ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 τρόποι με τους οποίους κάνεις δυσκολότερη τη ζωή σου χωρίς λόγο.

Post by: 19/11/2019 0 comments

Σίγουρα η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Πολλές φορές, όμως, είσαι εσύ η ίδια που κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη. Με τις επιλογές σου, τις προκαταλήψεις σου, τα υποθετικά σου συμπεράσματα και τη λάθος στάση που έχεις απέναντι σε όσα σού συμβαίνουν.

Αυτοί είναι 7 τρόποι με τους οποίους κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη.

1. Φέρνεις αμέσως την καταστροφή.
Το να βλέπεις πάντα το ποτήρι μισοάδειο και να σκέφτεσαι από την πρώτη στιγμή το χειρότερο δυνατό σενάριο, είναι μια κακιά συνήθεια. Αν, για παράδειγμα, χάσεις μια δόση στην τράπεζα και αμέσως σκέφτεσαι “πάει!!! το χάσαμε το σπιτάκι μας!!!” ή αν χάσεις την ταυτότητά σου και αμέσως σκέφτεσαι “πω,πω, Παναγίτσα μου! τη βρήκαν οι τζιχαντιστές και θα καταλήξω φυλακή για τρομοκρατία!!!”, εεε… είναι πρόβλημα. Ο αρνητισμός φέρνει αρνητισμό. Αν δεν καταφέρεις να τον ελέγξεις, θα έχεις άσχημα ξεμπερδέματα (να αμέσως-αμέσως ένα χειροπιαστό παράδειγμα αρνητισμού).

2. Είσαι στην “κοσμάρα” σου.
Σίγουρα, ο κόσμος σου, περιστρέφεται γύρω από εσένα. Η ζωή σου είναι μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστείς εσύ, εσύ έχεις γράψει το σενάριο, εσύ ξεδιπλώνεις τη δράση και εσύ επιλέγεις το τέλος.

Είναι όμως καλό, να έχεις μιλήσει για αυτή την ταινία και στους άλλους, ώστε να ξέρουν κι αυτοί τι ρόλο παίζουν στη ζωή σου. Έτσι, κάθε φορά που οι άλλοι κάνουν κάτι που δεν ανταποκρίνεται στο σενάριο που εσύ έχεις πλάσει στο μυαλό σου (λένε κάτι διαφορετικό από αυτό που περίμενες, δεν σου δίνουν την προαγωγή που τόσο ονειρευόσουν, δεν σε ερωτεύθηκαν όπως νόμιζες), η ταινία-ζωή σου καταστρέφεται! Για αυτό είναι καλό, να αφήνεις τα πράγματα λίγο πιο ελεύθερα. Μην έχεις διαρκώς προσδοκίες από τους άλλους και μην περιμένεις να γίνονται όλα όπως τα φαντάζεσαι. Άφησε χώρο για αυθορμητισμό και να είσαι έτοιμη να δεχθείς όλα τα ενδεχόμενα – καλά ή κακά.

3. Έχεις υπερβολικές – στα όρια του φανταστικού – προσδοκίες.
Η οικογένεια και οι φίλοι σου, εκτός από τα άλλα τους ελαττώματα, έχουν και ένα επιπλέον: δεν έχουν καταφέρει ακόμα να διαβάζουν τη σκέψη σου.

Δεν κατάλαβε ο σύντροφός σου ότι έβαψες τα νύχια σου; Η φίλη σου δεν σε πήρε τηλέφωνο, ακριβώς την ώρα που είχατε συνεννοηθεί; Η αδελφή σου, έφτιαξε το αγαπημένο σου γλυκό και δεν σε θυμήθηκε; Απαράδεκτα πράγματα!

Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες είναι η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας στον κόσμο. Φρόντισε, λοιπόν, να απογοητεύεσαι μόνο για τα αληθινά σημαντικά πράγματα στη ζωή.

4. Αποδίδεις προθέσεις εκεί που δεν υπάρχουν.
Κάποιος σού έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο. Μία φίλη ξέχασε να απαντήσει στο μήνυμά σου. Μια συνάδελφός σου έφυγε χωρίς να σε χαιρετήσει. Είναι εύκολο να βρεις κάποιο λόγο για να παρεξηγηθείς μέσα στη μέρα σου. Όμως, αυτό που στα αλήθεια σε πείραξε, είναι ότι θεωρείς πως όλα αυτά γίνονται επίτηδες! Μπορεί ναι, αλλά τις περισσότερες φορές είναι τυχαία γεγονότα, που δεν κρύβεται τίποτα από πίσω τους. Απλά, κάποια πράγματα τα παίρνεις πολύ προσωπικά και τα θεωρείς προσωπικές προσβολές. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι, όμως, απλά δεν δίνουν καμία σημασία. Δεν αποδίδουν προθέσεις εύκολα, παρά μόνο εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

5. Δεν ρισκάρεις.
Μία λέξη μόνο: θάρρος! Κάθε φορά που σού παρουσιάζεται μια ευκαιρία, που έχει κάποιο ρίσκο, άρπαξέ την. Σε πολλές περιπτώσεις θα βγεις χαμένη, αλλά στο τέλος, όταν κάνεις τη “σούμα”, θα δεις ότι άξιζε τον κόπο.

6. Συγκρίνεις τη ζωή σου με τις ζωές των άλλων.
Πάντα κάποιοι άλλοι θα περνάνε καλύτερα, ίσως γιατί βλέπεις μόνο την επιφανειακή πλευρά των πραγμάτων. Και εσύ περνάς μια χαρά, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο Facebook, σίγουρα θα βρεις κάποια που περνάει λίγο καλύτερα από εσένα. Ίσως εκείνη τη στιγμή… Όμως, μην μπαίνεις σε αυτή την ψυχοφθόρα λογική της σύγκρισης. Αφού εσύ περνά καλά, μην σε νοιάζει. Η σύγκριση κλέβει την απόλαυση από τη ζωή.

7. Αφήνεις τους άλλους να σε κλέβουν.
Αν κρύψεις κάτω από το στρώμα σου ένα εκατομμύριο ευρώ, κάθε λίγο και λιγάκι θα κοιτάς αν όλα είναι εντάξει, αν είναι ακόμα στη θέση τους, αν λείπουν χρήματα και θα πάρεις όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όμως, το πιο πολύτιμο πράγμα που έχεις στη ζωή σου, είναι ο χρόνος. Και θα έπρεπε να κάνεις το ίδιο και με αυτόν!. Να τον προστατεύεις. Να τον προσέχεις. Να μην τον σπαταλάς άδικα. Άρχισε να συμπεριφέρεσαι στο χρόνο σου σαν να είναι ένας πολύτιμος θησαυρός. Προστάτευσέ τον και μοιράσου τον με αυτούς που σέβεσαι και αγαπάς.

Φωτό από: 9walls

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons