ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

8 λόγοι που οδηγούν τους παντρεμένους στην απιστία.

Post by: 20/11/2019 0 comments

Η απιστία είναι μια από τις κυριότερες αιτίες που οδηγούν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο. Οι πιο κοινοί λόγοι που τα ζευγάρια απιστούν είναι η κακή επικοινωνία, η μη ευτυχισμένη συμβίωση και η έλλειψη οικειότητας. Σίγουρα, είναι πολύ βασικοί λόγοι, αλλά υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο προφανείς λόγοι, που οι παντρεμένοι απατούν.

Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν να απιστήσεις, όμως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γιατί η απιστία δεν είναι ένα μικρό παράπτωμα ή ένα λάθος. Είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συνειδητών επιλογών που οδηγούν σε αυτό το δρόμο. Είτε για τους προφανείς, είτε για τους λιγότερο προφανείς λόγους.

Οι άντρες συνήθως απιστούν για το σεξ και την επιβεβαίωση, ενώ οι γυναίκες για να καλύψουν κάποιο συναισθηματικό κενό που υπάρχει στο γάμο τους ή γιατί νιώθουν ότι δεν τους δείχνουν την προσοχή και την εκτίμηση που τους αξίζει.

Παρακάτω θα δεις μερικούς από τους προφανείς, αλλά και τους λιγότερο προφανείς λόγους, που οι παντρεμένοι απιστούν:

1. Έλλειψη αγάπης και σεβασμού
Μετά από λίγο καιρό, αισθάνεσαι ότι ο γάμος σου δεν είναι αυτός που ονειρευόσουν. Δεν νιώθεις πάθος για τον άλλο ή ακόμα χειρότερα, έχεις σταματήσει να τον θαυμάζεις και να τον αγαπάς.

2. Σεξουαλική επιθυμία
Δεν είσαι ικανοποιημένη σεξουαλικά στο γάμο σου και δεν νιώθεις επιθυμητή ή θέλεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες που ο σύντροφός σου δεν μπορεί να σου προσφέρει.

3. Αδιαφορία
Ο σύντροφός σου δεν σου δίνει την προσοχή που σου αξίζει ή δεν περνάει αρκετό χρόνο μαζί σου. Αυτό δείχνει ότι δεν σε εκτιμά.

4. Κρίση ηλικίας
Έρευνες δείχνουν οι 9άρες (29άρες, 39εννιάρες, 49εννιάρες κτλ) μπορεί να οδηγηθούν στην απιστία, εξαιτίας της αλλαγής της δεκαετίας και τα υπαρξιακά προβλήματα που αυτή φέρνει. Ποια είμαι, πού πάω, τι έχω ζήσει κτλ.

5. Εκδίκηση
Πιστεύεις ή ξέρεις σίγουρα ότι ο σύντροφός σου σε απατά και θέλεις να πατσίσεις.

6. Μη ευτυχισμένη συμβίωση
Πολλοί γάμοι δεν είναι ευτυχισμένοι και μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα, τόσο σε συναισθηματικό, όσο και σε ερωτικό επίπεδο. Ο γάμος, όμως, είναι ένα δέντρο που χρειάζεται φροντίδα και απαιτεί καθημερινή προσπάθεια και από τους δύο για να ανθίσει. Αν δεν υπάρχει αυτή η κοινή προσπάθεια, τότε τα ζευγάρια οδηγούνται στην αποξένωση και την απιστία.

7. Εκτίμηση
Η γυναίκα θέλει να τη θαυμάζουν και να την εκτιμούν: τόσο για την εξωτερική της εμφάνιση, όσο και για την προσωπικότητά της. Αν δεν παίρνει αυτή την επιβεβαίωση από το σύντροφό της, είναι πιθανό να την βρει αλλού.

8. Βαρεμάρα
Η συνήθεια, η ρουτίνα και η βαρεμάρα που την ακολουθεί, είναι σοβαρό κίνητρο για να απιστήσει κανείς. Ο ενθουσιασμός, το σασπένς και το πάθος ενός νέου έρωτα, είναι ένας πειρασμός που δεν είναι εύκολο να του αντισταθείς. Ειδικά αν είσαι σε ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση.

Φωτό από: Blizosti.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons