ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμβουλές για να γίνεις πιο δημοφιλής!

Post by: 15/07/2021 0 comments
 • Υπάρχουν άνθρωποι που τους αντιπαθείς με την πρώτη ματιά και άλλοι που τους νιώθεις δικούς σου και θέλεις να τους βλέπεις κάθε μέρα.
 • Ποιο είναι το μυστικό τους. Τι διαφορετικό κάνουν και είναι τόσο δημοφιλείς και αγαπητοί;
 • Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά τους που μπορείς να εφαρμόσεις αν θέλεις να γίνεις πιο δημοφιλής, συμπαθητική και γοητευτική:
 1. Μην προσπαθείς υπερβολικά να γίνεις αγαπητή.

Είναι λάθος να προσπαθείς να γίνεις δημοφιλής. Όταν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις και να ευχαριστήσεις τους άλλους, αναπόφευκτα καταφεύγεις σε κολακείες και ζυγίζεις τα λόγια σου, ανάλογα με το τι θέλει να ακούσει ο άλλος. Έτσι, δεν είσαι πλέον ο εαυτός σου, αλλά μία άλλη, η οποία μπορεί να εντυπωσιάσει προσωρινά τους άλλους. Για να δημιουργήσεις, όμως, μια μακροχρόνια σχέση πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς υπερβολικά για να αρέσεις στους άλλους.

 1. Επιστράτευσε το χιούμορ σου.

Δεν χρειάζεται να παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά. Το χιούμορ σου και μαζί μια μικρή δόση αυτοσαρκασμού, μπορούν να σε κάνουν πιο αγαπητή. Το χιούμορ είναι μια ιδιότητα που όλοι εκτιμούν και αγαπούν στους ανθρώπους. Αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια του πολιτισμού και όχι της κακόγουστης και χοντροκομμένης πλάκας.

 1. Λέγε καλά λόγια για τους άλλους.

Όταν μιλάς θετικά για τους άλλους, οι ακροατές σου ασυναίσθητα σε συνδέουν με τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις. Αν, λοιπόν, λες καλά λόγια για τους φίλους και τους συνεργάτες σου, αυτό αντανακλά επάνω σου.

 1. Κάνε πολλές ερωτήσεις.

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για τον εαυτό τους, ο εγκέφαλός τους απελευθερώνει τα ίδια χημικά στοιχεία που απελευθερώνει όταν κερδίσουν χρήματα ή απολαμβάνουν ένα καλό γεύμα. Αν κάνεις ερωτήσεις στους άλλους και τους προτρέπεις να μιλήσουν για τον εαυτό τους και τις επιτυχίες τους, αμέσως θα σε συμπαθήσουν.

 1. Μείνε ο εαυτός σου.

Είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο να παριστάνεις κάποια άλλη. Όταν προσπαθείς να εκπληρώσεις τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι για σένα, τότε οι σκέψεις και οι πράξεις σου είναι ανειλικρινείς και, τελικά, αυτό φαίνεται. Αν αποδεχτείς τον εαυτό σου και τον αφήνεις να αποκαλυφθεί σε όλη του την ομορφιά, τότε θα αρχίσεις να προσελκύεις τους σωστούς ανθρώπους γύρω σου.

 1. Δείξε καλοσύνη.

Να είσαι μεγαλόψυχη με τους άλλους και να εκτιμάς την θετική τους διάθεση. Μην δίνεις μεγάλη έκταση σε μικρά λάθη και μην κρίνεις αυστηρά τους άλλους. Αν δείξεις την εκτίμησή σου στους άλλους, τότε θα σε αγαπήσουν για τη γενναιόδωρη στάση σου.

 1. Δείξε την εξυπνάδα σου αλλά και την κοινωνικότητά σου.

Όλοι εντυπωσιάζονται από τους έξυπνους ανθρώπους. Αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι, συχνά, πέφτουν σε επικοινωνιακά λάθη: διακόπτουν τους άλλους, δεν δίνουν σημασία στις απόψεις τους και συμπεριφέρονται σαν ξερόλες. Μην αφήνεις την ευφυΐα σου να επισκιάσει τις κοινωνικές ικανότητες. Παρέμεινε φιλική και δεκτική στις απόψεις των άλλων.

 1. Σκέψου τους άλλους πιο πολύ από τον εαυτό σου.

Οι άνθρωποι αγαπάνε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται στα αλήθεια για αυτούς. Αν μιλάς μόνο για τον εαυτό σου και τις επιτυχίες σου, οι άλλοι θα σε αντιπαθήσουν και θα αρχίσουν να σε αποφεύγουν. Όμως, αν αφιερώσεις χρόνο να ακούσεις το πόνο τους, τις απόψεις τους, τις ιστορίες τους, τότε θα σε αγαπήσουν και θα κερδίσεις το σεβασμό τους.

 1. Μείνε σεμνή και ταπεινή.

Μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους με τις γνωριμίες σου και τις εμπειρίες σου. Όταν μεγεθύνεις τον εαυτό σου, κάνεις τους άλλους να αισθάνονται μειονεκτικά και να παίρνουν αμυντική στάση απέναντί σου. Αντίθετα, αν αφήσεις τις πράξεις σου να μιλήσουν για σένα, οι άλλοι θα εκτιμήσουν την ταπεινότητά σου. Άφησε τους άλλους να σε ανακαλύψουν μόνοι τους, χωρίς να πολυδιαφημίζεις τον εαυτό σου.

 1. Μείνε πιστή στις αρχές σου.

Οι άνθρωποι θαυμάζουν αυτούς που έχουν αρχές, όπως είναι η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η εσωτερική δύναμη, η καλοσύνη και η ταπεινότητα. Αυτές τις αρχές πρέπει να έχεις και να εφαρμόζεις στη ζωή σου, χωρίς όμως να ηθικολογείς και να κρίνεις τους άλλους αν δεν τις έχουν. Κοίτα τη δική σου τη ζωή και μην προσπαθείς να επιβάλλεις τις αξίες σου στους άλλους. Γίνε το παράδειγμα με τις πράξεις σου και οι άλλοι θα σε αγαπήσουν.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons