I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

Όλα τα μυστικά για “Τέλεια Μαργαρίτα”: το απόλυτο κοκτέιλ του καλοκαιρού!

Post by: 25/07/2019 0 comments

Η συνταγή της είναι απλή: λάιμ, triple sec, τεκίλα και αλάτι. Μια “Μαργαρίτα”, όμως, έχει τη δύναμη να μετατρέψει μια συνηθισμένη βραδιά σε… ξέφρενο πάρτι! Γιατί οι ζεστές καλοκαιρινές νύχτες διψάνε για “Μαργαρίτες”! Ποια, όμως, είναι μια καλή “Μαργαρίτα”; Ρώτα όποιο μπάρμαν θες και θα αρχίσει έναν ατελείωτο μονόλογο, ωδή στην “Μαργαρίτα”. Γιατί η καλή “Μαργαρίτα” έχει τα μυστικά της!

Ο επαγγελματίας “μιξολόγος” Μάρσαλ Αλτιέρ μάς τα αποκαλύπτει.

  1. Προσοχή στα λάιμ. Η γεύση τους μπορεί να διαφέρει πολύ, ανάλογα με την ποικιλία, την εποχή, τον καιρό, την προέλευση κτλ. Καλό είναι να το δοκιμάσεις πριν το χρησιμοποιήσεις. Αν είναι πολύ ξινά, βάλε λιγότερο. Σκοπός του λάιμ είναι να κάνει τη “Μαργαρίτα” δροσιστική και όχι να σου καίει το λαιμό.
  2. Ο χυμός Λάιμ πρέπει να είναι πάντα φρεσκοστυμμένος. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας πρακτικός στίφτης και ένα σουρωτήρι.
  3. Αντί για ένα οποιοδήποτε λικέρ triple sec επένδυσε σε ένα καλής ποιότητας, όπως είναι το Cointreau ή το Combier. Ένα μπουκάλι μπορεί να σου κρατήσει πολύ καιρό, αφού η δόση του triple sec στη “Μαργαρίτα” είναι πολύ μικρή.
  4. Όσο για την τεκίλα, δεν χρειάζεται κάτι εξαιρετικό, αρκεί να είναι λευκή και 100% από το φυτό Αγαύη (Agave), το οποίο δεν είναι κάκτος, όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν.
  5. Το αλατισμένο ποτήρι είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Είναι μια επιλογή, όχι κανόνας, και μην ακούς τι λένε άλλοι. Κάνε αυτό που σού αρέσει.

 

Συνταγή: Η τέλεια Μαργαρίτα

  • 2 μεζούρες Τεκίλα
  • 1 μεζούρα φρέσκο χυμό λάιμ
  • ¾ μεζούρας λικέρ Triple Sec
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι ζάχαρης (1 κουταλιά ζάχαρη σε 1 κουταλιά νερό)

Αν θέλεις να αλατίσεις το ποτήρι, ρίξε χυμό λάιμ σε ένα μικρό πιάτο. Βούτηξε την άκρη του ποτηριού στο χυμό και μετά στο αλάτι. Να θυμάσαι ότι χρειάζεται χυμός και όχι απλό νερό, αλλιώς το αλάτι δεν θα κολλήσει στο ποτήρι.

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και στη συνέχεια σούρωσε τη “Μαργαρίτα” στα ποτήρια που είναι, επίσης, γεμάτα με πάγο (καλό είναι να μην είναι τριμμένος, γιατί παγώνει η γλώσσα σου και δεν νιώθεις τις ωραίες γεύσεις των ποιοτικών σου υλικών. Ο τριμμένος πάγος είναι ένα τρικ για να καλύψεις τα φτηνά υλικά). Σέρβιρε με μια φέτα λάιμ.

Στην υγειά σου!

Φωτό από: www.carolinaheritageco.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons