ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Η γενναιοδωρία δεν κοστίζει τίποτα!

Post by: 23/06/2021 0 comments
 • Η γενναιοδωρία είναι μια από τις πιο πολύτιμες ανθρώπινες αξίες.
 • Δεν χρειάζεται να προσφέρεις χρήματα ή υλικά αγαθά. Ο χρόνος σου, οι γνώσεις σου, η στήριξή σου, η αγάπη σου μερικές φορές είναι αρκετά.
 • Όσο περισσότερο προσφέρεις, τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση παίρνεις.
 • Ποιοι είναι οι 10 τρόποι που μπορείς να δείξεις τη γενναιοδωρία σου;

Στη ζωή, είναι καλύτερο να προσφέρεις παρά να δέχεσαι! Απλά, κάποιοι δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη και, κάθε φορά που τους ζητούν να προσφέρουν κάτι, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τίποτα να δώσουν, αφήνοντας τους άλλους να αναρωτιούνται αν αυτό είναι αλήθεια ή απλά μια φτηνή δικαιολογία.

Όμως, γενναιοδωρία δεν σημαίνει να δίνεις χρήματα ή να κάνεις πολυτελή δώρα. Σημαίνει να προσφέρεις τον εαυτό σου, το χρόνο σου, τις γνώσεις σου, την εμπειρία σου, την αγάπη σου, το χαμόγελό σου… Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσια για να είσαι γενναιόδωρη.

Άρα δεν τίθεται θέμα αν μπορείς να δώσεις, αλλά αν θέλεις.

10 τρόποι να δείξεις τη γενναιοδωρία σου

Δεν κοστίζει το να είσαι γενναιόδωρη. Αυτοί είναι δέκα τρόποι να βοηθήσεις τους άλλους.

 1. Δώσε με την καρδιά σου: πρόσφερε με καλοσύνη και χωρίς να περιμένεις τίποτα.
 2. Πρόσφερε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο: μην περιμένεις κάποια ειδική περίσταση ή την κατάλληλη ευκαιρία για να προσφέρεις. Κάθε μέρα, είναι μια ευκαιρία για να είσαι γενναιόδωρη.
 3. Πρόσφερε χωρίς να σου ζητηθεί: εξέπληξε τους άλλους με την καλοσύνη σου και την γενναιοδωρία σου, χωρίς να σου ζητηθεί.
 4. Πρόσφερε με όποιο τρόπο μπορείς: αν δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι μεγάλο, χάρισε κάτι μικρό. Και να θυμάσαι ότι αν αυτό που αποχωρίζεσαι δεν σε πονάει λιγάκι, τότε δεν δίνεις αρκετά.
 5. Πρόσφερε χωρίς ανταλλάγματα: το κίνητρο για την προσφορά σου πρέπει να είναι η ευτυχία των άλλων και όχι το προσωπικό σου όφελος.
 6. Χάρισε ένα κομμάτι του εαυτού σου: τα ακριβά δώρα δεν είναι γενναιοδωρία. Όμως, ο χρόνος σου, η στήριξή σου, το ενδιαφέρον σου, το ταλέντο και η εμπειρία σου, είναι.
 7. Πρόσφερε με τρόπο που να δείχνει ότι νοιάζεσαι: φρόντισε να είσαι εκεί, όταν οι άλλοι σε χρειάζονται, όχι όταν σε βολεύει.
 8. Πρόσφερε σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη: κάνε τη διαφορά στη ζωή τους. Αυτοί που έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά στη ζωή τους, έχουν περισσότερο ανάγκη τη βοήθεια και τη γενναιοδωρία σου, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
 9. Πρόσφερε σιωπηλά: δεν χρειάζεται να διατυμπανίσεις τη γενναιοδωρία σου. Να είσαι ταπεινή και θα νιώσει περισσότερο ευτυχισμένη μέσα σου.
 10. Να είσαι γενναιόδωρη με το δικό σου, μοναδικό τρόπο. Τα δώρα σου, δεν χρειάζεται να είναι υλικά ή μέσα σε ένα ακριβό περιτύλιγμα. Απλά να θυμάσαι ότι όσα περισσότερα δίνεις, τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση παίρνεις.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons