I LOVE SUNDAYS & HAPPY OUTSIDE

5 μυστικά για να φτιάξεις ένα δροσιστικό Mojito, εδώ η τέλεια συνταγή!

Post by: 07/06/2019 0 comments

To Mojito (Μοχίτο) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο δροσιστικά κοκτέιλ στα μπαράκια και στις παραλίες το καλοκαίρι. Με καταγωγή από την Κούβα, ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ του διάσημου συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο οποίος συνήθιζε να λέει “Το Mojito μου στη La Bodeguita και το Ντάκιρι μου στη El Floridita”. Βασικά συστατικά του Mojito είναι το ρούμι, ο δυόσμος και το λάιμ.

Σύμφωνα με τον Μπράντι Βάις, έναν από τους καλύτερους μπάρμαν του Λος Άντζελες, το Mojito είναι σαν το μικρό, μαύρο φόρεμα που όλες οι γυναίκες έχουν στην ντουλάπα τους, κλασικό και κομψό. Σιγά-σιγά, όμως, μεταλλάχθηκε σε ένα σιροπιαστό έκτρωμα, που έχει όλα όσα δεν πρέπει να έχει ένα κοκτέιλ.

Τα μυστικά, σύμφωνα με τον Μπράντι Βάις, ενός τέλειου Mojito είναι τα εξής:

1. Χρησιμοποίησε μόνο Dry Ρούμι.
Όπως τα περισσότερα ποτά, έτσι και το Ρούμι, έχει διαφορετικές γεύσεις που ποικίλουν από γλυκό έως ξηρό. Για να μην σου ξεφύγει η αναλογία ξινό-γλυκό στο Mojito, χρησιμοποίησε σαν βάση λευκό, dry ρούμι.

2. Ο τριμμένος πάγος είναι απαραίτητος
Πρέπει να παγώσεις τα συστατικά όσο περισσότερο γίνεται και, μάλιστα, γρήγορα, για να εξασφαλίσεις ότι οι γεύσεις του δυόσμου και του χυμού λάιμ θα δέσουν αρμονικά. Αν δεν είναι αρκετά παγωμένα, ο δυόσμος θα υπερισχύσει και, επίσης, θα γίνει πιο γλυκό. Φτιάξε τριμμένο πάγο στο μίξερ, σε μέγεθος μικρού χαλικιού.

3. Μην τρελαίνεσαι με το δυόσμο
Ο δυόσμος είναι πολύ αρωματικός, για αυτό το μόνο που χρειάζεσαι είναι 8-10 φυλλαράκια. Αν τα αιθέρια έλαια απελευθερωθούν με το σωστό τρόπο, δεν χρειάζεται να πετάξεις μέσα στο Mojito μια ολόκληρη γλάστρα δυόσμο.

4. Παράτα το γουδί
Πάρε ένα φυλλαράκι δυόσμο και πίεσέ το στην παλάμη σου μέχρι να λιώσει. Αν το μυρίσεις θα δεις ότι έχει εξαιρετικά δυνατό και αψύ άρωμα. Αντίθετα, αν πιέσεις ελαφρά ένα φυλλαράκι ανάμεσα στις παλάμες σου και το μυρίσεις, θα νιώσεις το απαλό άρωμα από τα αιθέρια έλαια του δυόσμου. Αυτό ακριβώς θέλουμε. Βάλε τα φυλλαράκια στον πάτο του ποτηριού και μετά ρίξε όλα τα υπόλοιπα από επάνω.

5. Ξέχνα τη σόδα
Χρειάζεσαι μόνο 4 υλικά: ρούμι, σιρόπι ζάχαρης, λάιμ και δυόσμο. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ο σταρ του Mojito είναι το ρούμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά βρίσκονται εκεί για να το συμπληρώσουν. Αν βάλεις σόδα, θα έχει σαν αποτέλεσμα να καλύψει το ρούμι και να αραιώσεις το κοκτέιλ πριν ακόμα πιεις την πρώτη γουλιά. Δεν λέει…

Η γνήσια συνταγή για Mojito

Υλικά:

  • 8-10 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης (1 δόση ζάχαρη-1 δόση νερό)
  • 1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 2 μεζούρες λευκό, dry ρούμι
  • 1 κλωναράκι δυόσμο για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Πίεσε ελαφρά τα φυλλαράκια ανάμεσα στις παλάμες σου.
  2. Βάλτα στο πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
  3. Πρόσθεσε το σιρόπι ζάχαρης και το χυμό λάιμ.
  4. Ρίξε τριμμένο πάγο μέχρι τη μέση του ποτηριού.
  5. Ανακάτεψε ελαφρά με ένα αναδευτήρα για 5-6 δευτερόλεπτα.
  6. Πρόσθεσε το ρούμι.
  7. Ρίξε κι άλλο πάγο και ανακάτεψε άλλη μια φορά για 2-3 δευτερόλεπτα.
  8. Γέμισε το ποτήρι μέχρι επάνω με τριμμένο πάγο.
  9. Αν θέλεις, βάλε ένα κλωναράκι δυόσμο για χρώμα.
  10. Σέρβιρε με καλαμάκι.

Στην υγειά σου!

Φωτό από: pcwallart.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons