ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Η “Ζώνη της Αβεβαιότητας” και 5 μυστικά για να την ξεπεράσεις!

Post by: 06/02/2019 0 comments

Ο Ηράκλειτος έλεγε ότι “τα πάντα ρει και ουδέν μένει”. Όλα αλλάζουν διαρκώς και τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Το ίδιο και η ζωή μας, είναι ένα ταξίδι στο οποίο αλλάζουμε, εξελισσόμαστε και δημιουργούμε, κυνηγώντας  τα όνειρά μας.

Ο μόνιμος σύντροφός μας σε αυτό το ταξίδι, όμως, είναι η αβεβαιότητα. Πάντα θα αναρωτιόμαστε “Πόσο καιρό θα μου πάρει να τα καταφέρω;”, “Πού θα με βγάλει αυτό το ταξίδι;”, “Θα μπορέσω να φτάσω στον προορισμό μου;” Οι απαντήσεις δεν θα είναι εύκολες και, μερικές φορές, ούτε αυτές που περιμένουμε.

Σε αυτό το ταξίδι, θα υπάρξουν φάσεις που θα αμφιβάλλουμε για τον προορισμό μας, που θα νιώθουμε ότι έχουμε χάσει το δρόμο μας και θα θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στα οικεία μονοπάτια, στην ασφάλεια της παλιάς μας ζωής. Αυτή είναι η “Ζώνη της Αβεβαιότητας” και είναι δύσκολο να μην χάσουμε το κουράγιο μας, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να παραμείνουμε πιστοί στο όνειρό μας, χωρίς να έχουμε κάποιες σαφείς ενδείξεις ότι βαδίζουμε σωστά.

Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη “Ζώνη της Αβεβαιότητας”, δες  5 μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να την ξεπεράσεις.

Μην νομίζεις ότι είσαι θύμα
Νιώθεις ότι είσαι θύμα των περιστάσεων; Ότι δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις όλα όσα δεν σου αρέσουν; Μάλλον, έχεις λάθος νοοτροπία. Αρχίζεις να κατηγορείς τους άλλους για τη στασιμότητά σου και αντί να προσπαθείς να βρεις τρόπους για να ξεκολλήσεις, αναλώνεσαι σε κατηγορίες και ανώφελους καυγάδες με τους γύρω σου. Μην κάθεσαι άπραγη περιμένοντας να καλυτερέψουν τα πράγματα. Πάρε το τιμόνι στα χέρια σου και επικεντρώσου στις λύσεις και όχι στα προβλήματα.

Κάνε όσα μπορείς να ελέγξεις
Η αβεβαιότητα οδηγεί στη σύγχυση. Όταν νιώθεις μπερδεμένη, κάνεις πράγματα που δεν οδηγούν πουθενά και, έτσι, ξαναπέφτεις στην παγίδα της νοοτροπίας του θύματος. Η λύση είναι να επικεντρωθείς σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις και να ξεχάσεις όλα αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις. Τι καινούριο μπορείς να κάνεις για να πας μπροστά; Επικεντρώσου σε μικρά θετικά βήματα, ώστε να ξαναβρείς το ρυθμό σου, την αυτοπεποίθησή σου και το δρόμο σου.

Μην χάνεις την αισιοδοξία σου
Όσο πιο πολύ αργείς να φτάσεις στον προορισμό σου, τόσο πιο πολύ χάνεις την πίστη σου και ο σπόρος της αμφιβολίας ριζώνει μέσα σου. Αν δεν έχεις χειροπιαστές αποδείξεις ότι προχωράς προς τη σωστή κατεύθυνση, αποθαρρύνεσαι. Για να παραμείνεις αποφασισμένη και να μην χάσεις το κίνητρό σου, πρέπει να είσαι αισιόδοξη και να μην χάνεις την ελπίδα σου. Οραματίσου, για άλλη μια φορά, το όνειρό σου, δες το στόχο και μην κολλάς στις λεπτομέρειες. Αυτό θα σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις.

Μην φοβάσαι το άγνωστο
Στη ζωή, ελέγχουμε πολύ λιγότερα πράγματα από όσα νομίζουμε. Η ασφάλεια στη ζωή είναι μια ψευδαίσθηση, αφού ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Αν το αποδεχτείς αυτό, θα σταματήσεις να φοβάσαι το άγνωστο και θα μπορείς να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις καλύτερα. Μερικές φορές, αυτό που δεν ξέρεις μπορεί να αποδειχθεί και καλό.

Ζήσε στο τώρα
Όταν ανησυχείς για το μέλλον ή σκέφτεσαι διαρκώς τα λάθη που έχεις κάνει στο παρελθόν, γεμίζεις άγχος και εκνευρισμό. Ειδικά όταν είσαι στη “Ζώνη της Αβεβαιότητας”, όλα αυτά μεγεθύνονται. Άρα, είναι σημαντικό να ζεις στο τώρα και να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τις καταστάσεις του σήμερα. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, ούτε και να εκβιάσεις το μέλλον. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζεις στο παρόν και να ελέγχεις, όσο μπορείς, το σήμερα.

Μάθε από τα προβλήματα, ζήσε την εμπειρία και απόλαυσε το ταξίδι!

Φωτό από: Обекти

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons