ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

13 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια Καρμική σχέση που ήρθε για να σε μεταμορφώσει…

Post by: 07/08/2022 0 comments

Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν πολλά πρόσωπα. Κάποιες είναι τυχαίες, κάποιες μέσω κοινών γνωστών και κάποιες λες και ήταν μοιραίο να συμβούν. Σαν ένα παιχνίδι της μοίρας, σαν μια αόρατη δύναμη να κίνησε τα νήματα για να φέρει αυτούς του 2 ανθρώπους κοντά. Όχι απαραίτητα γιατί ήταν δύο αδελφές ψυχές, αλλά γιατί έπρεπε αυτοί οι δύο άνθρωποι να διδάξουν κάτι ο ένας στον άλλο. Αυτές οι σχέσεις είναι γνωστές ως καρμικές.

Τι είναι η καρμική σχέση;

Η καρμική σχέση είναι μια σχέση που έχει σαν στόχο να σου δώσει ένα μάθημα ζωής μέσω της αγάπης και της συντροφικότητας. Δεν είναι μια θεραπευτική σχέση που συνδέει δύο αδελφές ψυχές, αλλά μια σχέση που θα σε εξελίξει, θα σε βελτιώσει πνευματικά και θα σε ωριμάσει  συναισθηματικά. Το βέβαιο είναι ότι οι καρμικές σχέσεις δεν είναι εύκολες, ούτε είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Μια καρμική σχέση είναι σαν ένας οδηγός, σαν ένας δάσκαλος και συνήθως είναι έντονη, αλλά παροδική. Σε βοηθά να ωριμάσεις ψυχικά και να καθαρίσεις το κάρμα σου και τα «χρέη» σου από τις προηγούμενες ζωές σου.

Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια καρμική σχέση.

 1. Υπάρχει σύνδεση από την πρώτη ματιά.

Νιώθεις ότι ξέρεις τον άλλο από την πρώτη στιγμή που συναντιέστε. Άλλες φορές η γνωριμία σας είναι ευχάριστη και άλλες φορές απειλητική, ανάλογα με το κάρμα σας.

 1. Υπάρχει πολύ δράμα.

Οι καρμικές σχέσεις είναι έντονες, πολύπλοκες και ταραχώδεις. Αν υπάρχουν έντονες καταστάσεις στη σχέση σου με πολλά σκαμπανεβάσματα, τότε μάλλον βρίσκεσαι σε μια καρμική σχέση.

 1. Σε κάνει να στεναχωριέσαι συχνά.

Υπάρχουν διαρκώς εκνευρισμοί και παρεξηγήσεις που σε φθείρουν και σε εξαντλούν.

 1. Είναι εθιστική.

Μια καρμική σχέση καταναλώνει όλο το χρόνο και τις σκέψεις σου. Παρόλο που δεν περνάς καλά, μοιάζεις να μην μπορείς να απελευθερωθείς από αυτήν και νιώθεις δέσμιά της.

 1. Δεν υπάρχει επικοινωνία.

Στις καρμικές σχέσεις υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας και στόχος είναι να εκτιμήσεις την αξία της επικοινωνίας και της κατανόησης στις επόμενες σχέσεις σου.

 1. Βλέπεις τα προειδοποιητικά σημάδια.

Αλλά τα παραβλέπεις. Νιώθεις ότι κάτι είναι λάθος, ότι δεν θα περάσεις καλά, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζεις να πηγαίνεις σε αυτήν σαν πεταλούδα στη φωτιά.

 1. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα.

Η σχέση δεν έχει μια ομαλή ροή, εκεί που όλα είναι μέλι-γάλα, ξαφνικά δημιουργείται ένταση και τσακωμοί. Σαν σκωτσέζικο ντους: μια κρύο, μια ζέστη.

 1. Η μέρα της Μαρμότας.

Όταν αυτά τα σκαμπανεβάσματα κάνουν την εμφάνισή τους, επαναλαμβάνονται διαρκώς , ξανά και ξανά. Ίσως, οι καταστάσεις σου φαίνονται γνώριμες από το παρελθόν, από κάποιες παλιότερες σχέσεις, και ίσως, αυτό είναι το μάθημα που πρέπει να πάρεις.

 1. Φέρνει στην επιφάνεια όλους τους φόβους και τις προκαταλήψεις που είχες για τις σχέσεις.

Αυτό το άτομο, με τις πράξεις και τα λόγια του, φέρνει στην επιφάνεια όλους τους φόβους και τα τραύματα που έχεις βαθιά μέσα σου για τον έρωτα, για το αύριο, γενικά για τις σχέσεις.

 1. Ξυπνάει το χειρότερό σου εαυτό.

Η ακραία φύση αυτής της σχέσης και η προσπάθεια να υπερασπιστείς τον εαυτό και τα δικαιώματά σου, σου βγάζουν το χειρότερό σου εαυτό. Γίνεσαι σκληρή, επιθετική, εκδικητική, γίνεσαι κάποια που ούτε αναγνωρίζεις, αλλά ούτε και συμπαθείς.

 1. Νιώθεις εξαντλημένη.

Οι καθημερινές εντάσεις, οι τσακωμοί, οι παρεξηγήσεις, η αλληλεξάρτηση, σου ρουφούν όλη την ενέργεια και σε εξαντλούν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά.

 1. Είναι αδύνατο να ξεφύγεις από αυτή τη σχέση.

Αισθάνεσαι εγκλωβισμένη, μπλεγμένη σε ένα ιστό, κολλημένη σε έναν άνθρωπο που συνεχώς δικαιολογείς γιατί πιστεύεις ότι έχετε ένα δυνατό δέσιμο και ότι είναι γραφτό να είστε μαζί. Αλλά κάνεις λάθος…

 1. Ευτυχώς, δεν κρατάει για πάντα.

Ευτυχώς, οι καρμικές σχέσεις δεν διαρκούν για πάντα. Όταν έρθει η σωστή ώρα, θα δεις κατάματα την αλήθεια, θα καταλάβεις τα μαθήματα που πήρες και να απελευθερωθείς. Έτσι, θα προχωρήσετε κι οι δυο στη ζωή σας σε χωριστά μονοπάτια.

Φωτό από: frank mckenna / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons