ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς θα βράσω σωστά ένα αυγό;

Post by: 15/05/2020 0 comments

Τα αυγά είναι μια από τις πιο πλήρης και πολύτιμές τροφές. Περιέχουν υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12, βιταμίνη Α, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο και πολλά άλλα.

Ο πιο υγιεινός και καλύτερος τρόπος να απολαύσουμε ένα αυγό είναι βραστό.

Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να βράσεις ένα τέλειο αυγό, ανάλογα με τον τρόπο που σου αρέσει; Μελάτο, σφιχτό ή κάτι ανάμεσα;

Τα σωστά βήματα είναι τα εξής:

  • Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα, χωρίς να είναι στριμωγμένα.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό, μέχρι να σκεπαστούν πλήρως τα αυγά.
  • Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι ή ξύδι για να μην ραγίσουν.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ώστε να βράσει γρήγορα το νερό.
  • Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Αρχίζουμε τη χρονομέτρηση, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε τα αυγά μας.
  • Στη συνέχεια, γεμίζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
  • Όταν το βράσιμο φτάσει στο χρόνο που θέλουμε, βγάζουμε τα αυγά από το βραστό νερό και τα βάζουμε στο κρύο, ώστε να σταματήσουμε το βρασμό.
     

Μελάτο ή σφιχτό; Πόσο χρόνο χρειάζεται για να βράσει ένα αυγό:

  • Στα 4 λεπτά το ασπράδι αρχίσει να πήζει και ο κρόκος είναι εντελώς ρευστός. Μελάτο αυγό.
  • Στα 6 λεπτά το ασπράδι έχει πήξει και ο κρόκος αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει κι αυτός.
  • Στα 8 λεπτά το ασπράδι έχει πήξει και ο κρόκος είναι σχεδόν σφιχτός. Σφιχτό αυγό.
  • Στα 10 λεπτά το αυγό αρχίζει να γίνεται πολύ σφιχτό.

Αν ο κρόκος έχει εξωτερικά ένα πράσινο-γκρι χρώμα σημαίνει ότι το αυγό είναι παραβρασμένο.

Φωτό από: Meemaweats.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons