεια που προσφέρουν στις μέλλουσες μητέρες.

Σύμφωνα με τις στατιστικές που παρουσιάστηκαν το 2021 – και που περιλαμβάνουν όλες τις χώρες, όχι μόνο αυτές με προηγμένο σύστημα υγείας – η καθιέρωση της Μαίας σε κάθε τοκετό μέχρι το 2035 θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 64% της θνησιμότητας των νεογέννητων και κατά 67% της θνησιμότητας των γυναικών κατά τη διάρκεια του τοκετού, με αποτέλεσμα να σώζονται πάνω από 4.3 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Οι Μαίες αξίζουν μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου τους, μεγαλύτερη στήριξη και επένδυση στις δυνατότητές τους και στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο τοκετός δεν είναι η μόνη ευθύνη της Μαίας. Ως εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας, η Μαία παρέχει πολύτιμη βοήθεια κατά την κύηση και κατά την περίοδο της λοχείας, συμβουλεύει τα ζευγάρια στο σωστό οικογενειακό προγραμματισμό και γενικά βοηθά στην υγεία και την ευζωία της κοινωνίας γύρω της.

Ο ρόλος της είναι να βρίσκεται στο πλευρό κάθε μέλλουσας μητέρας, να προάγει τον φυσιολογικό τοκετό χαμηλού κινδύνου και την γονεϊκότητα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons