ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

8 περιπτώσεις που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα

Post by: 06/10/2017 0 comments

Υπάρχουν πράγματα που είναι εμφανώς ενοχλητικά και μας εκνευρίζουν, όπως π.χ. να μας παίρνουν τη σειρά σε μια ουρά. Υπάρχουν, όμως, και πολύ μικρά πράγματα που μας κάνουν να μην αισθανόμαστε άνετα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς γιατί.

Αυτές είναι 8 καταστάσεις που μας κάνουν να μην νιώθουμε άνετα.

  1. Να εισβάλουν στον προσωπικό μας χώρο

Μπορεί να φαίνεται κάτι ασήμαντο, αλλά όταν κάποιος κάθεται πολύ κοντά μας ή στέκεται ακριβώς δίπλα μας, είναι σαν να παραβιάζουν τον προσωπικό μας χώρο. Αν είναι κάποιος πολύ δικός μας άνθρωπος, κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, δεν είναι κάποιος οικείος μας, τότε είναι πολύ ενοχλητικό. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι όταν πηγαίνουν στον κινηματογράφο, πάντα αφήνουν μια κενή θέση δίπλα τους, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον άγνωστο.

  1. Να βλέπουμε τους άλλους αγχωμένους

Το άγχος είναι μεταδοτικό. Αν κάποιος είναι πολύ ανήσυχος και φαίνεται, αυτό πυροδοτεί και το δικό μας άγχος και έτσι αρχίζουμε να μη νιώθουμε άνετα κι εμείς.

  1. Να μας κοιτάζουν έντονα στα μάτια την ώρα που μας μιλάνε

Αυτή η κίνηση μπορεί να εκληφθεί ως επιθετική ή ως κάτι που υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού. Είναι σαν κάποιος να μας προκαλεί με μια αλαζονική συμπεριφορά, που μας κάνει να νιώθουμε περίεργα.

  1. Να μιλάνε οι άλλοι πάντα για τον εαυτό τους

Υπάρχουν άνθρωποι που ότι και να τους πεις, θα αρχίσουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Είναι τρομερά εγωιστές; έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους; είναι νάρκισσοι; όποιος κι να είναι ο λόγος, πάντα προσπαθούν να γυρίσουν τη συζήτηση επάνω τους, ενώ η αγαπημένη τους λέξη είναι “εγώ”. Και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί και μας κάνει να μην αισθανόμαστε και τόσο άνετα.

  1. Να υπάρχει σεξουαλική ένταση στην ατμόσφαιρα

Αν μας κοιτάζουν έντονα, μας ακουμπούν φιλικά αλλά με σαφή υπονοούμενα, μας κάνουν υπερβολικά κομπλιμέντα, χωρίς, φυσικά, να υπάρχει προηγούμενο ή να έχουμε συναινέσει σε κάτι, τότε αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε εξαιρετικά άβολα. Το παν είναι οι άλλοι να σέβονται τα όρια που βάζουμε, σωματικά, ψυχολογικά και λεκτικά.

  1. Να μας λένε οι άλλοι ότι είναι απασχολημένοι

Αυτή είναι μια απάντηση που μας γεμίζει αμφιβολία. Στα αλήθεια έχουν δουλειά ή προσπαθούν να μας αποφύγουν. Μήπως κάνουμε εμείς κάτι λάθος; Γιατί εμείς είμαστε πάντα διαθέσιμοι και οι άλλοι όχι; Ο φόβος της απόρριψης, πάντα μας κάνει να νιώθουμε περίεργα.

  1. Να αναγκαζόμαστε να ανοίξουμε κουβέντα

Το να πρέπει να κουβεντιάζουμε με τους άλλους σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ειδικά όταν δεν έχουμε όρεξη, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πολύ άβολα. Ίσως γιατί φοβόμαστε να εκφράσουμε ανοιχτά τις απόψεις μας, ίσως γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν αποδεκτές με ενθουσιασμό, ίσως γιατί απλά είμαστε λίγο εσωστρεφείς. Όπως και να ‘χει, αυτή είναι μία κατάσταση που μπορεί να μας δημιουργήσει εκνευρισμό.

  1. Να μας κάνουν κομπλιμέντα

Πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα όταν τους κάνουν κομπλιμέντα, είτε αυτά αφορούν την εμφάνισή τους, είτε τη δουλειά τους, είτε τη μαγειρική τους κτλ. Ίσως γιατί θέλουν να είναι ταπεινοί. Έτσι, καταλήγουν να νιώθουν άβολα. Όμως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με λίγη προσπάθεια, γιατί είναι ωραίο να μπορείς να δεχθείς χωρίς ενοχές μια φιλοφρόνηση, που την έχεις κερδίσει με το σπαθί σου.

Φωτό από: The Daily Edge

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons