ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

10 σημάδια που δείχνουν ότι είναι έτοιμος να σε απατήσει.

Post by: 12/04/2019 0 comments

Η απιστία είναι ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία αιώνες ολόκληρους. Γιατί οι άνθρωποι απατούν; Οι έρευνες λένε ότι το 71% των ανδρών και το 48% των γυναικών απάτησαν γιατί είχα βαρεθεί τη σχέση τους. Άλλες φορές, πάλι, γιατί τους είχε απατήσει ο άλλος πρώτα και ήθελαν να ισοφαρίσουν.

Ποια, όμως, είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος είναι επιρρεπής στην απιστία; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που φανερώνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποια στιγμή να σε απατήσει;

1. Είναι πλούσιος και έξυπνος
Όσο πιο έξυπνος είναι ο σύντροφός σου, τόσο πιο καλή και καλοπληρωμένη δουλειά έχει. Αυτό, τον κάνει αυτόματα πιο ελκυστικό στις άλλες γυναίκες, οπότε αυξάνονται οι πειρασμοί γύρω του. Επίσης, οι έξυπνοι άνθρωποι είναι σαφώς πιο ελκυστικοί από τους λιγότερο έξυπνους, ενώ υπάρχει μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στον αυξημένο δείκτη νοημοσύνης και τις εξωσυζυγικές σχέσεις.

2. Του φέρεσαι άσχημα και νιώθει ότι δεν τον αγαπάς
Αν ο άντρας σου σε απατήσει, η φυσική σου αντίδραση είναι να υποθέσεις ότι δεν σε αγαπάει πια. Όμως, μπορεί να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Να νιώθει αυτός ότι δεν τον αγαπάς. Από μια αμερικανική έρευνα προέκυψε ότι το 70% των ατόμων που συμμετείχαν, είχε απιστήσει γιατί ένιωθε παραμελημένος από τη γυναίκα του και, μάλιστα το 48% δήλωσε θυμωμένος μαζί της. Αν, λοιπόν, τον παραμελείς και του φέρεσαι άσχημα, είναι επόμενο να ψάξει αλλού για τρυφερότητα και σεβασμό.

3. Πίνει
Έρευνες στην Αμερική, αποκάλυψαν κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη: το 70% των ανδρών που απάτησαν το έκαναν γιατί ήταν μεθυσμένοι και δεν μπορούσαν να σκεφτούν καθαρά. Άρα, όσο πιο συχνά βγαίνει έξω για ποτάκια χωρίς εσένα, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

4. Είναι παρορμητικός
Κάποιες φορές, η απιστία ενός άντρα είναι προμελετημένη (έχει λογαριασμό στο Tinder, ψεύτικα προφίλ στο Facebook κτλ), αλλά υπάρχουν και κάποιες φορές που απλά έτυχε να βρεθεί σε λάθος μέρος, τη λάθος ώρα και δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Ένα ποτηράκι παραπάνω στο πάρτι του γραφείου, ένα φλερτάκι που ξεκίνησε αθώα και ξεπέρασε τα όρια… Αν ο σύντροφος είναι επιπόλαιος και παρορμητικός, και δεν μπορεί να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών του, τότε ίσως να υπάρχει θέμα στο μέλλον.

5. Πλησιάζει τα 40, 50 ή 60
Μια έρευνα στο site Ashley Madison, ένα site γνωριμιών για ανθρώπους σε σχέση, έδειξε ότι η ηλικία των αντρών που ψάχνουν για εξωσυζυγικές σχέσεις τελειώνει σε 9 (39, 49, 59). Είναι η κλασική κρίση μέσης ηλικίας που πιάνει τους άντρες και θέλουν να αποδείξουν στον εαυτό τους, ότι ακόμα μετράνε.

6. Η απιστία είναι στο DNA του
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η απιστία είναι μέσα στα γονίδιά μας. Έρευνες σε δίδυμους έδειξαν ότι αν ένας από τους δίδυμους έχει απατήσει, τότε κι  άλλος έχει αυξημένες πιθανότητες να απιστήσει επίσης. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με λιγότερους υποδοχείς ντοπαμίνης στον εγκέφαλό τους έχουν 50% μεγαλύτερες πιθανότητες να απιστήσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος δεν ανταποκρίνεται καλά στις ορμόνες που δημιουργούν συναισθηματικές σχέσεις, όπως είναι η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη. Έτσι, δεν νιώθουν βαθιά αγάπη και είναι πιο εύκολο για αυτούς να προδώσουν τον άλλο.

7. Έχει κολλητή
Η συναισθηματική απιστία είναι πιο συχνή από τη σωματική. Το 45% των αντρών έχει παραδεχτεί ότι έχει απατήσει συναισθηματικά τη γυναίκα του. Αν έχει κάποια κολλητή με την οποία βγαίνει μόνος του, μιλάει συχνά για αυτήν και κρατάει αμυντική στάση για τη σχέση τους, έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

8. Ένας από τους γονείς του έχει απατήσει τον άλλο
Αν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου ο ένας ή και οι δύο γονείς απατούσαν, πιθανόν να πιστεύει ότι έτσι είναι η ζωή. Αν η εμπειρία αυτή ήταν τραυματική για αυτόν, πιθανόν να διαλέξει την πλευρά που υπέφερε λιγότερο και αυτή είναι του γονιού που έχει απατήσει. Το οικογενειακό ιστορικό του, λοιπόν, έχει τη δική του σημασία.

9. Βγάζεις περισσότερα χρήματα από αυτόν
Οι άντρες που είναι οικονομικά εξαρτώμενοι από τις γυναίκες τους είναι πιο πιθανό να απιστήσουν. Ο λόγος είναι ότι νιώθουν ευνουχισμένοι και προσπαθούν να κερδίσουν πάλι τον ανδρισμό τους.

10. Έχει απατήσει ξανά
Ο κανόνας λέει ότι αν το έκανε μια φορά, θα το ξανακάνει. Σε μια έρευνα 500 ανθρώπων, αυτοί που ήταν άπιστοι στην πρώτη τους σχέση, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν και στη δεύτερη. Και το πιο στενάχωρο ήταν, ότι όσοι είχαν απατηθεί στην πρώτη τους σχέση, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να απατηθούν ξανά στην επόμενη.

Φωτό από: Вечерний Измаил

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons