ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Το άγχος σου σε κάνει να πιστεύεις αυτά τα 10 ψέματα.

Post by: 17/05/2019 0 comments

Το άγχος είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στο άγνωστο. Η πρώτη μέρα στο σχολείο, μια επαγγελματική συνέντευξη, μια ομιλία μπροστά σε μεγάλο κοινό, η παρουσία σου σε μια κοινωνική εκδήλωση, μπορούν να σε κάνουν να αισθάνεσαι φόβο και εκνευρισμό.

Ως ένα σημείο, το άγχος μπορεί να σε παρακινήσει να δουλέψεις πιο πολύ, να σου δώσει κίνητρο για να πιεστείς και να καταφέρεις περισσότερα. Αυτό είναι το δημιουργικό άγχος και περνάει. Όταν, όμως, το άγχος δεν είναι παροδικό και επεμβαίνει στη ζωή σου, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε διαταραχή.

Αυτού του είδους το άγχος, μπορεί να σε αποτρέψει να κάνεις διάφορα πράγματα που απολαμβάνεις. Σε κάνει να μην θέλεις να μπεις σε ασανσέρ, να φοβάσαι να ταξιδέψεις ή ακόμα και να περάσεις το δρόμο. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, που βάζει στο μυαλό σου δυσάρεστες σκέψεις και σε κάνει να πιστεύεις λάθος πράγματα.

Αυτά είναι 10 ψέματα που το άγχος σου σε κάνει να πιστεύεις.

1. Σου αξίζει που είσαι αγχωμένη.
Όχι δεν σου αξίζει. Δεν σου αξίζει να ορίζει τη ζωή και το σώμα σου. Να έχεις ψυχοσωματικά συμπτώματα και να νιώθεις σαν φυλακισμένη στο ίδιο σου το σώμα. Δεν σου αξίζει να πιστεύεις ότι εσύ φταις για το άγχος σου. Δεν φταις!

2. Το άγχος σου είναι δικαιολογημένο.
Επειδή έχεις άγχος κάθε μέρα, επειδή έχεις αφήσει το άγχος να τρυπώσει μέσα σου και να σε κάνει ότι θέλει, δεν σημαίνει ότι δικαιολογημένα είσαι αγχωμένη.

3. Δεν έχεις περιθώρια αντίδρασης και απλά πρέπει να παραδοθείς στο άγχος σου.
Ακόμα κι αν νιώθεις ότι πρέπει να υπακούσεις στις αρνητικές σου σκέψεις, μην το κάνεις. Τη ζωή σου, δεν την ορίζουν οι αρνητικές σκέψεις, αλλά εσύ! Εσύ έχεις τον έλεγχο. Όχι η αρνητική φωνή μέσα σου. Πες το μέχρι να το πιστέψεις. Εσύ έχεις τον έλεγχο. Εσύ έχεις τον έλεγχο. Εσύ έχεις τον έλεγχο.

4. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα γίνεις ευτυχισμένη.
Κάποια μέρα, θα κοιτάξεις πίσω σε αυτές τις σκοτεινές μέρες και θα εκτιμήσεις αυτή την φάση της ζωής τους, γιατί αυτό ακριβώς ήταν: μία φάση.

5. Δεν αξίζεις.
Πάντα άξιζες και πάντα θα αξίζεις. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ευλογημένοι που σε έχουν στη ζωή τους.

6. Κανείς δεν θα σε αγαπήσει ποτέ, με τόσα θέματα που έχεις.
Κάποια μέρα, θα συναντήσεις κάποιον που δεν θα σε βλέπει σαν ένα σπασμένο βάζο. Κάποιος που θα ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ της ζωής σου και θα σε κάνει να νιώθεις πολύτιμη.

7. Φταις εσύ, για κάθε στιγμή αδυναμίας σου.
Ο πόνος που νιώθεις μέσα σου, το κρύο στην ψυχή σου, η αγωνία που πνίγει τη ζωή σου, σύντομα θα εξαφανιστούν και τότε θα καταλάβεις ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν δικό σου λάθος.

8. Δεν είσαι δυνατή.
Όχι, δεν είσαι απλά δυνατή. Είσαι γενναία, είσαι σημαντική, είσαι ένα θαύμα και αξίζεις πολλά.

9. Ποτέ δεν θα σταματήσεις να νιώθεις άγχος.
Κλείσε τα μάτια σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου όλα όσα έχεις στη ζωή σου. Δεν είναι όλα άγχος. Και ότι στο τέλος, όλα θα πάνε καλά.

10. Έτσι θα είναι όλη σου η ζωή.
Όχι δεν θα είναι. Απλά γύρισε σελίδα.

Φωτό από: MW the Mermaid

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons